NU are rost sa iau AC dublu split ... camera unde vreau sa-l pun cest AC e despartita de restul de 2 camere ale apartamentului de bucatarie
pentru celelalte 2 camere daca e sa cumpar acolo da merge un DubluSplit ca sunt una langa alta dar aici in camera asta nu merge
si dupa cum zicem NU sunt un om super dependent de AC
principiul de achizitie al acestul AC este dupa cum am scris : sa fie acolo de orice eventualitate
atatia ani NU am folosit si NU am fost de conceptul folosirii AC-ului dar sunt momente in decursul verii cand totusi caldura devine insuportabila si daca reusesti macar cu 5 grade sa scazi temperatura in camera fata de ce se intampla afara e forte bine din punctul meu de vedere
de asta NU vreau sa investesc o caruta de bani in asa ceva si nici nu vreau sa fac calcule de amortizare ... nu privesc aceasta achizitie ca o investitie ci ca un produs necesar cumparat de eventualitate sa fie acolo in caz extrem stiu ca am la ce apela decat sa zic “ce bou am fost daca aveam acum un AC mai faceam si eu putina racoare
”
deci principiul e simplist ... sa fie acolo de orice eventualitate
NU vreau nici sa fac consumuri inutile de energie si eu sunt un mic ecologist
am becuri ECO toata casa si restul frigider / masina de spalat / etc etc toate am incercat sa la achizitionez la clasa A de consum ... si nici nu vreau sa platesc facturi astronomice la curent ... deci de orice eventualitate sa am asa ceva in casa in cax extrem ... cel putin vara trecuta au fost unele zile in care simteam ca ma sui pe pereti atunci as fi dat calul si regatul pentru 5 min cu un AC ![]()
despre camera unde vreau sa-l pun pot da urmatoarele date :
- suparafata max 20 mp si inaltimea clasica la apartamentele Ceausiste cred ca 2.5m inaltime
- fara izolatie termica la pereti sunt peretii originali din timpurile P.C.R.
- in camera am doar 1 singur iMac si 1 imprimanta laser
- am termopane tot apartamentul cu exceptie balcon
- pereti exteriori numai cel cu geamurile
- geamurile sunt cu fata la soare ... incepand cu ora 13.00-14.00 pana seara la 18.00 - 19.00 soarele imi bate in geam (de asta am pus la geam niste jaluzele metalizate argintii ca staniolul sa mai reflecte + perdea inchisa la culoare)
Deci serviciile AC-ului sunt pentru mine doar de RACIRE ... incalzirea NU m-a interesat si nici nu ma va interesa vreodata
Eu stau la bloc am repartitoare la calorifer si va zic SINCER nu ca sunt zgarcit sunt genul de om care imi place anotimpul rece nu cel cald ... in 3 ani de cand am cumparat acest apartament cu 3 camere la et 3 din 8 nu am deschis repartitoarele la calorifere decat 1 data pe an asa cat sa fac un curs al apei prin calorifere ... NU am probleme cu frigul ... chiar mai mult iarna stau si cu geamul deschis / semideschis la termopan pentru ca fumez in camera / birou ... deci asta zic fie ca e toiul iernii daca imi bate soarele in geam nu am nevoie de mai multa caldura ![]()
si pe unii socheaza care vin la mine in “vizita” zic ca sunt nebun
deci pt mine acest AC e doar de racire si NU urmaresc diferente astronomice de temperatura ... nici NU E NORMAL si SANATOS sa fie afara 40 grade si tu in casa sa-ti faci 20 grade
parerea mea e : confortul termic cel mai sanatos si pt organismul uman este o diferenta de 5 - max maximorum 10 grade celsius intre exterior si interior
ca oferte am gasit asa :
INSTAROM : http://www.aer-conditionat.com.ro/aer-conditionat-tip-split/filtru/pret_0-1500|197_12000|24_A
380 ron instalare
AerConditionatBucuresti : http://www.aerconditionatbucuresti.ro/aer-conditionat-vortex-64/
5 ANI INTEGRAL - Vortex
Clasa energetica C
300 ron instalarea
am vazut la multe apartamente Vortex totusi ![]()
Nu stiu ce sa aleg mai caut astept pareri un ex