Am panther shi vreu sa fac upgrade la tiger. Am shi kitul de upgrade. Problema e ca mi-e cam frica sa nu pierd din softuri. Cum fac un back-up la FInal Cut, Motion, shi LiveType? Fiecare au fishiere/plug-uri in Library/application Suport. Chestie e ca nush sa fac back-up la softuri asha ca HELP! Shi 2: E chiar atat de simplu de facut upgrate? nu imi afecteaza softurie sau mai shtiu eu ce?
Poti sa-ti salvezi tot folderul home, daca faci economie de spatiu, sau chiar toata partitia de sistem cu Disk Utility sau SuperDuper! daca ai pe ce (spatiu suficient).
La mine cand am facut upgrade acum vreun an a fost smooth, fara nici o problema. 30 de minute cu tot cu verificarea DVDului.
De “pierdut” n-am auzit nicaieri pe forumuri sa se intample cu Tiger.
Am incercat cu disk Utility ....selectez Partitzia cu Sistemul (HDD)...ii dau new image, dau unde sa salvezi , imi arata pt o secunda “progres bar-ul” ala..shi apoi imi spune “device busy”
Am panther shi vreu sa fac upgrade la tiger. Am shi kitul de upgrade. Problema e ca mi-e cam frica sa nu pierd din softuri. Cum fac un back-up la FInal Cut, Motion, shi LiveType? Fiecare au fishiere/plug-uri in Library/application Suport. Chestie e ca nush sa fac back-up la softuri asha ca HELP! Shi 2: E chiar atat de simplu de facut upgrate? nu imi afecteaza softurie sau mai shtiu eu ce?
Kitul de upgrade este, sper, un dvd cu Tiger, alt kit nu există.
De ce nu folosești iBackup? Iată în poză cam ce trebuie să salvezi, minimal. Adaugă manual ce alte niveluri vrei să salvezi, de ex. Application Support la nivelul /Library și Users/logged in user/Library
Upgrate-ul de tiger e un dmg, pe care mi l-a copiat pe hdd un tip de la MacGallery ....satul de vizitele mele dese si enervante…:). Chestia e ca nush ce o sa se intample dupa ce fac upgrate…shi nu imi permit sa o fac la plesneala.
Upgrate-ul de tiger e un dmg, pe care mi l-a copiat pe hdd un tip de la MacGallery ....satul de vizitele mele dese si enervante…:). Chestia e ca nush ce o sa se intample dupa ce fac upgrate…shi nu imi permit sa o fac la plesneala.
(vad ca merge backul cu iBackup) 10x de sfat.
Mai intii, repari permisiunile. Rulezi cronurile. Apoi dai upgrade. Unele programe (Photoshop, quark, Stuffit) necesita re-instalare. Asta e tot. Nu pierzi nimic. Cîstigi viteza.
(vad ca merge backul cu iBackup) 10x de sfat.
Mai intii, repari permisiunile. Rulezi cronurile. Apoi dai upgrade. Unele programe (Photoshop, quark, Stuffit) necesita re-instalare. Asta e tot. Nu pierzi nimic. Cîstigi viteza.
M-ai bagat rau in ceatza! ...cu repar permisiunile shi rulat cronurile. Iar daca printre programele care necesita reintalare se numara shi Final Cut, LIveType shi Motio ...la care nu am kiturile…atunci m-am scos. :(
Asha ar trebui sa arate upgrate-ul de tiger? sau nu e upgrate e kitul de instalare al sistemului. (asta daca va putetzi da seama din imagine…restart nu am mai dat )
Asha ar trebui sa arate upgrate-ul de tiger? sau nu e upgrate e kitul de instalare al sistemului. (asta daca va putetzi da seama din imagine…restart nu am mai dat )
Tehnic, nu exista kit de upgrade, ci doar varianta comerciala. Apple poate vinde acest kit cu un discount daca ai deja sistem (dar orice Mac are deja pentru ca orice Mac vine cu unul) si sa-i zica kit upgrade, dar e acelasi lucru.
Daca nu ai kiturile si astepti neplaceri, iti recomand puternic sa faci o imagine .dmg cu partitia de sistem (fie cu SuperDuper! fie cu Disk Utility) sa o pui bine, si, in cazul in care nu iti convine ce obtii, poti sa te intorci la aceeasi stare ca inainte.
Alta varianta, “live”, ar fi sa iei un HDD extern pe FireWire, sa copii pe el partitia de sitem si apoi sa instalezi pe aceasta Tiger. Poti pastra in paralel astfel ambele sisteme si poti boota alternativ (Panther ramane intreg). Dupa ce te convingi ca totul e OK, poti face upgrade si pe partitia de sistem sau poti copia ce e pe HDD extern pe cel intern.
Chestia cu imagine la Sistem e ce mai buna shi cea mai sigura dupa cate vad eu.
Nelamurirea pe care o am eu acum e urmatoarea: pe HDD meu sunt 2 dmg-uri ...unul se numeshte “Mac OS X Install DVD.dmg” iar celalalt “Mac OS X Upgrade DVD.dmg”...dar daca le montez arata la fel shi au aceeashi dimensiune pe hdd. Mi-e sa nu fie una shi acceashi doar cu nume diferit. Shi ma gandeam ca daca va arat o fotografie la cum arata poate va datzi voi seama.
Eu ma ashteptam cand deschid dmg-ul sa apara ceva de genul “upgrate” sau mai shtiu eu ce…dar in schimb pe dmg-ul “upgrade” apare chestia aia cu restart.
Repari permisiile cu Disk Utility (Applications>Utilities). Unii zic ca e inutil, dar nu strica.
Cron-urile: cu Cocktail, de exemplu (vezi pe VersionTracker.com)
FCP, LiveType, Motion, DVDSP nu au nevoie de reinstalare (verificat de mine).
Curaj omule: da-i restart cu incredere, ca nu e windows, merge uns si nu pierzi nimic.
(Dar daca ai unde, fa ce-a zis huk, ca un backup la vremea lui…)
Eu unul as scrie imaginea aia “Mac OS X Install DVD.dmg” pe un DVD inainte de install. Nu de alta, dar poti boota apoi cu el sa schimbi parole, repair, etc.