1 din 2
1
Default mail application
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iaşi
Macuser din: 28.03.09

Salut,

Ca proaspat utilizator de iPhone, recunosc sunt putin dezamagit de aplicatia default folosita pentru email, in special datorita faptului ca nu are o optiune de download only mail headers. Poate uneori nu sunt interesat sa downloadez o arhiva imensa atasata (care oricum nu stie sa o deschida) si m-ar interesa doar textul din mesaj.

Exista si alte aplicatii mai “customizabile” pentru mail? Ce m-ar interesa primordial ar fi:

1. posibilitatea de a downloada doar mailul text (fara atasament). Atasamentul sa fie downloadat only “by request”
2. junk folder care sa blocheze download-ul imaginilor din SPAM

Multumesc!

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver
MBP Retina Late 2016 (TB), i5 3.1Ghz, 16 Gb RAM, 512 Gb SSD

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Partea cu text va putea fi realizata doar de la vara cand va fi inclusa functia de copy/cut/paste. Momentan daca nu ma insel poti sa dai save doar la poze.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
goosebumps4 - 30 Martie 2009 07:42 PM

Partea cu text va putea fi realizata doar de la vara cand va fi inclusa functia de copy/cut/paste. Momentan daca nu ma insel poti sa dai save doar la poze.

Nu cred ca am fost inteles, ma intereseaza sa accesez in prima faza doar body-ul text al mesajului, practic textul fara atasamente smile

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
k0b3 - 30 Martie 2009 08:16 PM

ma intereseaza sa accesez in prima faza doar body-ul text al mesajului, practic textul fara atasamente smile

Atasamentele nu se downloadeaza automat oricum, trebuie sa selectezi tu asta!

Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Ǻndяei - 30 Martie 2009 10:00 PM

ma intereseaza sa accesez in prima faza doar body-ul text al mesajului, practic textul fara atasamente smile

Tind sa te contrazic, pentru ca desi in prima faza in Inbox (teoretic) se preiau headerele si cateva linii de text (care le poti seta prin configurari) - observ ca iPhone-ul continua sa traga date cu success dupa acest moment uitandu-ma la raporturile de trafic. Cumva el identifica si ofera posibilitatea de download dar a anumitor atasamente? (iar cele care nu le identifica le trage oricum?). Observ in special acest aspect cand atasamentul este ZIP.

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
k0b3 - 30 Martie 2009 10:10 PM

Tind sa te contrazic, pentru ca desi in prima faza in Inbox (teoretic) se preiau headerele si cateva linii de text (care le poti seta prin configurari) - observ ca iPhone-ul continua sa traga date cu success dupa acest moment uitandu-ma la raporturile de trafic. Cumva el identifica si ofera posibilitatea de download dar a anumitor atasamente? (iar cele care nu le identifica le trage oricum?). Observ in special acest aspect cand atasamentul este ZIP.

Dacă mi-ar fi tras automat din cele două conturi IMAP pe care le am, aș fi gîtuit de mult aifănu… Nu, nu le trage automat. cum faci?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 30 Martie 2009 11:54 PM
k0b3 - 30 Martie 2009 10:10 PM

Dacă mi-ar fi tras automat din cele două conturi IMAP pe care le am, aș fi gîtuit de mult aifănu… Nu, nu le trage automat. cum faci?

Simplu: deschid programul de mail, headerele sunt preluate aproape instant dupa care iconita de langa simbolul 3G (cea ca un soare la care se invart razele) continua sa se miste si traficul se inregistreaza in continuare pana la downloadul complet al mesajelor inclusiv al atasamentelor.

Am I missing something? smile

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

stiam ca trage doar pe wifi, pe 3G se abtine pana dai click.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Așa e cum zice huk. Nu trage nimeni nimic, de nicaieri, dacă nu dai clic, atîta timp cît ești pe 3G/EDGE. Roata aia se învîrte pentru că aplicația caută mail-uri noi, din contul în care ești sau de pe celelalte (dacă ai mai multe).
Cît privește spam-ul, e în funcție de configurarea POP/IMAP/ sau clientul de mail de pe PC. Eu n-am văzut decît maxim 3 mesaje junk pe săptămînă. Și am cinci conturi de mail pe iPhone.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
huk - 31 Martie 2009 01:49 AM

stiam ca trage doar pe wifi, pe 3G se abtine pana dai click.

Se abtine pana dai click pe mail sau pe atasament? Pentru ca in momentul in care trag doar headerele softul nu imi spune care mesaj are atasament sau ce marime ar avea mailul total.

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
toma - 31 Martie 2009 02:05 AM

Așa e cum zice huk. Nu trage nimeni nimic, de nicaieri, dacă nu dai clic, atîta timp cît ești pe 3G/EDGE. Roata aia se învîrte pentru că aplicația caută mail-uri noi, din contul în care ești sau de pe celelalte (dacă ai mai multe).
Cît privește spam-ul, e în funcție de configurarea POP/IMAP/ sau clientul de mail de pe PC. Eu n-am văzut decît maxim 3 mesaje junk pe săptămînă. Și am cinci conturi de mail pe iPhone.

Aspectul cu junk-ul e legat de adresa de mail pe care o ai. Cand citesti adresa de business office@... crede-ma ca vin mai mult de 3 mesaje junk pe zi, nu pe saptamana.

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
k0b3 - 31 Martie 2009 03:21 AM

Cand citesti adresa de business office@... crede-ma ca vin mai mult de 3 mesaje junk pe zi, nu pe saptamana.

Serios? Eu zic că e invers! Mie nu-mi vin junk-uri cu săptămânile în adresa de “business office”
Pe de alta parte, toma zicea că nu apar junk-urile pe Mail-ul din iPhone chiar daca primeşti spam-uri în folderul junk!

[ Modificat: 31 Martie 2009 03:27 AM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Ǻndяei - 31 Martie 2009 03:24 AM
k0b3 - 31 Martie 2009 03:21 AM

Cand citesti adresa de business office@... crede-ma ca vin mai mult de 3 mesaje junk pe zi, nu pe saptamana.

Serios? Eu zic că e invers! Mie nu-mi vin junk-uri cu săptămânile în adresa de “business office”
Pe de alta parte, toma zicea că nu apar junk-urile pe Mail-ul din iPhone chiar daca primeşti spam-uri în folderul junk!

Norocosule smile dar asta nu are nici o legatura cu topicul in sine si cu o facilitate primara a unui client de mail.

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
k0b3 - 31 Martie 2009 03:20 AM

Se abtine pana dai click pe mail sau pe atasament?

eu zic ca pe atasament.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
huk - 31 Martie 2009 04:16 AM
k0b3 - 31 Martie 2009 03:20 AM

Se abtine pana dai click pe mail sau pe atasament?

eu zic ca pe atasament.

Nu stiu totusi ce se intampla, tocmai am dat check mail si a tras prin EDGE 16,6 Mb, in speta tot mailul de pe server inclusiv atasamentele.

Semnătură 

iPhone 6 16 Gb Silver

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07
k0b3 - 31 Martie 2009 04:33 AM

Nu stiu totusi ce se intampla, tocmai am dat check mail si a tras prin EDGE 16,6 Mb, in speta tot mailul de pe server inclusiv atasamentele.

Eh, nu știu ce să zic. Uită-te la foto. “Never” ăla ține de cînd a apărut 2.2. Cînd a fost asta? Păi în ritmul de care zici tu, făceam traficul ăla în trei zile.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

1 din 2
1