2 din 2
2
Pentru entuziastii foto… Canon unveils EOS 500D / Rebel T1i DSLR
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Schwelm, Deutschland
Macuser din: 07.12.08

Ne agitam “plm” ca de aia e forum, sa ne dam cu parerea wink Nikon nu e ccd, au si ei modele cu senzor de imagine cmos (vezi D3). Iar pe langa lupta cmos/ccd, mai sunt si alte caracteristici importante atunci cand vine vorba de alegerea unui aparat de fototgrafiat. Cheers!

Semnătură 

MacBook Pro 17”, 2.2GHz quad i7, 4GB ram
MacBook 13,3”, 2.4GHz, 4GB ram, 10.6
iPhone 3GS White; 32 GB
iPod Nano first Gen.; 2 GB
iPod Shuffle first Gen.; 1 GB
Canon EOS 450D

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

stiu ca au si ei cmos. diferenta e ca unii au cmos de cand ma stiu eu, altii au vazut cmos in diagrama is au facut copy/paste.

nu stiu cate dslr de la canon ai avut. eu vreau sa trec la no. 5 si am inceput cu D60, deci, pot, sa spun, am ceva experienta.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Schwelm, Deutschland
Macuser din: 07.12.08

Ne luam la intrecere, care a avut mai multe dslr-uri canon? Asta nu are nici o relevanta. Din cele spuse pana acum, nu reiese ca ai avea prea multa experienta. Tu chiar crezi ca nikon a trebuit sa “copieze” senzorul cmos de la canon? Tu crezi ca firma canon a inventat senzorul de imagine? Ideea nu e atat de “simpla”. Si oricum nu vad ce legatura ar avea care din firme a avut prima senzor cmos.. Nu are nici o legatura cu titlul topicului.

Semnătură 

MacBook Pro 17”, 2.2GHz quad i7, 4GB ram
MacBook 13,3”, 2.4GHz, 4GB ram, 10.6
iPhone 3GS White; 32 GB
iPod Nano first Gen.; 2 GB
iPod Shuffle first Gen.; 1 GB
Canon EOS 450D

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.03.09

Super tare.. acum o sa vedem care e mai.. tare. Cocoseala cu date copiate de pe siteuri…. banii si dotarile personale.
Chill out, guys… Orice vanzator intr-un magazin de aparatura foto “a avut” mai multe dslr-uri decat toti cei de aici la un loc. Vezi reclama la Mastercard… degeaba ai…

Ideea e ca ar cam trebui sa se calmeze spiritele si sa ne gandim despre ce e topicul asta.
Poate unii mai vor sa impartaseasca sau sa invete. Nu doar paine si circ…
Asta e circ.
Hai sa vedem de ce adancimea de culoare e mai buna pe 14biti, de ce e preferabil CMOS fata de CCD, de ce DSLR-urile cu pretentii folosesc CF, la ce ajuta diferenta de 1/8000 fata de 1/4000 sau 1/30 fara de 1/60, care sunt problemele ascunse ale aparatelor de gen 1000D, 400D, 450D, D80, D90, care se vor variantele ieftine ale fratilor lor profesionisti… la ce ajuta livepreview, ce oferta e praf in ochi si ce oferta e “pe bune”...
Si care date ne ajuta sa alegem un aparat si sa intelegem pe ce dam banii.
Eu am D80 si 40D. Cu cea mai mare placere pot purta o discutie bazata pe experienta proprie. Mai pot sa dau cateva repere despre 20D, 400D cu care am lucrat la firma. Inclusiv despre accesorii gen filtre UV, Skylight, Polarizare, obiective, luminozitate, permeabilitatea sticlei, camp de profunzime.. chiar si la alegerea unui blitz in functie de ce stie sau se vrea sa faca: timp de incarcare, numar director, tiristor, condensatori….

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRank
Jr. Member
Din: b u c u r e s t i
Macuser din: 06.03.08
fotografix - 29 Martie 2009 06:07 PM

Eu am D80 si 40D. Cu cea mai mare placere pot purta o discutie bazata pe experienta proprie.

