Daca peste un timp vreau sa ma scap de partitia de windows, pot sa folosesc bootcamp cu prima optiune(vezi poza) si se reataseaza partitia hardului principal?
Nu poți, așa TREBUIE să faci dacă vrei să refaci unica partiție inițială, tot cu BC.
Avand in vedere ca am 10.5.7, n-ar trebui sa fie ultima versiune de bootcamp instalata?
Fişierele sunt exe, nu fac update la aplicatia Boot Camp din OS X ci la la driverele din Windows. Pe WIndows 7 x64 nu au funcţionat însă. Poţi face update prin Windows Update pentru driverele care nu funcţionează.
mediaconvertor - 16 Mai 2009 02:59 AM
ma gandesc sa ma joc si eu cu win 7 si BC dar il pot instala doar pe un hdd extern. se poate? ca sa booteze trebuie sa=l conectez pe usb sau fw? nu vreau sa ma apuc de testat sa vad daca merge sau nu deoarece nu ma roade atat de tare si d’aia intreb inainte.
Spre deosebire de OS X, nicio versiune de Windows nu se instalează pe un hard extern USB. Mă îndoiesc că s-ar putea pe unul firewire.
Daca peste un timp vreau sa ma scap de partitia de windows, pot sa folosesc bootcamp cu prima optiune(vezi poza) si se reataseaza partitia hardului principal?
Nu poți, așa TREBUIE să faci dacă vrei să refaci unica partiție inițială, tot cu BC.
Dar eu ma refeream daca e la fel de simplu sa refaci partitia initiala precum am desfacut-o. Adica, sa nu trebuiasca reinstalat os x sau ceva…In windows stiu ca nu te poti juca cu partitiile cum vrei tu…Un click si dispare windows ca si cand n-ar fi fost?
Dar eu ma refeream daca e la fel de simplu sa refaci partitia initiala precum am desfacut-o. Adica, sa nu trebuiasca reinstalat os x sau ceva…In windows stiu ca nu te poti juca cu partitiile cum vrei tu…Un click si dispare windows ca si cand n-ar fi fost?
Da, numai că MAC OS nu e Windows, este o mare diferență de abordare a relației hardware-software-utilizator. De altfel, documentația la Boot Camp scrie clar și acest lucru, numai că trebuie să o citești, lucru oricum necesar cînd „te joci” cu aplicații de partiționare și de repartiționare cum e și BC.
E prost DVD-ul facut,driverele nu au nimic
Eu am pe Mac Windows 7
Cumnatu are pe laptop DELL Windows 7
Am pe PC Windows 7 si totul merge,ghici…drivere de vista merg.Nici o problema pana acum
Daca vrei sa stergi partita intri in Disk Uitillity si da click pe HDD-ul tau,dupaia pe partitia de BootCamp,apasa minus,mareste napoi spatiul,Repair Permissions si gata!
Succes !
