Convertire PDF in WORD
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Ce program de convertire PDF in text folositi? Ma intereseaza unul bun care sa respecte layoutul paginii (coloane etc.) sa nu dea peste cap tabelele.

Multumesc frumos.

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai incercat illustrator? smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 06 Mai 2009 08:39 PM

ai incercat illustrator? smile

Very funny. Acesta merge perfect cand ai o pagina, si cand acel fisier pdf este editabil. Nu cand iti vin niste documente scanate si transformate in pdf. Atunci, nu faci nimic cu Illustrator. Iti vede pagina ca si imagine, sau am mai patit ca iti aduce pagina cu textul needitabil, acesta fiind curbe. Chiar si in cazul in care este editabil, iddeea de a aduce pagina cu pagina un document de 59 de pagini, mi se pare un pic cam neproductiva. Eu le-am sugerat sa folosim AbbyFineReader, dar nu stiu cat de performant este la ora actuala.

Eu foloseam mai demult AbbyFineReader. Nici nu stiu pe la ce versiune a ajuns mai nou. E bun? Il folositi? Sau folositi ceva mult mai bun?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

păi dacă știi ca ai pdf din imagine, nu mai întrebi cum poți păstra coloanele tabelului…
nu cred că reușești ceva cu ocr - vei munci mai mult decât să introduci datele

dar chiar și dacă îți aduce la curbe, refaci in illustrator doar textul, presupun că cifrele din tabel nu le schimbi
wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E ok ce spui. Doar ca noi avem un document de 57 de pagini, scris pe doua coloane, contine ecuatii si tabele. Se pare ca documentul a fost scanat si salvat ca pdf. In proprietati nu apare programul cu care a fost creat fisierul, ci un program de fax, sau ceva in genul acesta. La fonturi daca ma duc, nu imi apare niciun font. Cateva pagini din pdf au putut fi copiate manual dar restul, la copiere in word, apar patratele. Probabil din cauza fontului. Degeaba am incercat clear all styles si aplicarea unui stil nou. Cand am dus paginile in Illustrator, toate textele au fost curbe. Fiind in spaniola, nu avem de gand sa-l culegem. Nicicare dintre noi nu stie spaniola.

In final am reusit cu o varianta demo de la AbbyFineReader. Ramane ca sa ni-l cumpere. A mers chiar si la paginile cu probleme. Foarte putine erori. A fost un pic mai mult de munca, nu din cauza paginilor din pdf pe care am reusit initial prin copy/paste sa le aducem in word, cat din cauza celor needitabile. A trebuit sa exportam toate paginile din pdf ca si jpeg si apoi le-am introdus, rand pe rand, in Abby. In final a fost super OK. Am vazut ca are o optiune de selectare a tabelelor, separat de text. Se pare ca pe acesta il vom folosi de acum inainte. Si asa s-au anuntat cateva proiecte de convertit din pdf in word si facut layoutul in word.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Abby FineReader a ajuns la versiunea 9, dar numai penru Windows. Pe Mac a incetat de la versiunea 3 (daca nu ma insel). Din cate programe OCR am folosit, ar fi cel mai tare la ora actuala. Gaseste singur limba si corecteaza, stie diacritice, coloane, tabele, stie sa preia text si imagini in acelas timp. Pacat ca nu este si pentru Mac la aceiasi performanta.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

arahnedea lucrează pe win
dar cum spuneam în alt post, pe mac încercați omnipage wink

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 07 Mai 2009 11:59 PM

arahnedea lucrează pe win
dar cum spuneam în alt post, pe mac încercați omnipage wink

Omnipage l-am folosit pe Mac. E bun. Imi place. Cred ca e o versiune si de WIN.
Multumesc pentru ajutor.
Oricum, e aiurea cu documentele astea pdf de convertit. Dar, tot munca de tehnoredactor se cheama ca este.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

După modesta mea părere, Readiris e şi mai bun! Şi ştie şi limba română!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am incercat si eu ieri Omnipage, dar citeam pe undeva ca nu se poate instala cum trebuie pe Leopard, ci doar pe un Tigru, dupa care copiat pe Leo. Si are ca dată 2001, sau asa ceva. L-am sters, ca oricum si mie imi place Readiris.