salut,
folosesc mac os doar pe laptopul asta, acasa am un PC cu Intel C2D si o placa video Ati HD4850 ruland un xp home licentiat..
as vrea sa cumpar un set de discuri cu mac os leopard, lasand la o parte ca versiunea actuala nu are suport pentru placa video inca, merita investitia in sistemul de operare? va functiona cat de cat bine..?
am nevoie pentru World of Warcraft, pentru componenta de in-game video record care nu e prezenta si pe clientul jocului pentru windows, plus ca m-as simti mult mai comfortabil pe mac si acasa
multumesc.
[ Modificat: 22 Aprilie 2009 12:26 AM de Administrator ]
Probabil că merge, dar trebuie să cauți pe site-urile cu hackintosh ce și cum. Oricum, din ce am auzit eu, la primul update făcut de Apple s-ar putea să nu mai meargă.
Și chiar dacă dai banii pe un kit de Leopard, instalînd-ul pe PC tot pirat ești . Ca de altfel și p-aci…
pentru ce zici tu, nu, nu merită investit
mai repede îți cumperi un mac, aia da, se merită
Îți poți lua deja un PowerMac G5 (chiar și cel cu 4 procesoare) la un preț rezonabil, iar WoW o să zboare pe el. Îmi merge mie decent pe PowerMac-ul din semnătură, chiar și funcția de înregistrare, dar nici n-am fost un jucător înrăit, nici n-am avut destul spațiu să fac filme…
Probabil că merge, dar trebuie să cauți pe site-urile cu hackintosh ce și cum. Oricum, din ce am auzit eu, la primul update făcut de Apple s-ar putea să nu mai meargă.
nu ma intereseaza hackintosh-uri, am posibilitatea in cateva saptamani sa imi refac un PC cu aproape aceleasi componente ca intr-un iMac, poate chiar mai performante insa la un pret foarte redus.
exista in “licence agreement”-ul Mac OS specificatii legate de instalarea pe alte masini decat cele produse de Apple?
nu am avut timp inca sa citesc fiecare litera din “legal”-urile apple de-asta cer sfaturi concise de la utilizatorii mac os de pe forum..
ma intereseaza de fapt in egala masura si factorul legal si cel tehnic, multumesc.
Și chiar dacă dai banii pe un kit de Leopard, instalînd-ul pe PC tot pirat ești . Ca de altfel și p-aci…
mm.. o sa ignor propozitia de mai sus pentru ca nu te cunosc si nu-mi permit sa te apostrofez pentru impertinenta.
pentru ce zici tu, nu, nu merită investit
mai repede îți cumperi un mac, aia da, se merită
m-am gandit mult si la asta, n-am rulat WoW decat pe laptopul asta cu intel x3100 si bineinteles ca m-a dezamagit instant.
as vrea sa testez wow-ul pe rezolutia maxima de la un iMac cu 20” sau 24” insa nu am la cine sa ma duc sa experimentez..
pe windows mi se misca din ce in ce mai greu cu ultimele patch-uri in raid-uri unde sunt 25 de jucatori si o gramada de monstruleti, recunosc ca si tin efectele vizuale spre maxim..
daca totusi nu o sa am nici o optiune rezonabila si in acelasi timp legala cred ca o sa strang bani pentru un iMac din ultima generatie..
nu ma intereseaza hackintosh-uri, am posibilitatea in cateva saptamani sa imi refac un PC cu aproape aceleasi componente ca intr-un iMac, poate chiar mai performante insa la un pret foarte redus.
exista in “licence agreement”-ul Mac OS specificatii legate de instalarea pe alte masini decat cele produse de Apple?
nu am avut timp inca sa citesc fiecare litera din “legal”-urile apple de-asta cer sfaturi concise de la utilizatorii mac os de pe forum..
ma intereseaza de fapt in egala masura si factorul legal si cel tehnic, multumesc.
mm.. o sa ignor propozitia de mai sus pentru ca nu te cunosc si nu-mi permit sa te apostrofez pentru impertinenta.
Mă cunoști, nu mă cunoști, îți place, nu-ți place, însă, da, licence agreement-ul Apple interzice instalarea OS-ului pe altceva decît produs Apple. Altfel de mult aveam OS X peste tot…
După aceea și înainte să mă iei pe mine la rost, poate citești regulamentul forumului…
Mă cunoști, nu mă cunoști, îți place, nu-ți place, însă, da, licence agreement-ul Apple interzice instalarea OS-ului pe altceva decît produs Apple. Altfel de mult aveam OS X peste tot…
poti sa faci un screenshot cu detaliile video cand joci wow si cu frame rate-ul dintr-un loc aglomerat?
