părerea ta nu e neapărat și a celorlalți…
dacă apple ține cont de părerea userilor din america și de nivelul mediu de cunoștinte de securitate a celor care răspund unor chestionare online… e normal ca unele lucruri să fie simplificate și făcute mult mai intuitiv
mdeh, un sistem de operare e un lucru destul de complicat… e normal sa apara si imperfectiuni ideea e sa tina seama de criticile constructive si sa imbunatateasca sistemul, nu sa intre in defensiva ca si cum ar fi vb de un afront personal ma rog, modelul asta functioneaza destul de bine in zona bsd/freebsd, solaris/opensolaris, redhat/fedora… chiar si mac os x e bazat pe un proiect opensource, numit opendarwin… cei de la apple tin de regula seama de feedback, cu userii obisnuiti e mai greu sa te intelegi
tocmai… zi mersi ca baietii aia de la heise security s-au sesizat din timp, si apple a avut timp sa vina cu niste patch-uri altfel, pana in ziua de azi tot asa ar fi ramas, si toata lumea ar fi ramas cu impresia ca leo e stabil si sigur, fara sa fie asa un feedback de genul asta e esential pt imbunatatirea unui sistem… de fapt, e sistemul clasic pe care s-au dezvoltat bsd in anii 80 sau linux in anii 90… o problema de securitate nu se rezolva expediind-o intr-un con de umbra, cu afirmatii de genul - las ca merge si asa, pt un utilizator obisnuit e mai simplu etc. tre sa ti-o asumi ca atare, si sa o rezolvi - din fericire, asta au si facut, in cazul de fatza
tocmai… zi mersi ca baietii aia de la heise security s-au sesizat din timp, si apple a avut timp sa vina cu niste patch-uri altfel, pana in ziua de azi tot asa ar fi ramas, si toata lumea ar fi ramas cu impresia ca leo e stabil si sigur, fara sa fie asa un feedback de genul asta e esential pt imbunatatirea unui sistem… de fapt, e sistemul clasic pe care s-au dezvoltat bsd in anii 80 sau linux in anii 90… o problema de securitate nu se rezolva expediind-o intr-un con de umbra, cu afirmatii de genul - las ca merge si asa, pt un utilizator obisnuit e mai simplu etc. tre sa ti-o asumi ca atare, si sa o rezolvi - din fericire, asta au si facut, in cazul de fatza
Bravo, ai descoperit faptul că Apple scoate periodic security updates. Uau!! Leopard este în prezent la 10.5.6 iar 10.5.7 este pe vine. Ce rost a avut să discutăm despre probleme din 10.5.0, nu știu.
ma tem ca n-ai inteles nimic imbunatatita sau nu, aplicatia respectiva nu tine loc de ipfw, pe care tot nu il poti configura direct din system preferences. discutia respectiva era colaterala - ca dovada ca nici asa numitul “application firewall” nu e lipsit de imperfectiuni…
Atunci eu abandonez. Daca nici Tudor nu reuseste sa inteleaga nimic suntem arsi.
Rezumat din ce (n-)am inteles eu:
Autorul deshide topicul sa semnaleze o gaura de securitate cu contul Guest prin care se pot sterge programe.
Toti macuserii care testeaza infirma aceasta ipoteza.
Discutia se muta spre insecuritatea (in general) a contului Guest.
Insecuritate datorata firewall.
Firewall care e net inferiot ipfw.
Pentru care nu exista GUI.
O da, de fapt exista.
End.
Topicul e un rant si va tratat ca atare. Inchis si mutat la generale.