1 din 2
1
Care e temperatura normala la CPU pt mac?
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 14.12.05

Pe caldurile astea am impresia ca mac-ul a inceput sa o i-a putin razna. Tre’ sa spun ca merge 8 ore pe zi. Ash vrea sa shtiu care e temperatura normala pt mac shi cum pot sa afla ce temperatura are CPU, etc…?
10x

Semnătură 

“Baietzii buni n’are noroc, da’ nici femeile nu ie oameni..”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Temperature Monitor ar fi o solutie.

Apple zice ca si 80 de grade Celsius ar fi normal pentru Notebook-uri… PBul meu nu trece niciodata de 65.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca procesorul sta mult in 80 C, atunci ii prevad o moarte rapida. Majoritatea defectiunilor componentelor survin din cauze termice, iar de la 80-90 C in sus, e nasol.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

g5-ul meu, are un virf de 64°C la memorii, si minima de 30 la main logic board air, asta in conditiile in care in incapere temperatura este de 27°C

conteaza si temperatura ambientala, conteaza si spatiul din jurul masinii, oricare ar fi ea… chiar si piciorusele alea inestetice care ridica masinile mai mici cu 5 mm wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

In legatura cu toate programelele astea de iti spun temperatura…sunt cam idioate cateodata…se blocheaza pe anumite temperaturi. De ex TempStat imi arata de 2 zile ca am 28 de grade la CPU. Si NUUU cred asa ceva!
Recomandati vreun program care chiar sa mearga? Probabil nu ceva Widget…ca nu prea am incredere in astea.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am instalat TempretureMonitor si alta viata… imi zice cum trebuie. Are o chestie acolo “Specified Upper Limit”; de unde stie el de aceasta limita?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Am instalat temperature monitor. Problema e ca nush prea bine ce inseamna ...asha ca help! Zicetzi voi daca e OK.  drive bay 31°C ; Main Logic Board Backside 46°C; memory controller heatsink 75°C ; Procesor card ambient 27°C;  SMART Disck bla bla.. 45 shi 51 °C. Gata. Acum zicetzi voi daca sunt OK. smile Shi daca se poate si ce inseamna. A shi inca o chestie am vazut ca potzi sa setezi alertele in caz de temperaturi mari (asta cum se face?) shi vreau sa shtiu daca e nevoie sa tzi deschis tot timpul softul ca sa te anuntze daca a crescut temperatura?

Cam multe intrebari dar asta e..shtiu ca suntetzi baietzi de treaba!

NEWBIE .....DA’ MULTZI! smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

V-am plictisit deja a? smile))

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Unde ai gasit tu atatia senzori nu stiu… ce Mac ai? Ca eu nu am decat 6 senzori si nu am ce spui tu pe acolo. Eu am PowerBook si cu siguranta ca difera senzorii. Da, aplicatia tine-o deschisa in Dock (poti sa inchizi fereastra ca iti ramane deschis).

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Am un PowerMac G5 Procesor Dual 2,5 Ghz .... shi crede-ma nu sunt in stare sa inventez senzorii aia..smile)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

in setari, ca in foto

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu stiu sa iti explic toate valorile. In orice caz, temperaturile de la CPU (procesor) sunt normale. Eu am de exemplu 48 grade acum pe procesor (G4 1,67GHZ). So 53 grade la G5 2,5 GHZ e parfum. smile
Nu ai auzit de MacBook 70-80 grade?! Fa deci o comparatie. Procesoarele tale sunt in Hawaii acolo… smile

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
G5osxUser - 25 Mai 2006 04:10 PM

Am instalat temperature monitor. Problema e ca ... memory controller heatsink 75°C ...

acolo ai ceva probleme // la mine nu depaseste 65 de grade

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Atata timp cat temperaturile nu trec de 40-45 C la hard disc si 70-75 la restul, este OK.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Si mie mi se pare ca la Memory Heatsink, 75 C e cam mult. Eu am 53 C.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Aha ...merci frumos. Ar mai fi o chestie tu ai intrebat foarte bine de unde shtie Softul valorile alea din “Specified Upper Limit”?

Semnătură 

1 din 2
1

‹‹ Apple Dashcode      De toate pentru toti ››