2 din 2
2
iBackup și salvarea datelor esențiale
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
gangboy - 10 Februarie 2007 07:35 PM

Dap, serverul meu, mă “Connect to server” la el și merge copiat, scris, creeat—tot! Ultima versiune de iBackup! Fishy… o sa încer să dau un mail!

Ideea e că începe operațiunea cu <Analizez “cutare, cutare”> iar când trece la <Salvez “cutare, cutare”> stă puțin și apoi revine la fereastra principală...

Mai târziu: m-am prinsss! smile
Eroarea care o dă în log este că nu are destul spațiu unde încearcă să scrie! Chestia interesantă este că spațiu este din plin DAR WebDAV-ul din Apache NU raportează quota, quota fără de care, probabil, iBackup crede că nu este spațiu. Am să încerc să iau legătura cu developer-ul, poate-poate…

Chiar mai târziu: am trimis mail la bug.iBackup la grapefruit punct ch

Nu știu dacă ăsta e un bug… dar poate fi o sugestie pt Martin să optimizeze și varianta asta de backup.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 29.11.05

Am vorbit cu Martin și deja o versiune beta care o testez poate face backup fără probleme pe un server conectat pe Mac, tip iDisk (WebDAV).

O aplicație bine făcută cu suport fantastic de rapid și prietenos prin e-mail (thanks Martin) și interfață în limba română (thanks Cattus Thraex)—o recomand cu căldură!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
gangboy - 16 Februarie 2007 09:33 PM

Am vorbit cu Martin și deja o versiune beta care o testez poate face backup fără probleme pe un server conectat pe Mac, tip iDisk (WebDAV).

O aplicație bine făcută cu suport fantastic de rapid și prietenos prin e-mail (thanks Martin) și interfață în limba română (thanks Cattus Thraex)—o recomand cu căldură!

După ani de folosit, adesea dezamăgit, diverse aplicații de backup, asta mi se pare cea mai bună. Evident, nu le-am testat pe toate, dar - după 3 ani de teste și de precauții - o recomand ca SINGURA 100 % de încredere, cel puțin pt salvări simple, gen „salvează toate datele esențiale pe o partiție sau pe un disc extern”.
Cel mai bine o apreciezi după ce faci „clean install” (adică „rade tot și pune totul de la zero”), apoi revenire la starea anterioară cu iBackup. Perfect, inclusiv setările de sistem, parolele din Keychain, setări de rețea, Mail.app, bookmarks, tot, tot, tot ca înainte. În plus, poți selecta tot ce să nu-ți pună ulterior, poate te răzgîndești și nu mai vrei anumite lucruri.
Deja de doi ani nu mai iau nicio precauție, fac backup cu iBackup și totul revine ca înainte, fără cusur. Perfect. Fără bătăi de cap, simplu, curat.
Martin Jahn, dacă e acasă, răspunde pe loc sau în maximum 24 de ore. Dacă e plecat, își cere scuze pt întîrziere. „Elveția sau istoria unui popor fericit”. Ne-a fericit și pe noi. În măsura în care nu va abandona dezvoltarea aplicației, va fi singura pe care o voi folosi pt backup și singura pe care o recomand. Poate Apple o va include în sistemul de operare, măcar ca „3rd party app”, cum mai face cu unele aplicații. Oricum, este mult peste Apple Backup, le-am spus-o direct și fără ezitare, probabil au rînjit politicos. La mine a ajuns doar politețea, rînjetul și l-au fotografiat singuri.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
.ral:cr - 02 Iunie 2006 10:19 PM

eu sper sa nu-l mai reinstalez in urmatorii ani. sistemul.

