Cosmote folosesc de ceva vreme datorita unor prieteni care sunt in aceasta retea. Am certela si pentru un utilizator mediu e chiar ok cartela. In 4,5 euro am 600 min in retea si 30 nationale. Semnalul e ok (intr-adevar, la metrou pica, asta pentru ca doar vodafone are antene, nu stiu daca si orange, dar vf sigur! ). Nu ma plang si chiar recomand.
Cosmote folosesc de ceva vreme datorita unor prieteni care sunt in aceasta retea. Am certela si pentru un utilizator mediu e chiar ok cartela. In 4,5 euro am 600 min in retea si 30 nationale. Semnalul e ok (intr-adevar, la metrou pica, asta pentru ca doar vodafone are antene, nu stiu daca si orange, dar vf sigur! ). Nu ma plang si chiar recomand.
Are și Cosmote semnal în metro, dar nu în toate stațiile (probabil, nu am mers chiar pe toate liniile de metro!).
Ofertele Cosmote sunt foarte bune. Bine, adevărul e că fără ele n-ar fi avut nici o șansă. M-ar tenta să trec la ei, pentru că pe partea de voce mi-ar dar infinit mai mult, însă netul e o problemă mare. Eu mi-am luat iPhone mai ales pentru partea de net, unde orange stă cam bine. Aș putea să mă duc la Vodafone, dar acolo pe partea de voce nu primesc mare lucru în plus…
Poate iese DigiMobil cu o ofertă bună, dar să vedem cînd… M-am cam săturat de orange pe partea de voce… O să mă duc la un shop poate găsesc un upgrade convenabil, mai ales dacă ameninț un pic că vreau să renunț...
ca acoperire, cosmote mi se pare că are cea mai mare acoperire. am ajuns în multe sate uitate de lume şi m-am mirat să văd că am semnal pe cosmote şi nu pe orange. asta chiar încă de acum vreo 2 ani, când aveam şi eu o cartela de cosmote.
dar ce să faci cu iPhone-ul pe cosmote? ca să vorbeşti sunt destule râşniţe la 100.000 de lei, eu până să-mi iau iPhone-ul ,vreo doi ani am avut aproape numai telefoane explodate (pt că nu foloseam internetul pe mobil). cu excepţie de un nokia 6170 pe care îl mai foloseam pe wap.
în rest mie nu mi se par aşa grozave ofertele cosmote, doar pentru că au multe minute în reţea. până la urmă şi orange a lansat de Crăciun câteva abonamente cu mii de minute în reţea şi cu destule minute naţionale (dacă ţin minte).
ps. dacă vă încadraţi la Orange Young (adică între 14 şi 26 de ani), sunt câteva opţiuni destul de frumoase la *100#. eu am pus una cu 400 min orange şi 40 de min naţionale parcă, era la 3 euro. ţin minte că am văzut şi cu 600 de min orange şi 100 min naţionale pt ceva mai mult, dar eu n-am pus-o pt că nu am nevoie de minute naţionale (în cluj peste 90% sunt pe orange, asta incluzând şi abonaţii romtelecom).
Nu ma refeream la minutele in retea, unde Cosmote sta si mai bine - daca ai cu cine sa vorbesti. Tocmai ca la sume comparabile, Cosmote da mai multe minute in afara retelei.
Dar cum la net stau prost, mai astept. Poate prind ceva oferta de la orange. In aia de zici tu nu ma incadrez…
păi cosmote cam degeaba dă atâtea minute în reţea, că nu prea sunt mulţi pe cosmote. şi şi dacă sunt, nu îi prea găseşti că nu e telefonul lor principal ăla de cosmote.
când o să lanseze şi ei 3g-ul (adică după ce cumpără zapp), dacă vin cu o ofertă decentă de internet, ar fi o variantă şi pentru posesorii de iPhone (dacă în zonă nu e monopol pe o reţea, cum ziceam că e în cj şi atunci se merită mult minutele în reţea). dar aşa cum e acum, părerea mea e că nu prea are rost să pierzi una din cele mai importante funcţii, internetul (chiar cea mai importantă).
Am 2 abonamente Cosmote 110 (unul pt. sotie) pt. care platesc lunar 80 lei (fara costuri suplimentare), fiecare avem 1000 minute/retea, 1000 sms/retea si 110 nationale si internationale pe fix (reportabile in limita a 110) si chiar sunt multumit ! Nu ca tin cu aia de la Cosmote dar nu cred ca sunt alte abonamente care sa-ti dea 110 minute nationale (si internationale pe fix), reportabile, pentru 9 euro !
Internetul in schimb cred ca e “scump doamna scump” si raman la wi-fi si cel de acasa !
Am 2 abonamente Cosmote 110 (unul pt. sotie) pt. care platesc lunar 80 lei (fara costuri suplimentare), fiecare avem 1000 minute/retea, 1000 sms/retea si 110 nationale si internationale pe fix (reportabile in limita a 110) si chiar sunt multumit ! Nu ca tin cu aia de la Cosmote dar nu cred ca sunt alte abonamente care sa-ti dea 110 minute nationale (si internationale pe fix), reportabile, pentru 9 euro !
Internetul in schimb cred ca e “scump doamna scump” si raman la wi-fi si cel de acasa !
Nu e chiar asa.. uite la vodafone cu 5 euro pe luna am 1000 sms\1000 mesaje in retea si 70 min nationale + internationale. :D Si..semnalul este mult mai bun decat la celelalte retele
[ Modificat: 24 Februarie 2010 05:51 PM de waffeny ]
internet pe mobil la cosmote, oferta se numeste web’n'walk dar nu e compatibil cu iphone-ul )
Ba este, numai ca trebuie sa folosesti iPhone Configuration Utility ca sa creezi un profil. Asta pentru ca trebuie sa iesi printr-un proxy. Setarile se gasesc imediat cu google.
am sunat la 1234 , iar de acolo un operator m-a intrebat ce tip de telefon am , cand a auzit de iphone a zis ca nu e compatibil, si ca nu se poate configura ... degeaba imi configurez eu telefonu’ cand ei nu imi pot da net ... parerea mea
Eu folosesc de aproape o luna webnwalk pe iPhone. Tu crezi pe cine vrei. Din punctul lor de vedere, faptul ca telefonul nu este compatibil inseamna ca nu iti pot trimite / spune setarile pentru el. Dar activarea serviciului n-are nicio legatura cu tipul telefonului. Aparatul tau trebuie doar sa stie setarile APN-ului respectiv.
si cum se misca internetul ? in comparatie cu vodafone/orange .... ?
aplicatiile telefonului se conecteaza la internet ? yahoo messenger, app store ... si altele