Nu am vreo problema deosebita, doar vreau sa shtiu daca mai e vreun unser de FCP pe macuser. E bine de shtiut… mai schimbi shi tu o impresie un tutorial ceva
Ashtept cu nerabdare!
eu as vrea sa incep sa lucrez in FCP. Poate imi spuneti de unde sa incep.
Pai in primul rand tre sa ai softul…care e destul de mare shi pt mine a fost destul de greu de obtinut. Mai e o chestie ...toata lumea se infige sa i-a un FCP 5 sau chiar FCP Studio numai ca pt variante mai noi nu prea gaseshti plug-ins-uri moca. Eu am FCP 3 shi sunt super multzumit de el…plus ca am gasit plug-uri gramada shi potzi sa faci chestii super cu el.
Daca vrei sa incepi sa lucrezi in FCP are trebui sa invetzi chestiile de baza cum sa deschizi un proiect, o secventza, sa faci captura, cum sa itzi importzi un clip pe timeline, sa faci cut-uri (sa scotzi partzile care nu itzi plac)—-shi asta potzi afla din tutorialul pe care tzi-l ofera FCP——itzi explica in mare cam ce ai nevoie.
Dupa ce treci de treaba asta mai intreaba-ma ...nu pot sa itzi explic acum mai mult pt ca ar fi enorm de scris…
Sa ai spor
Si mie imi place FCP.
Dar sincer sa fiu, nu am apucat inca sa-l invat, mai mult ma joc cu iMovie (si Motion, DVDSP). Nu e pentru munca decat intr-o foarte mica masura, e un hobby. De aceea sunt foarte interesat de orice are legatura cu asta.
Auzi daca stiti voi ca eu m-am chinuit mult si nu mi-am dat seama cum se face. Se lauda astia de integrare perfecta intre FCP si Motion. in sensul ca poti sa incarci proiect de FCP in motion si invers si sa le tot plimbi intre ele. Da nu am reusit de nici o culoare:(. si chiar mi-ar fi prins bine la un moment dat. A reusit cineva sa faca asta?
Auzi daca stiti voi ca eu m-am chinuit mult si nu mi-am dat seama cum se face. Se lauda astia de integrare perfecta intre FCP si Motion. in sensul ca poti sa incarci proiect de FCP in motion si invers si sa le tot plimbi intre ele. Da nu am reusit de nici o culoare:(. si chiar mi-ar fi prins bine la un moment dat. A reusit cineva sa faca asta?
Da, este o integrare intre FCP shi Motion…acum nu shtiu cat de perfecta. Adica potzi sa lucrezi bine in amandoua shi se completeaza. Faza cu incarcatul unui proiect din FCP in MOTION shi invers nu am auzit-o niciodata. Zi-mi shi mie unde ai auzit tu treaba asta sau unde ai citit.
Chestia cu incarcatul proiectului dintr-un soft in altul e relativa intre FCP shi LiveType. Uite un “trick” care poate te ajuta(in caz ca foloseshti LiveType):
1- faci fontul de care ai nevoie in LiveType ..salvezi proiectul shi dupa ce ai salvat, in canvas pe bara de sus apare o iconitza (vezi foto)
2- clic shi drag pe iconitza fara sa-i dai drumul,....schimbi cu Cmd+Tab in FCP…shi drop pe timeline.
Chestia faina e ca daca fontul respectiv nu itzi place in FCP…te intorci in LiveType…faci modificarile , salvezi proiectul iar, shi se updateaza shi in FCP. Scapi sa faci 100 de exporturi pana reusheshti sa creezi ce ai nevoie.
P.S. > Merge in FCP 5… in 4 nu am incercat iar in 3 nu merge sigur.
Sper sa itzi fie de folos..in caz ca nu il shtiai.
citisem pe situl apple… stai as vad daca gasesc link
“In fact, Final Cut Studio applications work cohesively together. You can open motion graphics created in Motion directly from Final Cut Pro. And when you edit video or audio tracks in Final Cut Pro, all of your cuts, layering data and motion paths remain intact.”