Am instalat pe o partitie 32GB FAT XP SP3 , l-am activat si merge perfect. Booteaza fara probleme ambele sisteme care merg ceas.
Cred ca v-ati prins deja ca doresc sa intru in categoria “mai binele e dusmanul binelui” care pt windows este adevar 150%.
Vreau sa instalez Pararells 4.0 care sa “virtualizeze” Win-ul din BC. Voi primi mesajul cu"machine has been modified….” si va trebui sa reactivez licenta sunandu-i pe microsupti.
Odata finalizata lucrarea voi capata un sistem mai putin susceptibil sa crape? Pentru ca daca instalez win numai prin parallels 4.0 tot ce am este un fisier…ca o foaie de hartie. Daca crapa ...pa/
O instalare BC cu Parallels 4.0 peste este mai fiabila si sigura decat una emulata 100%?
Imi place asa de mult mac OS X ca vreau sa-mi petrec cat mai putin timp cu pregatirea pentru win. N-as mai vrea deloc sa bootez win din BC dar ... soarta.
Deci: mai activez odata win XP SP3 si rulez virtualizat sistemul BC sau sterg si instalez parralells +win si rulez o imagine a unui sistem.
Un sfat prietenesc, va rog
ce??? daca instalezi windows prin parallels ai un singur fisier??? du-te ma… e acelasi lucru!
baga parallels + windows xp sp3 si totul e ok. de ce sa te mai complici cu bootcamp?
Ca să-l poată rula și nativ, prin boot separat, și emulat peste MAC OS X. Am avut și eu cîteva zile varianta asta, să știu cum e. După aia am șters uindăuzu…
am avut si Parallels si VmWare care imi rulau un windows xp sp2 instalat prin bootcamp. ce poti sa-ti recomand este sa il instalezi bootcamp si apoi una din solutiile de virtualizare. nu o data mi s-a intamplat ca cele virtuale sa se buseasca si sa se repare sau sa recuperez date doar prin boot nativ.
dintre cele 2, iti recomand cu caldura vmware, e cu cel putin 30% mai rapid la aplicatii ce utilizeaza directx sau opengl. cel putin pe mbp meu asa e. (eu am testat cu autocad si 3dsmax).
ce pot sa-ti mai spun este ca o sa ai probleme cu activarea la infinit. cel mai usor e sa o crackuiesti activarea ca sa nu-ti dea batai de cap. ca sa nu zica nimeni ca incurajez pirateria, fa asta doar in cazul in care ai o licenta wingoz pe hartie.
Si eu as prefera varianta cu BC+Parallels. Cred ca:
1. Pamatufu’ nu are dreptate. Nu e tot aia
2. In caz ca se buleste pot totusi spera sa mai salvez ceva rulat nativ din BC
3. Este facil si rapid de switch-uit intre OS uri, mai ales ca nu-mi trebuie windows foarte mult ca timp si nici nu voi calari netul din win din motive evidente
4. VMWARE nu-l cunosc dar Parallels 4.0 are optiunea coherence super utila si din cate am citit pe forumuri este mai rapid
5. Licenta de XP SP3 este cumparata legal deci daca-i cracuiesc activarea nu inseamna ca folosesc soft piratat…cred
cu 1,2,3 sunt de acord. pamatufu’ chiar nu stie ce vorbeste.
vmware are si el unity mode, care e acelasi lucru cu coherence. si eu citisem ca parallels e mai bun, dar pe propia piele am vazut ca vmware este simtitor mai rapid.incearca-le si vezi care iti merge tie mai bine, dar pun pariu ca vmware e mai rapid. in plus, mie imi manca si mai putin ram, si incetinea os x mai putin ca parallels.
stiam de articol, l-am citit si eu. ce trebuie sa luati in considerare este ca performantele variaza de la calculator la calculator. pe macbook pro-ul meu, vmware a castigat detasat. de aceea am zis ca trebuie testate amandoua si verificat pe configuratia hardware proprie.
ps: din cate ai citit si mai sus, nu am folosit virtualizarea pentru outlook etc. rulam 3dsMax si autocad, care pe langa ca sunt foarte processor-intensive, streseaza si capacitatile de accelerare grafica.
bai oameni buni… cine nu stie ce vorbeste??? am spus doar ca prin parallels nu ai un singur fisier, atata tot. in rest, e drept ca prin boot nativ poti sa salvezi multe in caz ca se buleste parallels dar de ce s-ar buli, ma intreb eu???
cat despre vmware vs parallels, parallels 4 e mai rapid ca vmware ...
Postarile de pana acum imi confirma, cum ma asteptam, ca o instalare win bootcamp + virtualizare este preferabila. Cat despre solutia Parallels 4 sau VMWare etc : sunt amandoua excelente si ce alegem tine de o optiune personala bazata si pe experienta si pe nevoia reala de resurse. Oricum, pentru mine windows va mai ramane foarte putin timp o necesitate. Chiar la cat sunt eu de biban in Mac OS X observ ca (pentru nevoile mele) iWork este mult peste Offiice iar Pixelmator imi este suficient si pot renunta la Photoshop.
Merci
Pamatufu a avut dreptate. Cred ca nimeni nu a inteles ca vrea sa spuna. Daca instalezi Windows prin Parallels / VMWare, ai un fisier. Este un asa-zis hardfile. Acel fisier este “harddiscul” computerului virtual. Doar de tine depinde cat il faci de mare. Daca te inveti sa salvezi undeva pe in folderele de Mac fisierele produse cu aplicatiile Windows (da, exista share) atunci imediat dupa ce ai instalat windowsul si aplicatiile aferente, salvezi hardfile-ul pe un DVD-DL (cu google afli unde gasesti hardfile-ul fie in Parallels, fie in VMWare). DAca crapa si te-ai invatat sa ai fisierele undeva prin folderele de Mac, doar il suprascrii de pe DVD-ul pe care l-ai salvat.
Altfel, solutia cu bootcamp si virtualizare este buna pentru cand ai nevoie din cand in cand de Windows nativ (jocuri bata-le cucu), dar si uneori cand ai nevoie de ceva aplicatii si nu vrei sa iesi din OSX.
e drept ca eu ma exprim mai “urban” insa aia am vrut sa spun, ca oricand poti sa “sapi” in acel fisier si nu ai unul singur, ci un intreg “hard” de windows. asa ca nu vad rostul boot camp-ului :D!