- cînd jucam pe laptop am jucat pe un PowerBook de 12 inci, care are un NVIDIA 5200 de 64 MB. Nimic spectaculos, evident, dar jocul a mers decent pentru un noob care a ajuns și el la level 33, parcă, și a fost cu niște băieți care știu meserie în cîteva instanțe low level, nu foarte aglomerate.
- pe PowerMac e placă ATI Radeon 9000, tot cu 64 MB, deci nici ăsta nu-i mare vrăjeală, dar, din nou și pentru nivelul meu de începător, a mers acceptabil. Din păcate n-am cum să-ți fac screenshot-uri pentru că n-am mai plătit și contul e în stand-by.
Ce pot să zic e așa: pe nici unul dintre sisteme n-am jucat the Wrath of the Lich King, care, am înțeles, vrea resurse mai consistente. Dar tocmai de aceea am zis să-ți iei un PowerMac G5 - pe ăla nu cred că ai avea probleme, cum, de altfel, nu cred că ai avea nici pe un iMac… Depinde ce buget ai, iar dacă ai bagă-te la iMac-ul de 24 și ești în cărți…
Eu zic că da, dar mai întreabă și pe un forum de gameri mac… Sigur găsești la o căutare Google… Mai ales dacă zici că nu-i grabă, că doar n-are rost să arunci banii pe geam… Deși, eu sunt abonat MacWorld US și acolo au zis chiar că, în anumite situații, iMac-ul de care zici tu poate înlocui un Mac Pro în munca de creație… Deci are potențial.
Licența OSX interzice instalarea pe Hardware non-apple așa că legal nu ai voie să o faci.
Pe forumul ăsta respectăm legile - una din cele mai simple modalitați să îți iei ban aici sunt discuții despre chestii de astea ilegale.
Alte forumuri (cum ar fi Softpedia) nu interzic discuțiile despre OSX pe PC așa că poți încerca acolo.
Cel mai bine ia-ți un mac.
Eu am pus wow-ul pe Mac mini; nu sunt un “power gamer”, dar îmi place să mai joc un wow din când în când. Cu setările din imaginile atașate am un frame rate decent, pentru pretențiile mele, adică nu prea scade sub 25 fps, nici chiar în orașele aglomerate. Acum probabil că depinde de gusturile fiecăruia, dar cred că pentru un mini e destul
Asta ar trebui să-ţi spunem de la bun început. Numai Blizzard şi Ambrozia şi mai fac jocuri cît de cît acceptabile pe mac… Din păcate, macul NU e o platformă de jocuri. Poate de la versiunea 10.6, cu noul standard OpenCL, să ai noroc. Nu e mai bine să-ţi pui o placă ţeapănă (ATI 4870) şi gata?
Noi avem macuri cu care cîştigăm bani (adică muncim pe ele). Dacă te interesează jocurile, atunci nu îţi lua, repet.
Uite: http://www.apple.com/games/ Aici te lămureşti ce şi de ce vrei.
@psergiu: am citit, sorry, administratorii pot sterge anumite fragmente din ce-am scris mai sus sau lasa exemplu. nu ma intereseaza softpedia si nu cred c-o sa instalez OSX pe PC pina la urma.
@DanI2020 incredibil.. eu joc la jumatate de setari pe 1280x1024 sub winxp :<
@dacuBurebista: e mai important ca mi se va potrivi perfect cu ce am de gand, adica jocul wow cu setari cat mai ridicate de calitate, browsing-ul tatalui dupa electronice pe net si filme/muzica ocazional..
@iaru sincer am observat, insa cel mai important lucru este feature-ul de record video in wow, NUMAI al clientului de mac. apropos, folosesc mac osx pe macbook white de pe care scriu pentru restul (multimedia, amateur video editing, office stuff, admin things, etc, etc)
din ce-am invatat pina acum, in multi ani de jocuri, upgrade-uri la hardware, si iar upgrade-uri este ca pina la urma jocul care ma intereseaza (WoW) merge cel mai bine sub mac osx.
repet, si eu lucrez la serviciu pe mac insa as vrea sa trec si acasa pe mac
p.s. am cumparat macheiste-ul si am world of goo pe macbook
multumesc tuturor pentru raspunsuri, sfaturi si alte indicatii mai taioase, daca nu mai citesc nimic nou pe threadul asta cred ca o sa strang bani pentru un iMac pina la inceputul toamnei.