2 din 2
2
Is foarte slab ca nu stiu asta…
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu fac altfel. Am aplicatia “Fasticns” http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/31205 care este free. Trag iconul in ea, apoi cu Cmd+S imi apare un dialog, din care aleg “Save a resource for File or Folder” si aleg sa mi-o salveze pe desktop. Va face un folder gol cu icoana respectiva. Apoi prin metoda simpla, descrisa mai sus cu Get Info, copiez icoana folderului creat si o paste-uiesc pe noul fisier/folder.

Poti crea png-uri cu gradienti si zone transparente / semitransparente pe care le tragi in Fasticns si iti creezi propriile icoane (icns sau folder cu icoana respectiva). Dupa ce te obisnuiesti cu metoda, merge mai repede decat cititul acestor randuri.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05
Xanthrax - 11 Mai 2009 03:35 PM

Eu fac altfel. Am aplicatia “Fasticns” http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/31205 care este free. Trag iconul in ea, apoi cu Cmd+S imi apare un dialog, din care aleg “Save a resource for File or Folder” si aleg sa mi-o salveze pe desktop. Va face un folder gol cu icoana respectiva. Apoi prin metoda simpla, descrisa mai sus cu Get Info, copiez icoana folderului creat si o paste-uiesc pe noul fisier/folder.

Poti crea png-uri cu gradienti si zone transparente / semitransparente pe care le tragi in Fasticns si iti creezi propriile icoane (icns sau folder cu icoana respectiva). Dupa ce te obisnuiesti cu metoda, merge mai repede decat cititul acestor randuri.

Tie ti-a mers sa salvezi un icon(tras iconul in Fasticns, apoi Save) ca PNG de ex, dar la un size de 32x32 sa zicem ?

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

@Alex Andreescu. De obicei salvezi icoanele in size-uri diferite daca vrei sa arate diferit in acele size-uri (cand imaginea pe care o alegi are multe detalii, iar la 32 x 32 nu se intelege nimic si preferi sa fie o alta imaginea la acea rezolutie). Eu nu sunt programator sa fac aplicatii, de obicei fac asta cand imi fac foldere sau CD-uri personalizate (si preiau iconul viitorului CD / DVD in Toast). Fasticns nu stie, dar cred ca te ajuta asta http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/10904419 Eu nu l-am folosit. Pentru ceva mai profi, sigur sunt softuri de prelucrare a icoanelor, dar pe bani. Nu am lucrat cu asa ceva. Sper sa-ti fie de folos.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 22.02.08

Multam, fain Domnilor.
Misto Alex programul FastIcns !
Simplu si usor.

Semnătură 

Only the dead have seen the end of war.