illustrator in loc de corel.
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 04.05.09

Salut. Cum anul asta mi-am propus sa trec pe mac(cam pe la sfarsitul anului) vreau sa scap de corel si sa trec pe illustrator. Vroiam sa va intreb daca tutorialele de la lynda sunt ok pentru a invata bazele programului. Singura problema ar fi arhiva fisierelor de la firma care sunt in format corel si orice modificare asupra unui catalog trebuie facuta tot in corel. Si ca sa dau un pont, http://tutsplus.com/ este un site foarte dragut de tutoriale pe categorii(flash, php, photoshop, illustrator, after effects) si multe alte informatii folositoare.

Semnătură 

Apple rules.
iMac 21.5 inch, late 2012, Intel Core i5 2.7 ghz, 16 gb ram ddr3 1600mhz, 512mb video Nvidia Geforce GT640M, 256 gb ssd ADATA,
Macbook Pro late 2006, 2,16 Ghz Intel Core 2 Duo, 4 gb 667 mhz DDR2, 128 mb video ATI RADEON X1600, 500gb hdd
Macbook Pro mid 2010, 2,66 ghz intel core i7, 8gb ram 1067 DDR3, 512mb video, 500 gb hdd
iPhone 6 Gold

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai incercat să exporti din corel in format ai? wink
iar dacă știi corel, o să te obișnuiești si cu illustrator, mai ales că ai și helpul aplicației, foarte util la multe intrebări, și uneori mai rapid ca tutorialele, de altfel excelente, de la lynda

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

poti deschide fisiere corel si cu illustrator cu conditia sa nu fie o versiune mai noua de 10, parca
daca sunt mai complexe, cu stiluri, efecte, gradienti, s-ar putea sa ai probleme

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Illy deschide maxim Corel 8. Într-adevăr, fisierele Corel cu drop shadow, blenduri, place inside container și-alte chestii d’astea mai sofisticate nu vor fi afisate corect. De exemplu, drop shadow Illy îl face box cu fontă plină neagră (dacă drop shadow-ul este negru). Da’ ai cu ce lucra.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Sunt ceva diferenţe legate de felul cum cele 2 companii văd lucrurile dar, io zic că încet încet vei scapa de mitul Corel. Eu am facut asta acum vro 2 ani şi pot să spun că nu mai deschid corelul decât odată la 2-3 săotămâni şi asta din cauză că mai colaborez cu firme care importa PDFurile în corel :D. Legat de importurile în Ill, nu te sfătuiesc sa lucrezi aşa. De fapt cred ca Ill converteşte cdr-ul în EPS pentru a-l afişa. O să ai fonturile curbate, paragrafele sparte etc. Multipage-ul din corel -o să-l regăseşti in Ill doar cu pluginuri, dar, daca vrei sa faci publishing te sfătuiesc să foloseşti Indesignul - lucrează extraordinar in tandem cu Photoshopul şi Illustratorul şi vei avea fişiere muuulltttt mai mici decât AIurile, plus multe alte avantaje.
Succes

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Constanta
Macuser din: 04.05.09

aham, inteleg. mersi mult.

Semnătură 

Apple rules.
iMac 21.5 inch, late 2012, Intel Core i5 2.7 ghz, 16 gb ram ddr3 1600mhz, 512mb video Nvidia Geforce GT640M, 256 gb ssd ADATA,
Macbook Pro late 2006, 2,16 Ghz Intel Core 2 Duo, 4 gb 667 mhz DDR2, 128 mb video ATI RADEON X1600, 500gb hdd
Macbook Pro mid 2010, 2,66 ghz intel core i7, 8gb ram 1067 DDR3, 512mb video, 500 gb hdd
iPhone 6 Gold

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.01.09

Poti utiliza in continuare Corel, sa importi eps-uri din Ill, daca ai de facut mesh-uri enorme. Illy nu face fata de la anumite dimensiuni in sus.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

pentru mesh-uri enorme poti lucra la scara 1:10 de obicei sau in photoshop cu smart objects pentru vectori.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 16.01.09

Nu merge de fiecare data. Si vreau sa te vad pe tine costas cum lucrezi cu un document de 500 de mb la scara, cu un singur layer. Acuma mai fa 5-6-20 de layere si rasterizeaza totul in TIFF. Intre timp poti sa te duci eventual sa faci un dush, sa vezi un meci, sa iesi la un fotbal. Cand te intorci a ajuns la jumate. Corelul (program pe care eu il detest de altfel) face treaba asta mai usor si mai repede. In special cand e vorba de rasterizari la dimensiuni gigantice.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

smile
hai, că nu e chiar așa…
mai lucrăm și noi outdoor, și știm cum stau lucrurile wink
dar nu te oprește nimeni să lucrezi în softul în care te simți confortabil, desigur

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Mai darie.alex stiu foarte bine ce spun. Un mash de 200 mp il poti lucra la 1:10 la 300 dpi si o sa-ti mearga. Sunt de acord cu dacu, nu te opreste nimeni sa lucrezi in softul cu care te simti cel mai bine. Si ca sa-ti dau un exemplu, te rog sa deschizi un astfel de fisier, de care spui tu, fa un dropshadow pe un obiect mare si dupa aia sa vedem corelul. Eu am recomandat photoshpul cu care de ex eu am lucrat fisiere de cate 1 Gb fara probleme pe MacPro-ul din semnatura. Insa repet, cel mai bine este sa lucrezi la scara, orice rip va face un prin minunat daca il lucrezi la 72 dpi scara 1:1 sau 300 dpi 1:10.
Succes

Semnătură 

Apple user!