Conectare Iphone - Time Capsule
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.12.08

Salut,

Datele problemei ar fi urmatoalele:
- MPB unibody 2008
- Time Capsule 500GB setat ca router
- Iphone 2.2.1

TC e configurat cu DHCP, setarile de la providerul de net, etc., totul merge foarte bine. Mai am alte 2 laptopuri (non-apple) care se conecteaza fara nici o problema la retea. Iphone-ul in schimb, desi vede reteaua si se conecteaza la ea, nu foloseste wireless-ul si schimba pe EDGE/3G cand vreau sa intru pe net, etc.

Sunt sigur ca e vorba de o setare a TC, cumva, pentru ca am folosit Iphone-ul sa ma conectez la alte retele wireless si a functionat fara probleme, doar ca nu-mi dau seama care este acea setare.

Am incercat sa-i dau o adresa de IP unica (Airport Utility->Internet->DHCP->DHCP reservations) si m-am jucat cu variantele de subnet mask (am pus-o pe cea de la provider, sau pe cea default 255.255.255.0), Forget Network, etc., fara succes.

Cu setarile automate, Iphone-ul primeste o adresa de IP generica (164….), care de obicei inseamna (din ce am citit) ca este adresa default atunci cand nu ii este data o adresa de catre router.

Nu am MAC filtering pus.

Am mai cautat pe net si pe forum, au mai avut si altii problema asta, numai ca nu am reusit sa gasesc o solutie…

So… any ideas?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Nu cred ca trebuie sa-i dai un IP separat; ar trebui sa mearga cum merg restul de calculatoare din retea. Ar mai putea fi de la TC in functie de ce tip de retea ai - g sau n, desi n-ul nu e vazut din start de iPhone…

Si ar mai putea fi de la tipul de securitate de pe TC… Apropo, TC are toate update-urile la zi? Eventual fa o resetare si o reconfigurare de la zero.

Bafta!

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

- toate update-urile la zi
- TC configurata pe 802.11n(802.11b/g compatible) - stiu ca Iphone-ul nu merge pe “n”
- am mai incercat reset-uri,etc…
- securitate: WPA2 personal

Airport Utility-ul vede Iphone-ul conectat, doar ca nu apare in lista de clienti DHCP… Il pot vedea doar la clienti wireless, unde se poate vedea ca nu foloseste deloc banda de wireless - flat line…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Hmm, chiar nu stiu ce sa zic… De cand am TC a mers exemplar…

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

ai incercat sa dai pe iphone un renew lease? sau sa forget network, reset, power on, reconnect?

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Dap, incercat si ras-incercat. Am mai resetat odata TC si am bagat din nou setarile, fara succes insa…