1 din 4
1
10.4.6 imposibil de lent
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: craiova
Macuser din: 13.10.05

ok, here goes. din senin, mac os a inceput sa se miste imposibil de lent, bootul dureaza o vesnicie, iar apoi totul se misca la fel de prost.

simptomele sunt practic identice cu un mac os normal ca si comportament, dar la sfert de viteza. what gives?

pentru posteritate mentionez ca e vorba de un pb 15” la 1.33 cu 512 ddr, os la zi cu updateurile, fara probleme anterioare.

cel mai dureros lucru e ca nu am discul cu sistemul in craiova la mine, l-am imprumutat unui prieten din alt oras, si nu am sanse sa il primesc inapoi curand.

help, please

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic
Macuser din: 11.10.05

s-ar putea sa ai probleme la hard-disk

uita-te sa vezi daca nu cumva SMART-ul a crapat .
asa am patit si eu ... se misca ca naiba de incet ... lua o vesnicie pana facea boot-area ... iar cand incercam sa il instalez ... dura de la 3 ore in sus ...
si apoi am vazut cu disk utility ca SMART era pe rosu la hardul meu ...

:(

vezi daca nu e si la tine la fel !!!

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

1 Ai reparat permisiunile?
2 Ai rulat cronscripturile?
3. Start in single user mode (Command+S imediat dupa boot). Da urmatoarea comanda (da’ exact asa cum spun):
fsck -fy
urmata de return sau enter. Ce spune? System modified? Overlapped files? Cross-linked files?
Daca nu, scrie:
reboot sau exit
si return sau enter.
Daca toate ruleaza normal, s-ar putea sa ai un cache de font bushit. Da jos de pe net OnyX si ruleaza clean-ul!
Daca nici asa nu-si revine, ai o problema hardware.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Eu zic sa te uiti in log-ul de sistem inainte sa aplici cele de mai sus.
Ar trebui sa gasesti oaresce explicatii pentru diferenta de comportament a sistemului.

Applications->Utilities->Console

Alege system.log

Fa ce faci de obicei, si vezi daca apare ceva dubios (care contine error, unexpected, etc).

hth

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

fx, cat spatiu liber ai pe hard disc?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05
Tudor - 28 Mai 2006 01:26 PM

fx, cat spatiu liber ai pe hard disc?

smile ar fi tare sa fie asta.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu cred. fx zice ca simptomele au inceput dintr-o data.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 28 Mai 2006 02:58 PM

Poate dintr-o data dupa ce si-a instalat ceva gigant. Cine stie… numai el poate sa ne spuna. Asta daca se trezeste odata. smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

sa speram ca-i mai merge incat sa ne spuna.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
iaru - 28 Mai 2006 04:44 AM

1 Ai reparat permisiunile?
2 Ai rulat cronscripturile?
3. Start in single user mode (Command+S imediat dupa boot). Da urmatoarea comanda (da’ exact asa cum spun):
fsck -fy
urmata de return sau enter. Ce spune? System modified? Overlapped files? Cross-linked files?
Daca nu, scrie:
reboot sau exit
si return sau enter.
Daca toate ruleaza normal, s-ar putea sa ai un cache de font bushit. Da jos de pe net OnyX si ruleaza clean-ul!
Daca nici asa nu-si revine, ai o problema hardware.

ok, sa va raspund pe rand, tuturor.

1,2: nu, nu. nu reusesc in nici un fel sa ajung in OS, boot dureaza 10-20 mins si apoi se blocheaza chiar la sfarsitul scrollbarului albastru. asta in ultima vreme, inainte reusea sa ajunga pana in sistem(details below) dar se misca imposibil de greu si se bloca.

o sa incerc azi sa bootez cu un ubuntu mac si sa vad ce mai face disku.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
diciu - 28 Mai 2006 12:44 PM

Eu zic sa te uiti in log-ul de sistem inainte sa aplici cele de mai sus.
Ar trebui sa gasesti oaresce explicatii pentru diferenta de comportament a sistemului.

