iLife ‘09 Travel Books
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 21.10.08

Salutare,

Ajutati-ma si pe mine cine stie: in ce format salveaza iPhoto ‘09 acele minunate travel books? Daca nu stiti despre ce e vorba, ei bine, daca va uitati la prezentarea de iPhoto ‘09 pe site la Apple, o sa vedeti ca la un moment dat omuletul selecteaza un set de fotografii si face o “carte” pe care o da la tiparit, dupa care spune ca o primesti acasa, foarte frumos…

Revin, in ce format se salveaza carticica aia? Ca sa stiu daca pot sa ma duc cu ea asa salvata undeva la noi in Romanica sa imi fac si eu o astfel de carte.

Ce ziceti? A facut cineva pana acuma o astfel de carticica? Unde? Cu cati bani?

Multumesc frumos,
Tiberiu.

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/17518/

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Salutare,

Citind pe forum raspunsurile la intrebarea mea legata de iPhoto travel books, si negasing o alternativa viabila, m-am hotarat sa le scriu meseriasilor de la Apple si sa le zic ca vreau sa imi deschid o afacere in domeniul foto, si cu ocazia asta sa fac si print-uri cu albumele lor.
Desi nu mi-au dat un raspuns de genul da/nu deocamdata, va atasez cateva remarci din mailul lor:
” Dear Mr. Dubau,

We applaud your initiative for developing a business and thank you for considering Apple, and especially printing services associated with iPhoto [bla bla bla]
We will consider your request, based on the demand of such services, both in Romania and in surrounding countries [bla bla bla] after you will fulfill the technical requirements and provide proof to that effect, we shall present you with our answer [bla bla]
In the mean time, feel free to use the available printing services [bla bla bla]

Deeeeeci, bag seama ca poate poate m-ar lasa sa fac o chestie de genul asta… Mi-au cerut o serie mare de chestii (mi-au cerut sediu, contract cu firma internationala de curierat, echipament, oameni instruiti, etc), si au zis ca ma suna…. Right smile

Oricum, macar s-au deranjat sa imi raspunda la mailuri, ceea ce e mare lucru - cine stie, poate va faceti print-urile in Timisoara smile)

Salut,
Tiberiu

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai hai sa-i spamuim cu mailuri ca vrem sa printam la tine smile.
Pe bune!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Tiberiu: vezi ca e foarte posibil ca Apple sa ia in serios propunerea ta, daca chiar ai de gand sa faci asa ceva si le prezinti ce ti-au cerut ei. Daca indeplinesti conditiile n-ar avea motive sa te respinga. E in interesul lor sa faca bani.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Crede-ma, ca e si in interesul meu sa fac bani smile

Insa m-au dat peste cap cu “fulfill the technical requirements and provide proof to that effect” - adica ce? sa le trimit facturi cu echipamentele / cv-urile angajatilor? I-am raspuns tipului care mi-a scris si i-am cerut specificatiile tehnice pentru imprimante - sunt curios ce fel de imprimanta color imi recomanda (sau imi impune, mai stii).
Plus legaturile (binding-ul cartilor), plus echipament IT (oare ma lasa sa printez si de pe PC? smile )

Sa vedem acuma ce imi mai zic… Astept si eu cu nerabdare… Poate pana atunci scap si de impozitul forfetar :(

Tibi

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sa ne mai zici cum decurg “ostilitatile”, sunt curios cum se intampla.

Variabila pe care n-o poti controla e We will consider your request, based on the demand of such services, both in Romania and in surrounding countries. Adica, iar ne da in cap ca e piata mica (de parca ar face ceva s-o creasca).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Uai de capul meu - daca se face așa ceva și la noi m-ar scoate din MAARI încurcături cu familia care urlă că acum fac toate pozele “pe calculator” și ei nu o sa le mai vada niciodată - de ce nu fac pozele “cu film ca tot omul” ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mai există și soluția de a salva photo books-urile în format PDF și apoi printare la orice print shop.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Tudor, optiunea de a salva in format PDF este nativa sau se face cu aplicatii 3rd party? Ai facut o astfel de chestie pana acuma? Poti sa imi spui daca exista o diferenta notabila (zic notabila pentru noi astia profani in ale fotografiei, nu ma refer la o comparatie raw - jpeg de exemplu).

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

optiunea de a salva pdf este nativa de oriunde in osx :D

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

N-aveam de unde sa stiu, de-aia intreb, so don’t shoot raspberry

Ah, numar zilele pana cand imi vine iMac-ul…..

Semnătură 

iPhone 3G, 8Gb
iPad2 16Gb WiFi + 3G

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Kaiserslautern, DE
Macuser din: 28.10.07
Tiberiu Dubau - 12 Mai 2009 04:53 PM

N-aveam de unde sa stiu, de-aia intreb, so don’t shoot raspberry

Ah, numar zilele pana cand imi vine iMac-ul…..

Ti-a venit iMac-ul?
Ce sa intamplat cu topicul asta…Cautan si eu prin forum ma intereseaza si pe mine sa scot printuri din iPhoto.
Deci?
Cum sta?
Presupun nimeni nu stie nimic.

Se pot face printuri si sa le primim in romania?
Stiu varianta cu NL->UK->Bucharest am citit pe alt thread ca ar merge(+2 beri)

astept si as vrea si eu vreo solutie.

Semnătură 

MacMini(Late 2009) 2.53 Ghz
Macbook Unibody (Late 2008)+OCZ Agility 3/60gb 2.4 Ghz