1 din 2
1
Ca tot veni vorba de Corel
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Deschid un post nou pentru că nu am găsit răspunsul la problemă. Citind despre ce a scris colegul în postul lui legat de Corel Draw vs Illustrator mi-am amintit de o operaţiune pe care o foloseam destul de des în Corel dar pe care n-am reuşit să Illustrator şi anume:
în Corel se da un text pe 2 sau mai multe randuri (fie el paragraf sau nu) dacă am nevoie de exemplu să sparg acel text pentru a putea folosi individual cele 2 sau mai multe randuri foloseam Breake Apart (Ctrl+K) si era gata. N-am reuşit în ruptul capului să fac aceasta operaţiune în Illustrator decât cu Cut/Paste. Beleau este că, odata ales TypeTool în Ill trebuie să iau din nou Selection Tool sau (Cmd+click langă) si Paste, pierzănd astfel aşezarea pe care o avea paragraful/textul.

Vreo sugestie?
Mulţam

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

adica iti facea doua boxuri de text?
daca e asa, nici o sansa in illustrator
eu cel putin n-am auzit

oricum pe parte de editare text ill nu e prea stralucit (comparativ cu indesign)
incearca un format A3 sau chiar A4 plin cu text sa vezi cum se misca

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

exact cate randuri aveam atatea box-uri si dupa aia in cuvinte ... cate cuvinte pe un rand atatea boxuri sau texte separate .... dupa repetari de BApart.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.09.08

Nu poti spune ca illustrator e mai nasol ca corel din cauza ca nu poti aranja un text. Daca vrei sa aranjezi texte, baga inDesign. Daca vrei sa faci vector art de calitate bagi illustrator. Corel sucks. e mult prea buggy programul si unde mai pui ca are si controale nasoale. Corel e ok doar ca are multipage si atat.

Semnătură 

MacBookPro 15”
2.2 Ghz i7
8 Gb ram
750 Gb hdd
1 Gb video

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.03.07

Ca să spargi un text în Illustrator ai putea încerca un script făcut special pentru asta, “Divide text frame” se numește și îl poți lua de aici, este free. Există desigur și reciprocul, dacă vrei să reunești un text spart într-un singur box de text. Sper să ajute informația.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 24.02.09

Buna,

Am si eu nevoie de ajutorul vostru va rog! Am primit un logo in extensie x.cdr iar CorelDraw 11 pe care il am eu pe Mac nu reuseste sa mi-l deschida. Nu am illustrator. cum as putea sa deschid fisierul, va rog??

Multumiri de la o incepatoare macuser-ita!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

macuserițo, probabil e făcut într-o versiune superioară de corel
așa că cere celui care ți-a furnizat documentul să ți-l salveze în versiunea 9 și/sau să exporte din corel în format adobe illustrator
altfel, nu ai cum să deschizi acel fișier
mai ai o șansă să găsești logo-ul, dacă e unul cunoscut, aici: http://www.brandsoftheworld.com/

baftă!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc tare mult!!!! Din pacate, colaboratorul nu imi poate trimite mai devreme de maine :(( Nu, nu este un logo cunoscut, este unul nou creat. Multumesc tare mult pentru raspunsul prompt!

O zi excelenta!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

asta e un lucru pe cale-l uită mulți…
nu e greu să te gândești ca nu toată lumea are ultimile versiuni ale softurilor (de prea multe ori piratate) pe care să le folosească
dacă ți-ar fi trimis logo-ul in format pdf, atunci nu ai fi avut nici o problemă in a-l folosi, indiferent de platforma sau softurile folosite

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si copii frumosi!!!;) am un pdf wink
multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
catalinp - 13 Mai 2009 03:21 AM

Ca să spargi un text în Illustrator ai putea încerca un script făcut special pentru asta, “Divide text frame” se numește și îl poți lua de aici, este free. Există desigur și reciprocul, dacă vrei să reunești un text spart într-un singur box de text. Sper să ajute informația.

Din păcate nu merge linkul. :(

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 14 Mai 2009 02:49 PM

asta e un lucru pe cale-l uită mulți…
nu e greu să te gândești ca nu toată lumea are ultimile versiuni ale softurilor (de prea multe ori piratate) pe care să le folosească
dacă ți-ar fi trimis logo-ul in format pdf, atunci nu ai fi avut nici o problemă in a-l folosi, indiferent de platforma sau softurile folosite

Uite de aia ţin eu Corel X3 în Parallels. Eu lucrez cu unii care importă PDFurile în Corel pentru a le printa aşa că prefer să le trimit direct Corel. Nu prea am scăpat de tot de el şi noroc că am găsit o licenţă deja cumpărată când m-am angajat.

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

dacă atăt îi duce capul…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
dacuBurebista - 16 Mai 2009 02:59 AM

dacă atăt îi duce capul…

Păi le-am zis că mai bine printează din Reader daca n-au Acrobat sau să rasterizeze in Photoshop şi să dea print de acolo. Ei nimic ... de fiecare dată când le trimit PDF cu fonturle embedate îmi cer fonturile: e clar ce fac nu?? :D

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

eu reușesc, din fericire, să-mi fac treaba fără corel
de mulți ani…
smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Cătălinp, am reuşit să iau scriptul - este ceea ce îmi doream - mai rămâne să-i fac ShortCut şi totul e ok.
Mulţumesc mult.
Şi cu asta postul şi-a atins scopul şi cred că e subiect de Wiki.

Semnătură 

Apple user!

1 din 2
1