Programarea pe Mac OS X
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 03.09.08

Salutare,
Am o dilema: as vrea sa ma apuc de programarea pentru Mac OS X, dar nu stiu de unde s-o apuc, adica cu ce sa incep. Cat e de grea comparativ cu C++-ul? Ce utilitar recomandati? Eu mi-am pus XCode 3, exista o alternativa mai buna? Un tutorial bun pentru incepatori de unde pot lua? Eventual niste carti in limba romana sau engleza. Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 21.05.06

Fain, sincer felicitări… dacă programatorii de pe forum o să observe subiectu’ ăsta de programare pus la secțiunea Design & Publishing, sigur îți vor da lămuririle necesare.  smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

http://cocoadevcentral.com/articles/000081.php
daca stii deja c++ cred ca te poti apuca de treaba destul de repede. xcode nu ai cum sa-l inlocuiesti, poate sa schimbi editorul de cod, unii il schimba cu textmate.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iași
Macuser din: 16.03.09

Cocoa + Objective-C: aici.
Și, mai pe larg, Leopard Reference Library: aici.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Xcode nu este câtuși de puțin ceva esențial, poți să folosești ce editor de text vrei tu, poți să folosești un editor de text + Interface Builder, poți să folosești Eclipse/Netbeans etc etc etc. Probabil însă că nu e o idee prea bună să renunți la Xcode.

Poți să înveți Objective-C pe net, dar Cocoa cred că e imposibil de învățat din resursele ADC dacă nu știi bine programare înainte și nu ai mai avut de-a face cu biblioteci asemănătoare. Mai bine faci rost de undeva de carte.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 03.09.08

Singura problema este ca eu nu stiu deloc programare. As vrea sa ma apuc, dar de cea de OS X. Se poate asa ceva, sau trebuie sa cunosc bazele C++-ului ca sa ma pot apuca de ea?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

nu trebuie sa stii, bazele C-ului sunt in linkul dat de mine. pasul urmator e cartea data de aramdune. referinta de la apple e doar dupa ce parcurgi cartea aia.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 10.03.09

Poate nu ar fi rau sa se faca o sectiune in forum dedicata Obj-C si Cocoa, unde cei care o apuca pe acest drum sa puna intrebari, si poate primesc si raspunsuri. grin

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Dat fiind faptul că aproape toți cei de aici care se ocupă cu așa ceva au se pot vedea în acest thread (în afară de mine), forumul ăla ar fi cam pustiu. Dacă credeți că se va scrie acolo măcar la fel de mult cât în forumul de Mac OS Classic, îl facem.

Ia uite aici: http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/18871/

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP