Memorii RIMM
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: iuchei
Macuser din: 08.02.08

Indemnat de gestul , lui “Altero”, am scotocit si eu prin casa si am gasit Kit memorii RIMM 2x1024.
Pt cine nu cunoaste , informez ca aceste memorii nu vor functiona intr-un PC obisnuit .....google stie .

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

In lipsa “butonului” edit , mai fac un post in care adaug 2x512 scoase dintr-un macmini in urma unui upgrade

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.01.09

salut…
am un server pIII acasa pe post de server cu linux pe el…mi-ar prinde tare bine aceste memorii RIMM

Semnătură 

I don’t do .INI, .BAT, or .SYS files… I don’t configure peripherals or networks before using them… I have a computer to do all that… I have a Macintosh.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 14.04.09

Salutare ...

mi-ar fi prins bine aceste memorii, dat fiind ca sunt greu de gasit, pentru un P4 mai vechi. Dar vad ca mai este cineva interesat de ele. Mie imi este suficient 512 cat am acum.

Bafta

Semnătură 

Eduard NARITA
0752-190180

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

@inferno astept PM cu un nr. de telefon .

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
Danyx - 16 Aprilie 2009 02:05 PM

In lipsa “butonului” edit , mai fac un post in care adaug 2x512 scoase dintr-un macmini in urma unui upgrade

cred ca ibook-ul prietenului meu ar fi fericit de un upgrade, daca nu le-ai dat poate vi cu ele la intilnirea macuser din bucuresti.

multumesc!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

harris:
Macmini -> DDR2
iBook -> SDRAM sau DDR1

nu se pupă.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Memoriile RIMM sunt date lui “inferno”.
Au ramas 2 module de 512 DDR2 (scuze ca am uitat sa precizez)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.01.09

multumesc frumos….nu mai am timp sa le testez astazi, de-abia astept ziua de luni sa le pun in functiune…
inca o data, multumesc

Semnătură 

I don’t do .INI, .BAT, or .SYS files… I don’t configure peripherals or networks before using them… I have a computer to do all that… I have a Macintosh.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Pentru cei interesați: modulele RIMM (RDRAM) au fost folosite DOAR la prima generație de P4 (Pentium 4). NU se potrivesc altundeva.

Din niște motive comerciale, la început Intel nu a produs chipseturi de P4 care să suporte altă memorie (ceea ce le-a cam dăunat, atunci au crescut masiv vânzările de AMD)
Apoi au apărut chipseturile care suportă memorie DDRAM și deci pe placile Intel mai noi nu mai gasiți altceva decât DDR (1 sau 2 sau..)
În concluzie: NU funcționează pe plăci de bază de P3 (de oricare) sau P4 mai noi (după 2002, parcă) și nici nu cred să fie vreun Apple care să fi folosit. Erau extrem de scumpe la vremea respectivă (ce-i drept, și rapide pentru acea vreme)

*Dacă* nu le vrea nimeni altul și trebuie salvate de la coșul de gunoi eu am o placă pe care le-aș putea pune, care acum are doar 2*256 și mai are 2 sloturi libere.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

@ hawk .....memoriile RIMM au fost “donate” , am scris mai sus…...au mai ramas doar memoriile SODIMM DDR2 2x512.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Scuze… am avut impresia ca e invers. smile