Applications->Utilities->Console

Alege system.log

Fa ce faci de obicei, si vezi daca apare ceva dubios (care contine error, unexpected, etc).

hth

would have done this, nu sunt chiar noob, dar nu mai pot ajunge in sistem smile this sucks

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

4 si ceva gb liberi pe o partitie de 30. nu am downloadat/instalat nimic in ultima saptamana, golit trash inainte de reboot.

cand incercam sa dau verify in disk utility inainte sa refuze sa mai intre si in OS smartul (la partea de jos) nu zicea nimic in neregula despre disk

la un moment dat in verify disk se blocheaza si ingheata.

nu stiu ce sa zic, banuiesc o eroare logica, totul a inceput cu adium care se comporta total imbecil, dadea rateuri. nu am fonturi recent instalate, cel mai recent am pus fonturi noi acum 4-5 luni. os-ul are mai bine de un an de cand e instalat. se pare ca aici crapa.

exista vreo posibilitate sa reinstalez OS fara sa imi rada diskul ?

oh, in caz ca va intrebati de unde postez, mi-am adus acasa unul din calculatoarele de la birou, iar aseara am fost la un net cafe smile

tinand cont ca diskul cu os-ul meu e plecat departe ar fi scuzabil sa imi “procur” o versiune de os? cum procedez sa ard un dvd sau cd-urile cu os-ul pe un windows? problema e cu atat mai dureroasa cu cat nu mai am macuri pe care sa ard cu disk utility

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

poate este cineva cu mac pe aici din craiova sa te ajute….

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
fx - 28 Mai 2006 08:07 PM

4 si ceva gb liberi pe o partitie de 30. nu am downloadat/instalat nimic in ultima saptamana, golit trash inainte de reboot.

cand incercam sa dau verify in disk utility inainte sa refuze sa mai intre si in OS smartul (la partea de jos) nu zicea nimic in neregula despre disk

la un moment dat in verify disk se blocheaza si ingheata.

nu stiu ce sa zic, banuiesc o eroare logica, totul a inceput cu adium care se comporta total imbecil, dadea rateuri. nu am fonturi recent instalate, cel mai recent am pus fonturi noi acum 4-5 luni. os-ul are mai bine de un an de cand e instalat. se pare ca aici crapa.

exista vreo posibilitate sa reinstalez OS fara sa imi rada diskul ?

oh, in caz ca va intrebati de unde postez, mi-am adus acasa unul din calculatoarele de la birou, iar aseara am fost la un net cafe smile

tinand cont ca diskul cu os-ul meu e plecat departe ar fi scuzabil sa imi “procur” o versiune de os? cum procedez sa ard un dvd sau cd-urile cu os-ul pe un windows? problema e cu atat mai dureroasa cu cat nu mai am macuri pe care sa ard cu disk utility

Aoleu! Esti din Craiova? Cu macintel? Te-ai ars! N-am cum sa te ajut!
Dar ai incercat manevra pe care ti-am descris-o? Ai butat cu tastele command si S apasate?
Te rog, nu mai sta pe gînduri! Fa cum iti zic! Cum ti-am zis in primul post!
Da comanda fsck -fy
si vezi ce se intimpla!
Lasa-l dracu’ de ubuntu!
Ai instalat cumva Adobe?
Cum vrei sa te ajut daca alegi cai ocolitoare?
Fa mai intii asta si mai vb!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Iaru e pus pe treaba nu gluma. smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

deci, precum ziceam mai sus e un pb g4 la 1.33 smile

nu, nu am instalat recent nimic de la adobe, am cs2 suite de aproape 7 luni instalat, fara probleme.
am incercat toate modurile de bootare(cu un 10.3 pe care am pus mana, single user, verbose, safe mode, open firmware), dar ce n-am incercat. nu vrea si pace :| am mai pus mana now and then pe unixuri, daca as ajunge pana la consola aia nu cred ca nu i-as da de cap, dar se intepeneste pana sa intre in sistem.

edit: incep sa ma gandesc din ce in ce mai tare ca va trebui sa cumpar un alt disc. ah well..

1 din 4
1

‹‹ Nu se mai aprinde      Smackbook ››