RDC de pe PC pe Mac
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Fratzilor, am cautat prin posturi si n-am gasit nimic, asha ca o sa va stresez (din nou).
Am urmatoarea problema: vreau sa accesez Mac-ul de-acasa (unde am PC - Win XP). Gateway-ul retelei cu Mac-ul este tot un PC (tot Win XP). Deci, exista fr’un program, fr’un software care sa poata sa controleze un Mac (cu IP privat - 192.168.2.1) de pe un PC (cu IP public) si sa treaca prin alt PC (tot cu IP public)?

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Programe exista (pentru VNC, SSH), problema e sa stii tu sa faci setarile la reteaua ta, astfel incat sa-ti mapeze porturile cum trebuie prin NAT (Network Address Translation).

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

exista un asemena topic. era vb de vnc pe mac. a functionat f bine o vreme dupa care a disparut din sytem preference optiune de sharing. in rest numai bune. tudor are dreptate in privinta nat. dar nu este greu de setat.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Mda… VNC-ul il folosesc. De fapt, Chicken of the VNC, pt. a utiliza un Mac din retea de pe alt Mac. Deci e o conexiune Mac - Mac si intranet, care merge brici. NAT? Habar n-am cum se seteaza asta pe PC. De fapt, inainte de acel server PC din reteaua mea, am un gateway instalat de cei de la Romtelecom si pe care, evident, nu stiu sa-l setez… Gateway-ul are un IP public, la fel ca si serverul meu (IP-ul public al gateway-ului + 1). conexiunea la server pot s-o fac de acasa (cu Radmin) si, serverul avand un IP public, o pot face fara probleme. Eu ma blochez la accesarea Mac-ului din reteaua interna de la servici. Deci, daca ma poate ajuta cineva cu configurari de NAT sau altceva, raman indatorat.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

grin ... timbuktu…:-)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Si cu Timbuktu tot va trebui sa faca NAT. Nu stiu cum se face asta pe Windows, cu un router dedicat ar fi fost mai simplu.

Semnătură 

⌘-N

‹‹ client de torrente bun?      CD-RW prin retea ››