Am observat că foarte mulți nu cunosc avantajele extraordinare ale unei bune aplicații pt salvarea „datelor sensibile”, adică a celor ascunse prin diverse fișiere: Address Book, Safari Bookmarks, Keychain etc. De circa 2 ani folosesc iBackup de Martin Jahn (grapefruit.ch = adică Elveția). Este o aplicație simplu de folosit, a cărei maximă utilitate se dovedește la reinstalarea „de la zero”, cu sau fără formatarea partiției. După reinstalare, aducerea la starea anterioară a „datelor sensibile” durează circa un minut. Eu nu salvez cu iBackup documentele, acestea se pot salva pur și simplu prin drag-and-drop pe partiția secundă și/sau pe un cd/dvd/hdd extern. De altfel, după ani de ezitări, nu-mi mai salvez documentele în ∽/Documents, ci pe partiția secundă. (Știu, mulți nu agreează 2+ partiții, dar mie mi se pare un lucru util, care îmi economisește timp prețios la reinstalare).
Anexez trei poze cu ceea ce salvez eu periodic. Cele mai sensibile date sînt cele din Poza 1 și din poza 3 (application Support de la nivelul utilizatorului). Ca să fiu sigur, baza de date din Address Book și Safari Bookmarks le salvez și din aplicațiile respective, dar nu a fost nevoie niciodată să apelez la ele, iBackup mi-a adus mac-ul la starea inițială FĂRĂ SĂ PIARDĂ ABSOLUT NIMIC (inclusiv numele și parola de acces la diverse site-uri, cum ar fi macuser.ro).
si mie mi se pare un soft extraordinar…desi il folosesc doar de un an.
Fac acest backup cam odata la 2 luni, desi n-am dat niciodata vre-un restore.
imi place k e free si k apar multe update-uri la el
si mie mi se pare un soft extraordinar…desi il folosesc doar de un an.
Fac acest backup cam odata la 2 luni, desi n-am dat niciodata vre-un restore.
imi place k e free si k apar multe update-uri la el
mi se pare, de departe, cea mai simplă și mai sigură aplicație de backup. inițial, am fost reticent și precaut (o mai pățisem cu altele), apoi gata… 100 % sigură și fără cusur, poate doar că nu are niște selecții standard, foarte utile începătorilor care, cert, nu știu ce trebuie salvat și ce e opțional…
cred ca o sa-mi iau un dvdrw pentru asta ca nu am eu mai mult de atatea fisiere importante. le scriu odata la o luna sa zicem si gata. dar o sa scriu direct fisierele pentru ca daca mai fac si backup cu ibackup oricum trebuie sa le scriu undeva si pierd mai mult timp.
Cattus Thraex ai idee de ce nu pot salva datele cu iBackup pe un “Server conectat” ce apare în /Volumes?
P.S. Server WebDAV.
Ai ultima versiune de iBackup? Ce permisii are acel server? Dacă totul ți se pare OK, scrie-i lui Martin Jahn, te asigur că-ți va răspunde în maximum 24 de ore, dacă e p-acolo.
Dap, serverul meu, mă “Connect to server” la el și merge copiat, scris, creeat—tot! Ultima versiune de iBackup! Fishy… o sa încer să dau un mail!
Ideea e că începe operațiunea cu <Analizez “cutare, cutare”> iar când trece la <Salvez “cutare, cutare”> stă puțin și apoi revine la fereastra principală...
Mai târziu: m-am prinsss!
Eroarea care o dă în log este că nu are destul spațiu unde încearcă să scrie! Chestia interesantă este că spațiu este din plin DAR WebDAV-ul din Apache NU raportează quota, quota fără de care, probabil, iBackup crede că nu este spațiu. Am să încerc să iau legătura cu developer-ul, poate-poate…
Chiar mai târziu: am trimis mail la bug.iBackup la grapefruit punct ch
[ Modificat: 10 Februarie 2007 07:55 PM de Marian Capotă ]
Sunt de acord cu Cattus - si eu am 2 partitii si sunt foarte multumit, pina acum. E drept ca backup-ul ill tin pe dvd-uri (mai nou ca pina acum aveam cd-uri). Avantajul (in afara de ce spunea Cattus) la cele doua partitii este ca atunci cind nu mai ai spatiu pe partitia 2 sigur mai ai o rezerva pe partitia 1. )