la mine ca la nimenea…asteptand os-ul 3.0 ptr iphone…ce mi-am zis ? sa ma joc o tzara cu BootCamp-ul…am citit ( se pare ca nu foarte atent ), am dat partition ( era setata partitia la Windows pe 5 Gb ), s-a facut, mi-am zis ca e prea mica totusi chiar si pentru un XP, am sters-o folosind tot BC utility, dupa care desteptul din mine a grait : sa fac o partitie mai mare…canci ! imi da eroare, sa sterg nus-ce ( e ceva ce nu am gasit ) , sa incerc din nou utilitarul BC…m-am cam disperat…in partition din Disk Utility imi arata doar doua partitii una alba si una gri, nu exista partitie BootCamp pe care s-o pot sterge de acolo…so, ce-mi ramane de facut in afara de o reinstalare ? si mai am un of descoperit in urma belelei : dracia de super drive de la Air nu vrea prin hub usb…asa ca degeaba am salvat cu Tme Machine pe un hard extern totul…nu am la ce sa-l conectez ca sa-i dau cu restore-ul din mac os x installation disk…cum procedez ?? multam fain ! PS si da, la un moment dat am avut si Parallels instalat si erau unii pe net care ziceau ca de asta se buimaceste Mac-ul la citit fisierele…
la mine ca la nimenea…asteptand os-ul 3.0 ptr iphone…ce mi-am zis ? sa ma joc o tzara cu BootCamp-ul…am citit ( se pare ca nu foarte atent ), am dat partition ( era setata partitia la Windows pe 5 Gb ), s-a facut, mi-am zis ca e prea mica totusi chiar si pentru un XP, am sters-o folosind tot BC utility, dupa care desteptul din mine a grait : sa fac o partitie mai mare…canci ! imi da eroare, sa sterg nus-ce ( e ceva ce nu am gasit ) , sa incerc din nou utilitarul BC…m-am cam disperat…in partition din Disk Utility imi arata doar doua partitii una alba si una gri, nu exista partitie BootCamp pe care s-o pot sterge de acolo…so, ce-mi ramane de facut in afara de o reinstalare ? si mai am un of descoperit in urma belelei : dracia de super drive de la Air nu vrea prin hub usb…asa ca degeaba am salvat cu Tme Machine pe un hard extern totul…nu am la ce sa-l conectez ca sa-i dau cu restore-ul din mac os x installation disk…cum procedez ?? multam fain ! PS si da, la un moment dat am avut si Parallels instalat si erau unii pe net care ziceau ca de asta se buimaceste Mac-ul la citit fisierele…
- „canci ! imi da eroare, sa sterg nus-ce ( e ceva ce nu am gasit ” Ești enigmatic, parcă sîntem într-un roman de Agatha Christie.
- „dracia de super drive de la Air nu vrea prin hub usb” Aici nu știu, eu mi-am luat un SD LG, tocmai auzind că acest SD merge numai cu Aeru, acest LG merge bine frumos prin orice, face inclusiv boot prin hub.
Eu am bănuiala că BC și-a spus că trebuie mai întîi să ștergi partiția de uindăuz, apoi să faci una mai mare (mi se pare că nu redimensionează din mers), iar tu, necitind atent, ai dat drumul la operațiuni pe care le-ai oprit din mers și, ca atare, spa corupt partiția. Dacă nu citești ce scrie pe ecran și apeși aiurea pe butoane, cam așa se întîmplă. Dacă BC zice că nu poate face nimic, iar DU nu poate aduce discul la plutire, atunci trebuie s-o iei de la zero.
Și de ce zici că nu poți conecta acel disc direct, fără hub? Că înțeleg că fără hub merge sau pricep eu prost.
Mă bate gîndul să-mi pun Windows 7 pe Air și aș folosi BootCamp. Merge să pui 7 cu BC? După aceea, e capabil BC să partitioneze hard-ul de pe Air (12 GB liberi, dar as putea sa mai eliberez încă vreo 12) fără să se piardă date?
Mă bate gîndul să-mi pun Windows 7 pe Air și aș folosi BootCamp. Merge să pui 7 cu BC? După aceea, e capabil BC să partitioneze hard-ul de pe Air (12 GB liberi, dar as putea sa mai eliberez încă vreo 12) fără să se piardă date?
Păi și pt rest ce spațiu aloci? cum facio sî ai MINIM 10 % liberi pe partiția de MAC OS X? De încercat poți încerca, dar dacă discul e prea fragmentat, nu se va finaliza operațiunea.
Cum adică „as putea sa mai eliberez încă vreo 12) fără să se piardă date?”. Păi dacă le ștergi nu se pierd? Sau ce vrei să spui?
Păi și pt rest ce spațiu aloci? cum facio sî ai MINIM 10 % liberi pe partiția de MAC OS X? De încercat poți încerca, dar dacă discul e prea fragmentat, nu se va finaliza operațiunea.
