1 din 2
1
iBackup și salvarea datelor esențiale
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Am observat că foarte mulți nu cunosc avantajele extraordinare ale unei bune aplicații pt salvarea „datelor sensibile”, adică a celor ascunse prin diverse fișiere: Address Book, Safari Bookmarks, Keychain etc. De circa 2 ani folosesc iBackup de Martin Jahn (grapefruit.ch = adică Elveția). Este o aplicație simplu de folosit, a cărei maximă utilitate se dovedește la reinstalarea „de la zero”, cu sau fără formatarea partiției. După reinstalare, aducerea la starea anterioară a „datelor sensibile” durează circa un minut. Eu nu salvez cu iBackup documentele, acestea se pot salva pur și simplu prin drag-and-drop pe partiția secundă și/sau pe un cd/dvd/hdd extern. De altfel, după ani de ezitări, nu-mi mai salvez documentele în ∽/Documents, ci pe partiția secundă. (Știu, mulți nu agreează 2+ partiții, dar mie mi se pare un lucru util, care îmi economisește timp prețios la reinstalare).
Anexez trei poze cu ceea ce salvez eu periodic. Cele mai sensibile date sînt cele din Poza 1 și din poza 3 (application Support de la nivelul utilizatorului). Ca să fiu sigur, baza de date din Address Book și Safari Bookmarks le salvez și din aplicațiile respective, dar nu a fost nevoie niciodată să apelez la ele, iBackup mi-a adus mac-ul la starea inițială FĂRĂ SĂ PIARDĂ ABSOLUT NIMIC (inclusiv numele și parola de acces la diverse site-uri, cum ar fi macuser.ro).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Si are si ROMANA ? sau ... nu ai putut sa rezisti tentatiei si l-ai tradus ?

Pare misto. Eu de obicei copiez tot folderul LIBRARY din folderul userului meu si la reinstall n-am probleme. Aplicatia asta arata chiar misto.

OFFTOPIC: Tin minte ca aveam un soft de compus partituri de chitara… si l-am tradus in intregime

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
AlexBuga - 02 Iunie 2006 03:26 PM

Si are si ROMANA ? sau ... nu ai putut sa rezisti tentatiei si l-ai tradus ?

Pare misto. Eu de obicei copiez tot folderul LIBRARY din folderul userului meu si la reinstall n-am probleme. Aplicatia asta arata chiar misto.

OFFTOPIC: Tin minte ca aveam un soft de compus partituri de chitara… si l-am tradus in intregime

Da, eu am localizat-o (+ Mellel), dar nici că mai localizez ceva pînă ce nu se mișcă ceva la Iris sau la MacGallery sau la Cupertino.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: București

si mie mi se pare un soft extraordinar…desi il folosesc doar de un an.
Fac acest backup cam odata la 2 luni, desi n-am dat niciodata vre-un restore.
imi place k e free si k apar multe update-uri la el

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tiz - 02 Iunie 2006 08:18 PM

si mie mi se pare un soft extraordinar…desi il folosesc doar de un an.
Fac acest backup cam odata la 2 luni, desi n-am dat niciodata vre-un restore.
imi place k e free si k apar multe update-uri la el

mi se pare, de departe, cea mai simplă și mai sigură aplicație de backup. inițial, am fost reticent și precaut (o mai pățisem cu altele), apoi gata… 100 % sigură și fără cusur, poate doar că nu are niște selecții standard, foarte utile începătorilor care, cert, nu știu ce trebuie salvat și ce e opțional…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

eu sper sa nu-l mai reinstalez in urmatorii ani. sistemul.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 02 Iunie 2006 10:19 PM

eu sper sa nu-l mai reinstalez in urmatorii ani. sistemul.

chiar și așa, ibackup este foarte util. backup faci periodic, nu?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ba nu fac chiar deloc smile

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
.ral:cr - 03 Iunie 2006 02:24 AM

ba nu fac chiar deloc smile

să te ajute d-zeu să nu se întîmple ceva… eu am fost pățit… și dacă pică hdd-ul, ceva… ce faci?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pai o sa fiu patit, n-o sa mai am ce face.

cred ca o sa-mi iau un dvdrw pentru asta ca nu am eu mai mult de atatea fisiere importante. le scriu odata la o luna sa zicem si gata. dar o sa scriu direct fisierele pentru ca daca mai fac si backup cu ibackup oricum trebuie sa le scriu undeva si pierd mai mult timp.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06

Salve la voi,

Uite inca vreo cateva utilitare de backup. Asta daca vrei sa faci o imagine a discului tau si sa restaurezi din ea cand ti-a crapat hdd-ul.

URL:
http://www.bombich.com/

Incearcati netrestore si cccloner. Adminii de OSX la mine la munca asta folosesc pentru crearea si restaurarea a aproape 200 de maci prin laboratoare.

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 29.11.05

Cattus Thraex ai idee de ce nu pot salva datele cu iBackup pe un “Server conectat” ce apare în /Volumes?
P.S. Server WebDAV.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
gangboy - 10 Februarie 2007 09:14 AM

Cattus Thraex ai idee de ce nu pot salva datele cu iBackup pe un “Server conectat” ce apare în /Volumes?
P.S. Server WebDAV.

Ai ultima versiune de iBackup? Ce permisii are acel server? Dacă totul ți se pare OK, scrie-i lui Martin Jahn, te asigur că-ți va răspunde în maximum 24 de ore, dacă e p-acolo.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ai drept de scriere unde vrei tu sa faci backup-ul ? Incearca sa creezi un director acolo sau/si sa copiezi un fisier - merge ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 29.11.05

Dap, serverul meu, mă “Connect to server” la el și merge copiat, scris, creeat—tot! Ultima versiune de iBackup! Fishy… o sa încer să dau un mail!

Ideea e că începe operațiunea cu <Analizez “cutare, cutare”> iar când trece la <Salvez “cutare, cutare”> stă puțin și apoi revine la fereastra principală...

Mai târziu: m-am prinsss! smile
Eroarea care o dă în log este că nu are destul spațiu unde încearcă să scrie! Chestia interesantă este că spațiu este din plin DAR WebDAV-ul din Apache NU raportează quota, quota fără de care, probabil, iBackup crede că nu este spațiu. Am să încerc să iau legătura cu developer-ul, poate-poate…

Chiar mai târziu: am trimis mail la bug.iBackup la grapefruit punct ch

[ Modificat: 10 Februarie 2007 07:55 PM de Marian Capotă ]

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Sunt de acord cu Cattus - si eu am 2 partitii si sunt foarte multumit, pina acum. E drept ca backup-ul ill tin pe dvd-uri (mai nou ca pina acum aveam cd-uri). Avantajul (in afara de ce spunea Cattus) la cele doua partitii este ca atunci cind nu mai ai spatiu pe partitia 2 sigur mai ai o rezerva pe partitia 1. smile)

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

1 din 2
1

‹‹ schimbarea adresei MAC      Mail.app GUI hack ››