Am aflat si eu de la intalnirile macuser cateva lucruri:
- Ca fonturile costa bani.
- Cine vrea sa isi tipareasca ceva trebuie sa aiba licenta pt toate fonturile care le foloseste.
- Exista tot felul de licente ciudate.
Acuma va intreb eu pe voi DTP-istii cu vechime - exista si fonturi free, da free de tot ? Adica sa nu coste nimic si sa fie legal sa le folosesc cum vreau eu : sa tipareesc un ziar cu ele si sa-l vand, sa fac si logo-uri pe web - orice.
Puteti sa dati cateva exemple/link-uri ? Multumesc mult.
trebuie doar sa citesti cu atentie licenta de folosire, multe asemenea fonturi asa zise FREE sunt free doar “FOR PERSONAL USE ONLY”, adica tiparesti o lucrare cu un anumit font free pentru a o prezenta, sau tiparesti mostre, in schimb cand este vorba despre ceva comercial in unele licente de folosire scrie clar ca trebuie sa contactezi proprietarul font-ului, e posibil ca acesta sa nu-ti ceara nimic pentru folosire. sunt multe site-uri web de unde descarci asa zise font-uri FREE dar care nu sunt free de fapt, trebuie oricum atentie, este una sa faci un site personal cu un font x asa zis FREE si e alta sa tiparesti un ziar, ar putea sa-ti ceara daune si sa platesti despagubiri pentru asa ceva.
Pai eu asta intrebam - daca exista o colectie sau un site care sa contina fonturi pe care s-a uitat cineva inainte si a vazut ca sunt free-free.
La http://www.dafont.com/en/ vad ca listeaza tipul de licenta langa fiecare font - dar au incredere in cei care le submiteaza ca sunt corecti.