2 din 4
2
hyphenation - despărțiri în silabe
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

cand ai un text pe coloane cam inguste, n-ai ce face

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu-i numai de coloane înguste… Oricît de optical s-ar face, e urît un rînd lăbărţat şi altul înghesuit, dacă ai un cuvînt precum (să zicem) cuminecătură, cu un purcoi de litere, la capăt de rînd!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.03.07

hello,
am o problema, indesign cs3 desparte un cuvant care are diacritica de exemplu protecție daca e la capat de rand ie il muta pe randul urmator ca si cand ar fi alt cuvant. aveti idee cum sa il determin sa nu mai faca asta?
multumesc,
ursulakis

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

shift și enter înainte de cuvintul ăla
altceva nu ai ce face…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

aham, asta facem dar am crezut ca o fi un “hack” ceva. mersik

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator

e doar un bug…

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
ursulakis - 16 Aprilie 2009 08:48 PM

aham, asta facem dar am crezut ca o fi un “hack” ceva. mersik

Multe aplicații, care nu știu româna, consideră acel s cu virgulă ceva „special” și-l vede ca final de cuvânt. Nu folosesc aplicațiunea, credeam că au rezolvat asemenea bazaconii deja banale.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 11.03.08

Poate mă înșel dar nu cumva fontul respectiv are puse șțăîâ pe layout de keyboard US? Că atunci nici mama aplicațiunilor nu va recunoaște regulile de despărțire pt. RO.
Oricum proprietățile de stil ale unui paragraf în InDesign permit la secțiunea hyphenate reglaje foarte fine.

Semnătură 

Lăsați pisicile să vină la mine!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu-i așa că citiți forumul pe sărite?
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/18408/

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

EVIDENT, ăsta e un font preparat pe tastatură US. Adică Ş e pe [ sau {. InDesign consideră (corect) că acolo e o acoladă sau o paranteză! Ce dacă dumneavăastră vedeţi diacritice? Sistemului i se spune că sînt elemente detaşabile. Inputul spune: parnteză, acoladă, backslash!
Ei bine, Quarkul NU le desparte. Dar InDesign nu le iartă!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
iaru - 17 Aprilie 2009 02:49 AM

EVIDENT, ăsta e un font preparat pe tastatură US. Adică Ş e pe [ sau {. InDesign consideră (corect) că acolo e o acoladă sau o paranteză! Ce dacă dumneavăastră vedeţi diacritice? Sistemului i se spune că sînt elemente detaşabile. Inputul spune: parnteză, acoladă, backslash!

am intels.. este intradevar un font românizat. o sa i transmit celui care a preparat fontul, dar dupa paste ca acum e in mini concediu. smile

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu am dedus că ar fi un astfel de font, dar dacă voi ziceți că așa ar fi, așa să fie. Sigur că dacă pui ș sau ț în locul unor alte caractere, aplicația le interpretează ca și cum ar fi acele caractere.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ursulakis - 17 Aprilie 2009 03:03 AM

am intels.. este intradevar un font românizat. o sa i transmit celui care a preparat fontul, dar dupa paste ca acum e in mini concediu. smile

L-a preparat prost, fie-mi iertată îndrăzneala. Păi ce motiv ar mai avea acuma să pună aiurea caracterele RO și nu la locul lor, unde trebuie, cum le-a alocat Unicode.org? Și, tot fie-mi iertată sinceritatea, de ce D-zeu folosești fonturi d-astea?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Administrator

smile
10 ani s-au tot făcut fonturi așa…
și fonturile alea tot umblă de la unul la altul
smile

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 17 Aprilie 2009 03:15 AM

smile
10 ani s-au tot făcut fonturi așa…
și fonturile alea tot umblă de la unul la altul
smile

Eu înțeleg , din contra, că e un font nou, preparat prost de nou-nouț!

Semnătură 

2 din 4
2