Cum adică „as putea sa mai eliberez încă vreo 12) fără să se piardă date?”. Păi dacă le ștergi nu se pierd? Sau ce vrei să spui?
E vorba de “librăria” iPhoto la care am back-up, pe care pot să o pun la loc ușor și care are 12 GB. Și cred că n-am pus eu bine virgulile de s-a înțeles cum s-a înțeles: întrebam dacă o să pierd date (mi-ai răspuns) și spuneam că mai pot elibera loc să fie de ajuns pentru ambele sisteme (firește că o să am mare grijă ca Leo să aibă cele 10% )
E vorba de “librăria” iPhoto la care am back-up, pe care pot să o pun la loc ușor și care are 12 GB. Și cred că n-am pus eu bine virgulile de s-a înțeles cum s-a înțeles: întrebam dacă o să pierd date (mi-ai răspuns) și spuneam că mai pot elibera loc să fie de ajuns pentru ambele sisteme (firește că o să am mare grijă ca Leo să aibă cele 10% )
Păi să calculăm: pt XP trebuie minimal 2 GB + spațiu de rezervă, deci musai 5 GB minimal-minimal. Eu zic că fără 10 GB liberi pt Windows XP, va merge prost. apoi, la o partiție de 60 GB, minim 10 GB liberi pt MAC OS X. Acuma fă calculul.
Păi să calculăm: pt XP trebuie minimal 2 GB + spațiu de rezervă, deci musai 5 GB minimal-minimal. Eu zic că fără 10 GB liberi pt Windows XP, va merge prost. apoi, la o partiție de 60 GB, minim 10 GB liberi pt MAC OS X. Acuma fă calculul.
Mda, numai că eu vreau să pun Windows 7… Am găsit tutorialul ăsta unde spune că ar fi nevoie de 10 GB. Zice că a făcut partiție de 20, din care au rămas 16 liberi după ce a pus 7, dar e bine să fie pentru pagefile și alte soft-uri.
Acuma, eu am 12 GB liberi și mai eliberez 12, adică un total de 24. 14 aloc pentru 7 și zece rămîn pentru Leo, ceea ce este peste 10% din capacitatea hardului. Așa cred că o să am destul și pentru 7, mai ales că nu vreau să instalez nu știu cîte chestii pe lîngă, ci, pur și simplu, vreau să văd ce-i poate pielea… N-am planuri mari cu el, sunt doar un pic curios de cum se mișcă, mai ales că am făcut “experimentul” de la Macuser Plus cu “bulgăru” și vreau să le compar…
La urma urmei, MAC OS rulează aproape la fel de rapid și de pe un disc extern, așa că poți pune Windows 7 pe tot discul intern, ce atîta tevatură...
Da, ar fi fost o solutie mult mai rapida (cam dureaza repartitionarea), dar am prea multe instalate/aranjate si pana nu fac un test cu Time Capsule, sa vad cat de exact e in stare sa repuna un sistem la care s-a facut back-up, am zis sa incerc asa. Desi exista riscul ca repartionarea sa mearga prost si tot la un clean install sa ajung… Mda, lucrurile stau bine, Leo e stabil, ma plictisesc poate, ca altfel nu stiu de unde mi-a venit cheful asta de experimentare… Pana-mi prind urechile si atunci o sa apreciez din nou la adevarata valoare stabilitatea lu’ OS X…;)
Numai că Windows 7 trebuie să mai aștepte: BC n-a putut să facă repartiționarea (bine măcar că nu s-a bulit tot sistemul…). Mă mai gîndesc dacă o să repartiționez hardul cu Disk Utility și dacă o să încerc să reinstalez partiția de OS X din Time Capsule… Trebuie să mă documentez, să văd cît de exact reface sistemul TC… Pune absolut totul la loc, de la cel mai mic progrămel din Applications pînă la semnăturile pe care le am în Mail? Și cu asta ajunge deocamdată, că-i tîrziu…