Sunt utilizator de Apple vechi, dar de sistem 9, la sistemul X is cam pasta, adica nici macar nu stiu cum sa schimb iconul care este in format icns.
Schimbam cu get info, copy si paste, dar in formatul asta nu stiu. Ma ajutati?
Rogu-va? Multam…
Sunt utilizator de Apple vechi, dar de sistem 9, la sistemul X is cam pasta, adica nici macar nu stiu cum sa schimb iconul care este in format icns.
Schimbam cu get info, copy si paste, dar in formatul asta nu stiu. Ma ajutati?
Rogu-va? Multam…
Tot asa fac, dar in loc sa imi apara iconul respectiv imi apare doar imaginea unui fisier pe care scrie icns.
Am 10.5.6 pe un imac 2,66
Am priceput acum… Tu vrei să faci copy-paste de pe o imagine care-ți place și să pui imaginea aia, să zicem, drept icoana discului intern, să nu mai fie ca un disc urît și gri. Da, numai că de pe un icns nu poți face asta. Există icons special făcute pt așa ceva, fie să le folosești ca directoare, în locul celor default, fie să faci Command-I, să le copiezi icoana și apoi copy-paste pe icoana pe care vrei să o modifici. Du-te la secțiunea downloads de pe apple.com ori la versiontracker.com, cauți secțiunea icons and screensavers, descarcă cîteva și fă cum zici.
Ca să faci un icns să devină icoană de director, de ex., trebuie meșterit un pic. Există aplicații special dedicate acestui scop, dar nu am cu mine referințele, sînt la țară și nu le am cu mine. Tot prin versiontracker.com găsești ce trebuie.
imaginea respectiva face parte dintr-un folder care se cheama mac 3d icons. Folderul ii luat de pe mac.com la sectiunea iconuri.
o sa caut alt tip de icon atunci. Multam CATTUS
Dacă chiar așa de mult îți plac acele icns, trebuie, cum ziceam, să te joci cu jucării periculoase, precum Resourcerer ori ResKnife.
Parcă ziceam că dai linkul acelor icns, să vedem ce și cum. Du-te, de-o pildă, la apple.com/download și du-te acolo la secțiunea icons and screensavers și descarcă ceva de acolo și exersează un pic. Dacă sînt directoare cu iconițe, command-I, copiezi iconița din stînga sus (command-C), apoi te duci la directorul a cărui icoană vrei să o schimbi, iar command-I și faci command-V (paste). Dacă nu merge, cum e cazul tău, directorul respectiv nu are resurse sau e un fișier de tip grafic cu care nu merge chestia asta, asta o faci, tot cum ziceam, cu niscai Resourcerer ori ResKnife. Nu e greu, dar astea-s scule periculoase dacă nu știi ce să faci cu ele, poți buși sistemul.
Zilele trecute era să fac iar cpdere nervoasă de la un fișier icns pus în Keyboard Layouts, absolut OK asociat un keylayout, și mi-a dat peste cap tot sistemul. Fișierul era OK, naiba știe de ce.
Eu am inteles ca ai un fisier .icns si vrei o icoana de acolo sa o folosesti la altceva (folder, fisier, etc.). Stiai ca folder vechi, info, copy, folder nou, info, paste. Si nu stii cum faci asta cu .icns.
Daca asa e atunci deschide fiserul .icns cu Preview, alege in dreapta icoana care-ti place, mar A (select all) si da copy. Paste apoi la ce vrei tu…
mie mi-au mers toate, fie png, fie icns. deschizi icns-ul in preview, mar+a pt select all, mar+c ca sa copiezi, te duci pe icoana pe care doresti sa o schimbi, click dreapta - get info, click pe icoana, mar+v pt paste. si gata!
Mie din pacate nu imi merge. Nu ii pot da paste pt ca nu vrea si in meniul edit nu ii activata functia paste.
Habar nu am. Mercy oricum
Nici la mine nu au mers cu Cmd+A în schimb am reușit așa: după ce am deschis Mac-blue-flowers.icns în Preview am dat click în zona stângă unde este afișat mărul albastru Cmd+C și apoi Get Info , click pe icon și Cmd+V