Pe caldurile astea am impresia ca mac-ul a inceput sa o i-a putin razna. Tre’ sa spun ca merge 8 ore pe zi. Ash vrea sa shtiu care e temperatura normala pt mac shi cum pot sa afla ce temperatura are CPU, etc…?
10x
Daca procesorul sta mult in 80 C, atunci ii prevad o moarte rapida. Majoritatea defectiunilor componentelor survin din cauze termice, iar de la 80-90 C in sus, e nasol.
g5-ul meu, are un virf de 64°C la memorii, si minima de 30 la main logic board air, asta in conditiile in care in incapere temperatura este de 27°C
conteaza si temperatura ambientala, conteaza si spatiul din jurul masinii, oricare ar fi ea… chiar si piciorusele alea inestetice care ridica masinile mai mici cu 5 mm
In legatura cu toate programelele astea de iti spun temperatura…sunt cam idioate cateodata…se blocheaza pe anumite temperaturi. De ex TempStat imi arata de 2 zile ca am 28 de grade la CPU. Si NUUU cred asa ceva!
Recomandati vreun program care chiar sa mearga? Probabil nu ceva Widget…ca nu prea am incredere in astea.
Am instalat temperature monitor. Problema e ca nush prea bine ce inseamna ...asha ca help! Zicetzi voi daca e OK. drive bay 31°C ; Main Logic Board Backside 46°C; memory controller heatsink 75°C ; Procesor card ambient 27°C; SMART Disck bla bla.. 45 shi 51 °C. Gata. Acum zicetzi voi daca sunt OK. Shi daca se poate si ce inseamna. A shi inca o chestie am vazut ca potzi sa setezi alertele in caz de temperaturi mari (asta cum se face?) shi vreau sa shtiu daca e nevoie sa tzi deschis tot timpul softul ca sa te anuntze daca a crescut temperatura?
Cam multe intrebari dar asta e..shtiu ca suntetzi baietzi de treaba!
Unde ai gasit tu atatia senzori nu stiu… ce Mac ai? Ca eu nu am decat 6 senzori si nu am ce spui tu pe acolo. Eu am PowerBook si cu siguranta ca difera senzorii. Da, aplicatia tine-o deschisa in Dock (poti sa inchizi fereastra ca iti ramane deschis).
Nu stiu sa iti explic toate valorile. In orice caz, temperaturile de la CPU (procesor) sunt normale. Eu am de exemplu 48 grade acum pe procesor (G4 1,67GHZ). So 53 grade la G5 2,5 GHZ e parfum.
Nu ai auzit de MacBook 70-80 grade?! Fa deci o comparatie. Procesoarele tale sunt in Hawaii acolo…