ok, here goes. din senin, mac os a inceput sa se miste imposibil de lent, bootul dureaza o vesnicie, iar apoi totul se misca la fel de prost.
simptomele sunt practic identice cu un mac os normal ca si comportament, dar la sfert de viteza. what gives?
pentru posteritate mentionez ca e vorba de un pb 15” la 1.33 cu 512 ddr, os la zi cu updateurile, fara probleme anterioare.
cel mai dureros lucru e ca nu am discul cu sistemul in craiova la mine, l-am imprumutat unui prieten din alt oras, si nu am sanse sa il primesc inapoi curand.
uita-te sa vezi daca nu cumva SMART-ul a crapat .
asa am patit si eu ... se misca ca naiba de incet ... lua o vesnicie pana facea boot-area ... iar cand incercam sa il instalez ... dura de la 3 ore in sus ...
si apoi am vazut cu disk utility ca SMART era pe rosu la hardul meu ...
1 Ai reparat permisiunile?
2 Ai rulat cronscripturile?
3. Start in single user mode (Command+S imediat dupa boot). Da urmatoarea comanda (da’ exact asa cum spun):
fsck -fy
urmata de return sau enter. Ce spune? System modified? Overlapped files? Cross-linked files?
Daca nu, scrie:
reboot sau exit
si return sau enter.
Daca toate ruleaza normal, s-ar putea sa ai un cache de font bushit. Da jos de pe net OnyX si ruleaza clean-ul!
Daca nici asa nu-si revine, ai o problema hardware.
Eu zic sa te uiti in log-ul de sistem inainte sa aplici cele de mai sus.
Ar trebui sa gasesti oaresce explicatii pentru diferenta de comportament a sistemului.
Applications->Utilities->Console
Alege system.log
Fa ce faci de obicei, si vezi daca apare ceva dubios (care contine error, unexpected, etc).
1 Ai reparat permisiunile?
2 Ai rulat cronscripturile?
3. Start in single user mode (Command+S imediat dupa boot). Da urmatoarea comanda (da’ exact asa cum spun):
fsck -fy
urmata de return sau enter. Ce spune? System modified? Overlapped files? Cross-linked files?
Daca nu, scrie:
reboot sau exit
si return sau enter.
Daca toate ruleaza normal, s-ar putea sa ai un cache de font bushit. Da jos de pe net OnyX si ruleaza clean-ul!
Daca nici asa nu-si revine, ai o problema hardware.
ok, sa va raspund pe rand, tuturor.
1,2: nu, nu. nu reusesc in nici un fel sa ajung in OS, boot dureaza 10-20 mins si apoi se blocheaza chiar la sfarsitul scrollbarului albastru. asta in ultima vreme, inainte reusea sa ajunga pana in sistem(details below) dar se misca imposibil de greu si se bloca.
o sa incerc azi sa bootez cu un ubuntu mac si sa vad ce mai face disku.
Eu zic sa te uiti in log-ul de sistem inainte sa aplici cele de mai sus.
Ar trebui sa gasesti oaresce explicatii pentru diferenta de comportament a sistemului.
Applications->Utilities->Console
Alege system.log
Fa ce faci de obicei, si vezi daca apare ceva dubios (care contine error, unexpected, etc).
hth
would have done this, nu sunt chiar noob, dar nu mai pot ajunge in sistem this sucks
Nu cred. fx zice ca simptomele au inceput dintr-o data.
4 si ceva gb liberi pe o partitie de 30. nu am downloadat/instalat nimic in ultima saptamana, golit trash inainte de reboot.
cand incercam sa dau verify in disk utility inainte sa refuze sa mai intre si in OS smartul (la partea de jos) nu zicea nimic in neregula despre disk
la un moment dat in verify disk se blocheaza si ingheata.
nu stiu ce sa zic, banuiesc o eroare logica, totul a inceput cu adium care se comporta total imbecil, dadea rateuri. nu am fonturi recent instalate, cel mai recent am pus fonturi noi acum 4-5 luni. os-ul are mai bine de un an de cand e instalat. se pare ca aici crapa.
exista vreo posibilitate sa reinstalez OS fara sa imi rada diskul ?
oh, in caz ca va intrebati de unde postez, mi-am adus acasa unul din calculatoarele de la birou, iar aseara am fost la un net cafe
tinand cont ca diskul cu os-ul meu e plecat departe ar fi scuzabil sa imi “procur” o versiune de os? cum procedez sa ard un dvd sau cd-urile cu os-ul pe un windows? problema e cu atat mai dureroasa cu cat nu mai am macuri pe care sa ard cu disk utility
Nu cred. fx zice ca simptomele au inceput dintr-o data.
4 si ceva gb liberi pe o partitie de 30. nu am downloadat/instalat nimic in ultima saptamana, golit trash inainte de reboot.
cand incercam sa dau verify in disk utility inainte sa refuze sa mai intre si in OS smartul (la partea de jos) nu zicea nimic in neregula despre disk
la un moment dat in verify disk se blocheaza si ingheata.
nu stiu ce sa zic, banuiesc o eroare logica, totul a inceput cu adium care se comporta total imbecil, dadea rateuri. nu am fonturi recent instalate, cel mai recent am pus fonturi noi acum 4-5 luni. os-ul are mai bine de un an de cand e instalat. se pare ca aici crapa.
exista vreo posibilitate sa reinstalez OS fara sa imi rada diskul ?
oh, in caz ca va intrebati de unde postez, mi-am adus acasa unul din calculatoarele de la birou, iar aseara am fost la un net cafe
tinand cont ca diskul cu os-ul meu e plecat departe ar fi scuzabil sa imi “procur” o versiune de os? cum procedez sa ard un dvd sau cd-urile cu os-ul pe un windows? problema e cu atat mai dureroasa cu cat nu mai am macuri pe care sa ard cu disk utility
Aoleu! Esti din Craiova? Cu macintel? Te-ai ars! N-am cum sa te ajut!
Dar ai incercat manevra pe care ti-am descris-o? Ai butat cu tastele command si S apasate?
Te rog, nu mai sta pe gînduri! Fa cum iti zic! Cum ti-am zis in primul post!
Da comanda fsck -fy
si vezi ce se intimpla!
Lasa-l dracu’ de ubuntu!
Ai instalat cumva Adobe?
Cum vrei sa te ajut daca alegi cai ocolitoare?
Fa mai intii asta si mai vb!
nu, nu am instalat recent nimic de la adobe, am cs2 suite de aproape 7 luni instalat, fara probleme.
am incercat toate modurile de bootare(cu un 10.3 pe care am pus mana, single user, verbose, safe mode, open firmware), dar ce n-am incercat. nu vrea si pace :| am mai pus mana now and then pe unixuri, daca as ajunge pana la consola aia nu cred ca nu i-as da de cap, dar se intepeneste pana sa intre in sistem.
edit: incep sa ma gandesc din ce in ce mai tare ca va trebui sa cumpar un alt disc. ah well..