1 din 2
1
Is foarte slab ca nu stiu asta…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 22.02.08

Sunt utilizator de Apple vechi, dar de sistem 9, la sistemul X is cam pasta, adica nici macar nu stiu cum sa schimb iconul care este in format icns.
Schimbam cu get info, copy si paste, dar in formatul asta nu stiu. Ma ajutati?
Rogu-va? Multam…

Semnătură 

Only the dead have seen the end of war.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

nu s-a schimbat nimic
tot asa se face

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Ju - 09 Mai 2009 07:23 PM

Sunt utilizator de Apple vechi, dar de sistem 9, la sistemul X is cam pasta, adica nici macar nu stiu cum sa schimb iconul care este in format icns.
Schimbam cu get info, copy si paste, dar in formatul asta nu stiu. Ma ajutati?
Rogu-va? Multam…

Pari un caz foarte rar deja! Ce mac ai?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Tot asa fac, dar in loc sa imi apara iconul respectiv imi apare doar imaginea unui fisier pe care scrie icns.
Am 10.5.6 pe un imac 2,66

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Ju - 10 Mai 2009 12:19 AM

Tot asa fac, dar in loc sa imi apara iconul respectiv imi apare doar imaginea unui fisier pe care scrie icns.
Am 10.5.6 pe un imac 2,66

Am priceput acum… Tu vrei să faci copy-paste de pe o imagine care-ți place și să pui imaginea aia, să zicem, drept icoana discului intern, să nu mai fie ca un disc urît și gri. Da, numai că de pe un icns nu poți face asta. Există icons special făcute pt așa ceva, fie să le folosești ca directoare, în locul celor default, fie să faci Command-I, să le copiezi icoana și apoi copy-paste pe icoana pe care vrei să o modifici. Du-te la secțiunea downloads de pe apple.com ori la versiontracker.com, cauți secțiunea icons and screensavers, descarcă cîteva și fă cum zici.
Ca să faci un icns să devină icoană de director, de ex., trebuie meșterit un pic. Există aplicații special dedicate acestui scop, dar nu am cu mine referințele, sînt la țară și nu le am cu mine. Tot prin versiontracker.com găsești ce trebuie.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

imaginea respectiva face parte dintr-un folder care se cheama mac 3d icons. Folderul ii luat de pe mac.com la sectiunea iconuri.
o sa caut alt tip de icon atunci. Multam CATTUS

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

dupa ce schimbi icoana, așa cum ai făcut, dă un restart

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

am dat restart dar nimic.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Ju - 10 Mai 2009 01:12 AM

am dat restart dar nimic.

Dacă chiar așa de mult îți plac acele icns, trebuie, cum ziceam, să te joci cu jucării periculoase, precum Resourcerer ori ResKnife.
Parcă ziceam că dai linkul acelor icns, să vedem ce și cum. Du-te, de-o pildă, la apple.com/download și du-te acolo la secțiunea icons and screensavers și descarcă ceva de acolo și exersează un pic. Dacă sînt directoare cu iconițe, command-I, copiezi iconița din stînga sus (command-C), apoi te duci la directorul a cărui icoană vrei să o schimbi, iar command-I și faci command-V (paste). Dacă nu merge, cum e cazul tău, directorul respectiv nu are resurse sau e un fișier de tip grafic cu care nu merge chestia asta, asta o faci, tot cum ziceam, cu niscai Resourcerer ori ResKnife. Nu e greu, dar astea-s scule periculoase dacă nu știi ce să faci cu ele, poți buși sistemul.
Zilele trecute era să fac iar cpdere nervoasă de la un fișier icns pus în Keyboard Layouts, absolut OK asociat un keylayout, și mi-a dat peste cap tot sistemul. Fișierul era OK, naiba știe de ce.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu am inteles ca ai un fisier .icns si vrei o icoana de acolo sa o folosesti la altceva (folder, fisier, etc.). Stiai ca folder vechi, info, copy, folder nou, info, paste. Si nu stii cum faci asta cu .icns.

Daca asa e atunci deschide fiserul .icns cu Preview, alege in dreapta icoana care-ti place, mar A (select all) si da copy. Paste apoi la ce vrei tu…

Daca am inteles gresit, ingnora ce scrie mai sus.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

http://www.iconspedia.com/pack/mac-3d-1-4-/
Asta e linkul.
Am reusit sa schimb iconul cu copy si paste, dar care imi plac in format icns nu reusesc. Nu-i bai. Asta e…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
Ju - 10 Mai 2009 02:11 PM

http://www.iconspedia.com/pack/mac-3d-1-4-/
Asta e linkul.
Am reusit sa schimb iconul cu copy si paste, dar care imi plac in format icns nu reusesc. Nu-i bai. Asta e…

mie mi-au mers toate, fie png, fie icns. deschizi icns-ul in preview, mar+a pt select all, mar+c ca sa copiezi, te duci pe icoana pe care doresti sa o schimbi, click dreapta - get info, click pe icoana, mar+v pt paste. si gata!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Mie din pacate nu imi merge. Nu ii pot da paste pt ca nu vrea si in meniul edit nu ii activata functia paste.
Habar nu am. Mercy oricum

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 26.01.08
Ju - 11 Mai 2009 01:58 AM

Mie din pacate nu imi merge. Nu ii pot da paste pt ca nu vrea si in meniul edit nu ii activata functia paste.
Habar nu am. Mercy oricum

Nici la mine nu au mers cu Cmd+A în schimb am reușit așa: după ce am deschis Mac-blue-flowers.icns în Preview am dat click în zona stângă unde este afișat mărul albastru Cmd+C și apoi Get Info , click pe icon și Cmd+V

Semnătură 

iMac G4
iBook G3

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Ai grija sa selectezi icoana din Get info, apare un glow albastru, apoi dai copy, command (mar) C.

Merge sigur, pot sa confirm.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

Multam fain macuseri. Am reusit dupa cele scrise de Bogdan.
Long live the Apple !!!

Semnătură 

1 din 2
1