Editor pentru imagini dmg, iso, bin, etc..
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 11.03.09

salut,
as vrea sa editez o imagine iso, sa modific niste fisiere text prin ea, e un linux bootabil, nu ma descurc cu disk utility (daca poate sa faca asta..) si m-am gandit sa intreb forumistii daca exista vreun utilitar preferabil freeware sau low-cost care sa aibe functii complete de conversie si editare imagini..
multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
daniel petre - 16 Aprilie 2009 07:28 PM

salut,
as vrea sa editez o imagine iso, sa modific niste fisiere text prin ea, e un linux bootabil, nu ma descurc cu disk utility (daca poate sa faca asta..) si m-am gandit sa intreb forumistii daca exista vreun utilitar preferabil freeware sau low-cost care sa aibe functii complete de conversie si editare imagini..
multumesc.

dmg și iso sînt imagini de discuri, nu imagini = poze. Tu ce vrei să editezi acolo? Fișiere din imaginile discurilor sau imagini = poze? cuvîntul „imagine” este ambiguu în română, tu cu ce sens în folosești aici?
Dacă vrei să deschizi un iso sau un dmg, astea-s – de regulă – non-writable, deci le transferi pe altă imagine, le editezi, apoi le salvezi ca atare. Asta o faci cu Disk Utility, de exemplu.

[ Modificat: 17 Aprilie 2009 12:54 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

a zis omul ca e un linux bootabil
trebuie convertita imaginea din read-only in read/write si daca ai noroc poate reusesti sa o editezi fara sa fi nevoit sa maresti capacitatea imaginii
incearca cu Disk Utility

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
STef… - 17 Aprilie 2009 01:30 AM

a zis omul ca e un linux bootabil
trebuie convertita imaginea din read-only in read/write si daca ai noroc poate reusesti sa o editezi fara sa fi nevoit sa maresti capacitatea imaginii
incearca cu Disk Utility

Așa am bănuit și eu și așa i-am și spus. DU cred că ar face bine treaba asta: face o imagine nouă goală, dă Restore de pe acea imagine pe aia nouă, editează ce editează și o recopiază pe disc.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Pitesti
Macuser din: 11.03.09

mersi.. cam aiurea disk utility ala, o sa incerc.. sa nu-mi pierd rabdarea cu el..