Citesc des articole legate de lumea Apple pe care aş vrea le împărtăşesc şi aici dar nu vreau neaparat să deschid un topic nou, aşa că mă gândeam să fie acesta un topic dedicat pentru astfel de ştiri, articole etc.
Apple Sued Over Touch-Screen Rights
By JONATHAN ADAMS
Published: April 8, 2009
TAIPEI — Taiwanese firm Elan Microelectronics has sued Apple Computer alleging infringement of two of its touch-screen patents, a company spokesman said Wednesday.
The suit was filed late Tuesday afternoon in U.S. District Court in San Francisco, said spokesman Dennis Liu, speaking by phone from the chip design firm’s headquarters in Hsinchu, Taiwan.
“We couldn’t find a common viewpoint with Apple, so we decided we had to take action,” he said, adding that the companies had been in licensing talks for about two years.
Cere să ți se dea permisiuni și poți să le faci pentru prima pagină. Să fim mai mulți… poate se mobilizează și alții.
O idee buna!
Chiar mă gândeam dacă ştirile de pe prima pagină pot fi şi comentate… ? De ceva timp, autorii articolelor de pe prima pagină nu mai deschid în paralel şi un topic dedicat…
Pai chiar ieri îmi zicea huk că s-ar putea comenta direct în știre, dar EE face țigănii. Așa că țin cont și o să deschid, unde e cazul, și cîte un thread pentru discuții, iar dacă există deja pun link.
Cred ca tine de design-ul actual si de implementarea lui in programare, dar nu se pot pune comentarii. Optiunile sunt bifate, orice membru ar putea comenta (teoretic) cu sau fara moderare, dar din nefericire nu apar linkurile.
Unele stiri sunt de comentat, altele nu justifica deschiderea unui nou topic, zic eu.
@Ǻndяei: daca vrei sa scrii stiri, fa-le cu formatare de tip forum (intr-un New Reply) si apoi copiaza-le in TextEdit si trimite-le pe PM catre nevrozel sau szlaeyer. Daca nu e doar un moft si trimiti regulat, vedem cum facem si permisiunile. Totusi, stirile trebuie sa fie in română, cu diacritice si sa fie de interes general pentru macuser (as zice chiar practice). Stirea de mai sus e interesanta dar eu zic perfect paralela oricarui macuser din RO. Procesele n-au nici o valoare pana la prima hotarare, chiar si atunci mai trec ani sau zeci de ani pana sa existe o intelegere. Scopul unor actiuni ca asta e fortarea unei intelegeri. Apple are cash mult, isi permite sa plateasca fara sa aiba vreun impact pentru actionari, iar de consumatori…
In plus, ar trebui sa fie o stire (macar) scrisa original si nu o traducere cuvant cu cuvant.
[...]
Totusi, stirile trebuie sa fie in română, cu diacritice si sa fie de interes general pentru macuser (as zice chiar practice).
[...]
Da, vă rog frumos, să ținem la felul cum scriem, corect, frumos, cu diacritice. Pe mine unul mă obosesc textele de tipul „in fata mea s-a asezat unu si a inceput sa ma injure…”, efectiv nu pot citi.
@huk
Nu ar fi doar un moft scrierea ştirilor dar deocamdată chiar vreau să fiu “supervizat” de nevrozel sau szlaeyer; ei ar face şi QA-ul a ceea ce aş scrie în aşa fel încât conţinutul ştirii să fie interesant pentru majoritatea utilizatorilor etc.
@Cattus
Eu, de regulă, mă străduiesc şi scriu corect, frumos, cu diacritice (nu întotdeauna ce e drept, uneori mă grăbesc şi nu le folosesc) - dar când voi scrie un articol, voi acorda timpul şi atenţia necesară că să iasă cât mai bine.
Ca şi o concluzie… sunt plăcut surprins de propuneri!
Așteptăm cât mai multe articole interesante. Acum după ce o să le avem se pune problema cum forțăm pe toți userii care și-au făcut bookmark direct la forum să citească prima pagină
Eu, de regulă, mă străduiesc şi scriu corect, frumos, cu diacritice (nu întotdeauna ce e drept, uneori mă grăbesc şi nu le folosesc) - dar când voi scrie un articol, voi acorda timpul şi atenţia necesară că să iasă cât mai bine.
Nu ia deloc mai mult timp să scrii cu diacritice decît fără... Impedimentul, ani buni, a fost că multe aplicații de chat și de mail, corupeau caracterele cu diacritice, lucru evident deranjant, motiv pt care erai obligat să folosești caractere ascii curate.