Nu, fara gluma, inteleg ca, pina la urma, articolul meu despre ne-re-instalare n-a fost chiar asa rau.
big surprise

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Plus ca un user din Iasi mi-a spus ca l-ai convins cu articolele tale sa-si ia Mac.  :thumbsup:

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

pe langa diverse setari ale unor programe, ale parolelor, ale adressbook-ului, acest ibackup, face si restaurari ale aplicatiilor in sine? adica io sufar de lene…nu-mi place sa click-uiesc si aj vrea sa fac un back-up care sa-mi contina si cateva aplicatii de baza. ma refer la aplicatii de cativa mb…sa nu stau sa iau la ad labam toate dmg-urile. a, un hdd extern pe care pot sa-mi fac un backup maricel. de asemenea, aj vrea sa-mi faca si backup la toate serialnumber-urile aplicatiilor. n-am cautat prea profund dar poate are careva o prezentare video, un slide..ceva. o sa recitesc tot ce scrie pe grapefruit.ch si poate gasesc ceva lamuritor vis-a-vis de intrebarile mele

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

iBackup salveaza preferintele, preferintele aplicatiilor si aplicatiile cu totul. La alegere pe spranceana.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator

Le iei cu grupul sau cate una, adaugi foldere personale… cum vrei.

E drept ca n-am incercat niciodata functia de restore, dar pe cea de backup o face foarte bine.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

merci. asta e mare lucru!! pe “testerul” din mine il mananca-n fund sa faca o reinstalare a OS-ului. dar asa imi e o lene…imi e teama ca unele chestiuni de customizare tre sa le iau de la capat si sa mor daca stiu cum sa le refac. ma “enerveaza” OS-ul asta ca daca am o buba si o rezolvi, f rar se intampla sa reapara si uit cum am facut.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
mediaconvertor - 19 Mai 2007 02:51 PM

Ma “enerveaza” OS-ul asta ca daca am o buba si o rezolvi, f rar se intampla sa reapara si uit cum am facut.

Noteaza-ti. La un moment dat, prin2006, dupa trei ani, am reintilnit o eroare (na, c-am uitate iar care!). M-am muncit o zi sa-i dau de cap. P’orma m-am prins. Era sub nasul meu. Nu notasem, convins ca o sa tin minte. Erorile trebuie notate!

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
mediaconvertor - 19 Mai 2007 02:51 PM

merci. asta e mare lucru!! pe “testerul” din mine il mananca-n fund sa faca o reinstalare a OS-ului. dar asa imi e o lene…imi e teama ca unele chestiuni de customizare tre sa le iau de la capat si sa mor daca stiu cum sa le refac. ma “enerveaza” OS-ul asta ca daca am o buba si o rezolvi, f rar se intampla sa reapara si uit cum am facut.

Exact asta e si situatia mea! Parca as reinstala, dar ma ute o lene…. Plus ca nu mai stiu cum am customizat, “customizat” wink samd.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hei, gata, terminati cu reinstalatu’ doar de dragul testelor…vedeti ca e si iaru pe aici…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 19 Mai 2007 02:33 PM

E drept ca n-am incercat niciodata functia de restore, dar pe cea de backup o face foarte bine.

Asta e tare! Păi cum ai făcut numai backup, nu și restore?
AAA, doar ca precauție în caz că... Și așa e bine și, evident, în parte de asta fac și eu backup periodic, doamne ferește…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am mai zis pe aici, eu mi-am instalat sistemul cand a aparut Tiger.
Am schimbat HDD din PB si am copiat totul cu Disk Utility pe FW. Partitie cu partitie. N-am reinstalat niciodata.

Pe un iBook sistemul e cam tot de atunci, fara reinstalare. Pe MB la fel, o singura instalare, dar e mai mult mai nou.

Daca s-ar intampla ceva rau azi, as schimba HDDul si as pune imaginea partitiei de sistem de pe iPod cu superduper sau DU, aplicatiile peste 400Mb din kit sau de pe un DVD unde le-am salvat, restul documentelor de pe un HDD de backup, muzica cu functia de restore din itunes (e salvata pe DVDuri). Cred ca ar dura 2-3 ore tot dar ar fi exact ca in momentul ultimului backup, identic. Ultimele modificari, la zi, le-as lua de pe .Mac cu Backup 3.0 .

Planuiesc un upgrade la Leopard, nu reinstalare. Sa vedem daca am Mac-ul prea vechi pentru asta. wink

Semnătură 

2 din 2
2

‹‹ schimbarea adresei MAC      Mail.app GUI hack ››