Oricum vad ca e foarte la moda subiectul asta si cam pe la toate posturile de TV am vazut cate un mic reportaj despre Internauti si cat de periculosi sunt acestia . Oricum eu sincer sper sa se linisteasca asa cum au facut si pana acum, sa se bucure ca si-au facut niste publicitate, asa ca sa stie lumea ca ei nu dorm si nu cheltuiesc banii contribuabililor degeaba
Sa ii bage in pushcarie mama lor de calculatoare la ce or fi bune ele.
Ca toata ziulica stau copiii asta in casa in loc sa se duca pe-afara sa joace fotbal printre masini.
Comerciantii de droguri precis JUBILEAZA - cand pustii nu o sa mai aiba yahu si deceplusplus sa aiba de ce sa stea seara prin casa, o sa iasa afara si de plictiseala ...
macar nu se vor mai uita la tot felul de pagini porcoase, nu mai mai juca jocuri cu tetnta agresiva aka CS sau alte jocuri in loc sa bata mingea in parc. sau sa citeasca si ei un roman ma klumea de ex. fratii jderi. sau sa isi faca temele. sau curatenie, sa asculte de parinti.
Incepe isteria si la Galati!
Am aflat azi de la cineva care lucreaza la un provider din Galati ca a venit politia la ei si supravegheaza HUB-ul timp de 10 zile.
Care parc ? Ala de garaje de beton sau de masini parcate aiurea ?
... sau sa citeasca si ei un roman ma klumea de ex. fratii jderi…
La cat costa cartile ...
... sau sa isi faca temele. sau curatenie, sa asculte de parinti.
Asta oricum faceau
Si aia cu tendinte violente o sa isi linisteasca nervii batand copii mici printre garaje in loc sa “Go, Go, Go”, “Enemy spoted”, “Bomb has been planted”, “Terrorists win” ...
eh nu e chiar asa. din banii pentru un soft (sau moft) poti cumpara o carte. din banii dati pe un pc poti cumpara mai multe carti :D. oricum se vede ca nu ai sesizat ironia. ) se vede ca pc devine la noi un lux.
Reducerea ratei pirateriei software in Romania cu 10 pina la 64%, in intervalul 2005-2009, ar aduce in buzunarele industriei IT un plus de 430 de milioane de dolari, spune Magda Popescu, avocat al Business Software Alliance Romania. „Contributiile suplimentare la PIB ar insuma 670 de milioane de dolari, la care se adauga inca 76 de milioane de dolari venituri din taxe si impozite“, a adaugat Popescu. Scaderea pirateriei ar avea ca efect si crearea a peste 3.000 de noi locuri de munca in industria IT. Impactul pirateriei software continua sa ramina la un nivel ridicat, avind in vedere cresterea pietei. Rata pirateriei in domeniu era la finele anului 2005 de 72%, iar pierderile inregistrate se ridica la 111 milioane de dolari.
What a load of shit! Ce cretini… deci calculele astea sunt facut prin perceptia ca fiecare user ar fi dat bani pe toate softurile/muzica/filmele pe care le-a piratat.
Ia calculati voi la http://qntm.org/owe cam cat valoreaza “colectia” (ipotetica bineinteles) pe care ati avea-o.
iar concluzia…
The moral of this story
Many of you who actually used this thing will have come up with totals in four digits or higher. But do you actually HAVE that much money? Have you ever? And if you did have the money, would you have bought all that stuff legitimately? Even if it was a simple download? I doubt it.
The point I’m making is that only a small percentage of illegal downloads are in fact lost sales. Piracy isn’t theft. It’s piracy. There’s a big difference.
Acu, dupa ce ne-am descarcat, dati-mi voie sa spun: intr-un fel au dreptate: ati accepta ca lucrarile voastre sa fie piratate? Cintece, desene, softuri? Problema e ca, fata de occidentali, noi muncim de cinci ori mai mult pentru aceeasi suma! Deci noi sintem de cinci ori mai dezavantajati: nu ne putem cumpara un calculator dintr-un salariu, ci din cinci. Nici un soft dintr-un salariu (Adobe, quark), ci din 5. Muzica: pentru noi, cei 99 de centi sint de 5 ori mai scumpi! Acu’ as vrea sa stiu daca rata pirateriei e de cinci ori mai mare ca in Occident! Adica daca in Occident rata pirateriei e de 15 %! He he! Ia sa mai pupe undeva! Cind muncitorii români care fac produse pentru Mertz, IBM, Renault, Mittal vor fi platiti ca in Vest, atunci sa vina cu pretentiile! Daca salariile din est ar fi ca in Vest, cite locuri de munca s-ar pierde? He he! Fata de calculele lor, de 10 ori mai multe! Cind softurile sau produsele electronice sau tehnologiile create cu mina de lucru ieftina (chinezeasca, indiana sau româneasca) vor fi platite la producator cu valoarea lor negociata in Vest, atunci sa-i vad pe avocatii drepturilor de autor!
Da, Tudore, asta e necazul! Dar mai bine sa-si vada bîrna din ochii lor! Ca avem si noi timp, cind om ajunge la jumatate din standingul Uniunii Europene, sa ne punem cenusha in cap. In timp ce tinerii din Franta au asigurat un loc de munca pentru care nu sint nici pregatiti si pe care nici nu-l onoreaza, la noi e cel mai nashpa sa fii tinar: muncesti fara contract pe SMIC. E si o chestie de morala aici! Nu degeaba George Michael a renuntat la drepturi dupa ce si-a facut suma!
astia sunt atat de aberanti ca nici ei nu cred, nu inteleg cum pot spune ca sunt vizați doar cei care “descarca muzica si filme, apoi vind CD-urile la colt de strada” cand politia lasa cu buna stiinta pe la unirii, universitate cateva mese pline cu cd-uri cu jocuri, dvd-uri in spatele lor fiind cativa pustani care fac bani cu asta…sau poate nu doar pustani? politia o fi si ea implicata? eu zic ca DA