3 din 4
3
10.4.6 imposibil de lent
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRank
Jr. Member
Din: craiova
Macuser din: 13.10.05

nu tin minte sa fi reparat permisiuni inainte sau dupa vreun update vreodata. si totusi au mers fara probleme pana acum.
programe, la ultimele 2 installuri am pus doar adium, firefox, sidetrack si skype.

no norton, no crap. (ca paranteza, sunt un infocat norton hater inca de pe vremea windows)

si totusi: a day later, inca merge, in absenta updateurilor. as incerca sa imi confirm teoria downloadand update-ul.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Acum ce versiune de OS X ai?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
fx - 10 Iunie 2006 02:04 PM

...sidetrack…

Sa fie de la SideTrack? Cu toate ca si eu il am pe 10.4.6 si totul e OK. Dar totusi, modifica driverul de trackpad. Poate incerci update-ul ala la 10.4.6 fara SideTrack?
Si repara inainte si dupa permisiunile (unii zic ca-i doar un mit, dar nu strica sa fi precaut)

Tudor: zicea ca are 10.4.0

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

10.4.0, instalarea precedenta nu cred c-am apucat sa ii pun nici sidetrack pt ca nu eram acasa.

o sa incerc sa il sucesc cu 10.4.6 cu/fara permisii, sidetrack etc dupa ce termin muncile curente

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
fx - 09 Iunie 2006 10:02 PM

alrighty.. nu-i memoria. am un hynix de 256, cel original si am mai adaugat acum mai bine de un an un kingston (sau era kingmax? tot timpul uit) de inca 256 care au mers fara probleme ever since. ideea cu memoria mi-a traznit si mie azi noapte si am incercat pe rand cu numai unul din cele 2 chipuri cand in slotul de sus, cand in cele de jos, no changes.

ok, de dimineata am tras (ca si ultimele 2 incercari) un install minimalist care merge fara probleme, ca si ultima data si vad ca merge fara probleme. de altfel, ultima data a crapat iremediabil la restartul dupa update la 10.4.6.  acum o sa il las fara update sa vad daca mai pot recrea problema, daca nu, o sa trag concluzia ca update-ul i-a picat rau.

in afara de update am facut acum tot ce am facut si ieri, pus adium, pus growl, casutele in mail, copiat muzica din retea de pe celalalt calc, si inca nimic.

posibil sa fie ceva cu dmg-ul de 10.4.6, daca l-ai tras separat. daca totul e OK, fa update prin software update si, daca face la fel, e chiar ciudat.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member

pai eu numai prin software update imi iau updateurile. are cineva un dmg cu una din versiunile anterioare lui .6 ?

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ce o sa zic se cam bate cu ce a zis Cattus, dar uneori problemele ciudate ale sistemului se rezolva daca iei de pe site-ul Apple update-ul mare (na, imi scapa cum ii spune…). Adica, in loc sa faci update prin SU, downloadezi dmg-ul mare de pe site.

edit: Combo ii spune, si il poti gasi aici: http://www.apple.com/downloads/macosx/apple/index1.html Are 140 megi.

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Sper ca ai spatiu liber suficient pe disc atunci cand faci update.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
fx - 11 Iunie 2006 08:25 PM

pai eu numai prin software update imi iau updateurile. are cineva un dmg cu una din versiunile anterioare lui .6 ?

se trage de pe apple.com/macosx/
sunt variante simple (update de la ultima versiune) sau combo (update global, de la orice versiune 10.4.0 pana la penultima, de ex. 10.4.6 combo face update de la 10.4.0 la 10.4.5)
eu, totusi, nu cred ca problemele tale sunt legate de acel update, mai degraba, prin hazard, interfereaza cu altceva. daca acum zici ca se comporta OK, fa-i acel update fara sa mai instalezi altceva. retine ca sunt tot felul de aplicatii care pot strica sistemul. si, da, ai spatiu liber pe disc (minim 10 % liber) cand faci acel update?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

daca nu are spatiu liber, nu poate face update…

si dupa update, fa un repair permission, just in case wink

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Administrator
Cattus Thraex - 11 Iunie 2006 09:56 PM

de ex. 10.4.6 combo face update de la 10.4.0 la 10.4.5

Esti sigur ca face pana la penultima?
Eu de cele mai multe ori cand se schimba second dot version iau updateul combo, zic unii ca e mai sanatos asa. Iar cand am avut 10.4.5 si am luat combo-ul de 10.4.6, am updatat la 10.4.6.

Oricum fx, mai ai putina rabdare, ca 10.4.7 e pe vine si poate te rezolva.

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu cred ca 10.4.6 e vinovat: daca instaleaza din 10.4.0, atunci updatele e direct combo! Oricum, e ciudat. Poate ca, atunci cind face update direct din versiunea 0 (zero), sa decupleze toate perifericele (altele decit tastatura si mousul)

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRank
Jr. Member

erm… 52 de gb, mai nou, ajung?:) inainte aveam doar vreo 8-9, dar nu cred sa fie aia problema.

updateul l-am facut as usual, download din software update, o sa incerc azi un update la 10.4.5, desi nu vad o problema nici in a ramane la .0 pana apare .7.

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 11 Iunie 2006 10:08 PM
Cattus Thraex - 11 Iunie 2006 09:56 PM

de ex. 10.4.6 combo face update de la 10.4.0 la 10.4.5

Esti sigur ca face pana la penultima?
Eu de cele mai multe ori cand se schimba second dot version iau updateul combo, zic unii ca e mai sanatos asa. Iar cand am avut 10.4.5 si am luat combo-ul de 10.4.6, am updatat la 10.4.6.

Oricum fx, mai ai putina rabdare, ca 10.4.7 e pe vine si poate te rezolva.

Absolut, am testat, de-a lungul anilor, toate variantele posibile. E drept, mulți afirmă că un combo e cel mai sănătos oricum, ceea nu pot nici confirma, nici infirma, teoretic așa ar fi, deoarece un combo rescrie totul, de la versiunea x.x.0 la versiunea ultimă.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
fx - 12 Iunie 2006 01:48 AM

erm… 52 de gb, mai nou, ajung?:) inainte aveam doar vreo 8-9, dar nu cred sa fie aia problema.

updateul l-am facut as usual, download din software update, o sa incerc azi un update la 10.4.5, desi nu vad o problema nici in a ramane la .0 pana apare .7.

În mod cert, problema ta nu este una de așteptare, iar dacă realmente cauza a fost acel update (mă cam îndoiesc), un combo la 10.4.7, gata să apară, poate sau nu poate rezolva problema.
Mai degrabă cred că este o aplicație cu „bube”... De ex., Flip4Mac, versiunea penultimă, conducea la crash constant al Mail.app…

Semnătură 

3 din 4
3

‹‹ Nu se mai aprinde      Smackbook ››