Dacă aveți un PDF și doriți să-i inserați comentarii pe ici, pe colo, pt ca apoi să-l returnați, ce metode folosiți? Cu Preview nu mă descurc, Skim e OK, numai că ceea ce adnotez se vede doar cu Skim, dacă deschid cu Preview, nu apare nicio adnotare. Bănuiesc că nici persoana căreia i-aș trimite fișierul astfel adnotat nu vede altceva. Sau e un șpil anume cu Skim ăsta?
Rog frumos a-mi indica metode ieftine și simple, nu aplicații pro de sute de euro bucata.
Dacă aveți un PDF și doriți să-i inserați comentarii pe ici, pe colo, pt ca apoi să-l returnați, ce metode folosiți? Cu Preview nu mă descurc, Skim e OK, numai că ceea ce adnotez se vede doar cu Skim, dacă deschid cu Preview, nu apare nicio adnotare. Bănuiesc că nici persoana căreia i-aș trimite fișierul astfel adnotat nu vede altceva. Sau e un șpil anume cu Skim ăsta?
Rog frumos a-mi indica metode ieftine și simple, nu aplicații pro de sute de euro bucata.
PDFLab nu face asta, ci pune cap la cap divrse pdf-uri, de ex. capitolele unei cărți, ca să ai un singur PDF mare. Asta o fac multe aplicații, eu folosesc de mult Combine PDFs și PDFMerge.
Acuma, dacă îmi permiți, dacă nu știi, de ce scrii? Fără supărare, chiar am nevoie de un sfat al cuiva care știe și care a lucrat cu așa ceva, ca să evit bîjbîieli. Ți-aș fi recunoscător să scrii despre ce știi, nu despre ce ai auzit că s-a auzit.
Da, linkul ăla duce la ceva simpatic, dar e inconfortabil.
Voi testa Gimp. aplicațiile grafice, gen Graphic converter, fac asta, dar fac din PDF o imagine jpg sau png sau tiff. să vedem…
Din păcate Gimp folosește X11, și asta poate fi deranjant pentru unii.
Nu e deranjant deloc, nu am apucat să văd dacă Gimp deschide un PDF și-l salvează ca atare după adnotări.
P.S. Uite că am apucat. Așa cum bănuiam, importă PDF-ul și-l transformă în format grafic fișier la pagină cu pagină. Hm…
[ Modificat: 26 Aprilie 2009 02:49 AM de Cattus Thraex ]
Dacă aveți un PDF și doriți să-i inserați comentarii pe ici, pe colo, pt ca apoi să-l returnați, ce metode folosiți? Cu Preview nu mă descurc
Dar ce are Preview?
Da, se pare că trebuie să perseverezi. Cu Preview merge, m-am prins cum se face. Sper să se vadă și cu Acrobat. Cu Skim e și mai ușor, dar nu se vede cu Preview ce adnotezi în Skim.
Cred că e clar, Preview știe asta, cel puțin Preview din Leo știe.
Adobe Acrobat Pro face toate treburile, lucrez mult cu pdf-uri, fac notite pe ele, subliniez, daca vreau sa extrag un text de pe o pagina folosesc functia de OCR este foarte bun,
Am multe carti pozate care le-am convertit cu adobe in pdf si lucrez pe ele ca si pe hartie.
Adobe Acrobat Pro face toate treburile, lucrez mult cu pdf-uri, fac notite pe ele, subliniez, daca vreau sa extrag un text de pe o pagina folosesc functia de OCR este foarte bun,
Am multe carti pozate care le-am convertit cu adobe in pdf si lucrez pe ele ca si pe hartie.
Mda, numai că acel pro face bănet mult, mie-mi trebe ceva simplu și eftin. tot cu Preview, se pare, mă descurc. Skim ar fi frumos, dar ce faci cu el nu poți citi cu Preview ori e ceva ce încă nu știu eu să fac.
Preview e bunicel în ceea ce privește adăugarea de comentarii, are cam tot ce-i trebuie ca să nu mai fie nevoie de Acrobat Pro.
Skim mi-ar fi plăcut și mai mult, dar încă nu pricep de ce ceea ce comentezi acolo nu se vede dacă deschizi ulterior fișierul cu Preview. O fi ceva ce nu fac eu cum trebuie. Voi testa și cu Adobe Reader.
Pe scurt: comentariile nu sunt salvate în PDF ci în atributele extinse ale fișierului (metadata). Există însă și o facilitate de Export care poate include comentariile în PDF, dar nu mai sunt editabile.