Uite, pe mine ma intereseaza sa stiu ce folosesti mai mult, D80 sau 40D si la ce le folosesti mai ales. Ce obiective folosesti la ele si nu in ultimul rand, care e ‘preferatul’ tau smile Nu de alta, dar intentionez sa-mi achizitionez in viitorul apropiat chiar unul din aceste doua modele smile Inclin spre Nikon…

Semnătură 

MacBook White/iPod shuffle/iPod Touch/iPhone 4

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 20.03.09

Am folosit D80 si il pastrez ca back-up.
Aparatul si-a facut treaba foarte bine, eu lucrez in studio si nu am avut nevoie sa schimb Nikkorul de 28-70 cu altceva. Atat la fotografia de moda cat si la produs s-a comportat excelent. Un aparat exceptional daca ii admiti lipsurile: destul de lent in focus (fata de 40D) in rest rapid daca nu vrei sa fii paparazzi.. Probleme la reflexii si alb: problema CCD, Iso bunicel, dar peste 200 nu prea te mai joci… Afara… am un Nikon 70-300. Ambele sunt obiective vechi de 10 ani, de cand lucram pe film. Le am de la Nikon F 801S si le pastrez pentru un eventual full frame. Ca precizare, nu se mai face optica noua… cum era cea veche. Majoritatea sunt Di adica optimizare pentru digital. Adica nu ii intereseaza ca pe colt apar aberatiile cromatice,purple frying.. etc, deoarece ele nu sunt cuprinse in cropul aparatului - 1,5 la Nikon si 1,6 la Canon.

Am optat pentru Canon deoarece acum am primit multe comenzi pe exterior inclusiv interioare (adica nu in studio). Am ales 40D deoarece are un pret scazut - cca 3000 ron si lucreaza excelent la 400Iso, chiar si la 800 daca tragi RAW.  Ca optica am luat un 24-85 de inceput, USM, probabil urmeaza seria L. Ma pregatesc serios pentru fullframe, si acesta e un obiectiv vechi de 15 ani care si acum valoreaza 1500 ron de nou.

Acum, depinde ce doresti sau ce ai. Daca ai bani, nu se compara 40D cu D80. Este cu 2 clase peste. As putea spune ca la viteza, iso, densitate diode, este si peste 90D. Pentru mine, normal, urmatoarea miscare va fi Canon 5D mkII. Dar sa vedem ce va scoate si Nikon, daca 300D deja s-a ieftinit, 700D nu prea e acceptabil la pret. Mai astept…

Alegerea poate fi data si de bani: second hand, un D80, un aparat foarte cinstit si bun - se duce la 1200-1300 body. Cu inca pe atat iti iei un obiectiv super decent si iti faci treaba excelent. Poate par penibil, dar vreau sa subliniez urmatorul aspect: cele mai bune rezultate se realizeaza cu obiectivele cu focala fixa: 20, 28, 50, 85, 135.. etc. Zoom-urile sunt o adaptare la cerintele pietii si nevoile fotografului. Dar se pierde de calitate. Sfatul este sa va limitati la obiective cu plaje de focala mai mica, adica 17-70 maxim si 70 -300 la fel. Ideal ar fi 16-35, 28-70, 70-200… Cele gen 28-200 sau 18-200 sunt criminale negativ vorbind. Pacat de aparat. Mai bine luati la 300 ron un 50 cu 1,8 diafragma si faceti proba…
La Canon second hand, doar body-ul incepe de la 2300-2600 ron. Adaugati un obiectiv care NU poate fi fata motor de focalizare. De fapt, aici a incercat Nikon sa castige: a pastrat focalizarea in body si poti folosi aproape toate obiectivele pe baioneta dedicate. La Canon, nu poti folosi decat EF sau EF-S, care au motoras in obiectiv…
Asa ca daca e vorba de un buget de 3000 de ron, iti recomand Nikon cu obiectiv mai bun. Adauga neaparat un blitz extern… Daca ai 5000-6000 ron ia un 40D. Atat ajunge cu un obiectiv - recomand nou, cca 1000-1500 ron plus blitz extern: minim 1200 ron.

Hai poate mai apar si alte pareri… asa se invata. Asta e parerea mea. Poate altcineva are si alte puncte de vedere.

[ Modificat: 29 Martie 2009 07:19 PM de fotografix ]

2 din 2
2