Salut. Tot eu sunt - utilizatorul de windows care a luat decizia de a trece in sfarsit pe mac! Vreau sa ii conving pe sefi sa imi ia un monitor crt in loc de lcd-ul pe care lucrez. E un phillips 17` care mai are si un punct mic verde pe el (de fapt e vorba de 2 monitoare conectate la acelasi pc). Eu am avut in facultate un crt dell de 21` cu tub flat sony cumparat second, made in japan parca(nu mai stiu exact). Dar noi avem si tipografie offset si cred ca ar fi o alegere mai buna decat monitoarele astea care au 3 ani si din 2 pe acelasi pc(resetate la zero) imi vede diferit acelasi jpeg. Oare daca iau un crt mare ca cel pe care l-am avut eu sunt sanse sa nu vad la fel de bine ca pe asta tinand cont ca e sh sau am dreptate si ar fi o alegere buna? Mersi mult
[...] Oare daca iau un crt mare ca cel pe care l-am avut eu sunt sanse sa nu vad la fel de bine ca pe asta tinand cont ca e sh sau am dreptate si ar fi o alegere buna? Mersi mult
Nu, evident că nu. După cum vezi, nimeni nu mai poate susține o asemenea opțiune. Ție îți trebuie un monitor pro, nu unul de duzină, ceea ce este altă poveste.
LCD S-ISP sau S-PVA au, uneori, o adîncime de culoare superioară. Erorile de focusing şi grilă s-au dus. Calibrate profesional dau rezultate 99% accurate. Uită de CRT!
haha! nu-ti lua monitor apple NICIODATA. Nu merge calibrat ok cu imprimanta. Si niciodata imac. Din pacate Apple nu fac mo0nitoare foarte profi. Nu ai setari de culoare si contrast direct din monitor si asta inseamna ca NU se poate calibra ok. Vin ele calibrate dar cred ca in ce faci tu nu e loc de greseala. tecomand Lacie sau Eizo LCD.
haha! nu-ti lua monitor apple NICIODATA. Nu merge calibrat ok cu imprimanta. Si niciodata imac. Din pacate Apple nu fac mo0nitoare foarte profi. Nu ai setari de culoare si contrast direct din monitor si asta inseamna ca NU se poate calibra ok. Vin ele calibrate dar cred ca in ce faci tu nu e loc de greseala. tecomand Lacie sau Eizo LCD.
Mie personal monitoarele Apple mi se par foarte, dar foarte in regula (vorbesc de monitoare si nu de iMac). Lacie si EIZO nu are sens sa cumpere, nu are nimeni la noi nevoie de asa ceva si oricum nimeni nu plateste o lucrare facute pe astfel de scule.
eu zic ca decat sa lasi softul placii video sa-ti faca contrastul ok dupa calibrare, mai bine lasi monitorul. Am colegi la birou care se plang de cinema display si 2 au trecut pa lacie ca nu se mai putea. Am si incercat sa calibrez un apple (nu i mac) si sari peste vreo 4 pasi importanti inainte sa salvezi profilul. Nu spun ca un LG e mai bun decat apple, spun ca Apple vand aceste monitoare mult prea scump fata de cat fac defapt.
sigur, acuma depinde și ce intelegi prin calibrare și cum o faci
și mai e și efectul placebo
exact. pe mine ma intereseaza ca in momentul in care dau un fisier in DTP, baietii sa vada exact ce vad si eu pe al meu monitor astfel incat sa nu-mi buleasca lucrarea. Cand bag video nu mai conteaza calibrarea ce-i drept. So, in concluzie uite c-am gasit o intrebuintare pt cinema display: editare video. Dar tot scump ramane )
eu zic ca decat sa lasi softul placii video sa-ti faca contrastul ok dupa calibrare, mai bine lasi monitorul. Am colegi la birou care se plang de cinema display si 2 au trecut pa lacie ca nu se mai putea. Am si incercat sa calibrez un apple (nu i mac) si sari peste vreo 4 pasi importanti inainte sa salvezi profilul. Nu spun ca un LG e mai bun decat apple, spun ca Apple vand aceste monitoare mult prea scump fata de cat fac defapt.
Asta imi suna a moft. Ce fac ei cu fisierele dupa ce le lucreaza de un CinemaD nu e satisfacator? Cele mai bune poze de la noi le-am vazut lucrate pe un CD 30”. La tipar ies foarte aproape de ce arata jucaria respectiva.
Am iMac si vreau sa spun ca iese in tipar exact ce se vede pe monitor. (Ma rog 90-95%). Nu stiu ce iMac-uri ai vazut tu la viata ta glontzrulz, dar te inseli amarnic. Ar fi bine daca nu stii despre ce vorbesti, sa te abtii.