Poll—shell-ul preferat
Trimis: 14 Mai 2009 09:03 PM
[ Ignoră ]
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
Care este shell-ul vostru preferat? Mac OS X folosește by default bash. Ca să aflați în mod cert, deschideți un terminal și:
% echo $SHELL / bin / zsh
Eu folosesc în general zsh și ksh93.
Semnătură
Membru retras.
Trimis: 14 Mai 2009 09:35 PM
[ Ignoră ]
[ # 1 ]
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Bagă și tu opțiunea cu “nu știu, dar vreau să văd cum s-a votat”. Că altfel votează lumea pe orice, ca să vadă cum e graficul.
Trimis: 14 Mai 2009 09:38 PM
[ Ignoră ]
[ # 2 ]
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
altero - 14 Mai 2009 09:35 PM
Bagă și tu opțiunea cu “nu știu, dar vreau să văd cum s-a votat”. Că altfel votează lumea pe orice, ca să vadă cum e graficul.
Îți dai seama că, la întrebarea asta, soția ar rămîne perplexă. Latine verecundia dicitur.
Semnătură
Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…
Trimis: 14 Mai 2009 09:43 PM
[ Ignoră ]
[ # 3 ]
Member
altero - 14 Mai 2009 09:35 PM
Nu pot să mai modific :(.
Semnătură
Membru retras.
Trimis: 14 Mai 2009 11:07 PM
[ Ignoră ]
[ # 4 ]
Member
Dacă vreți să vedeți ce shell-uri aveți instalate în sistem:
% cat / etc / shells # List of acceptable shells for chpass(1). # Ftpd will not allow users to connect who are not using # one of these shells. / bin / bash / bin / csh / bin / ksh / bin / sh / bin / tcsh / bin / zsh
Ksh e ksh88, ksh93 trebuie instalat. Pentru a schimba shell-ul folosiți chsh(1), totuși, citiți documentația shell-ului înainte.
Semnătură
Membru retras.
Trimis: 15 Mai 2009 01:01 AM
[ Ignoră ]
[ # 5 ]
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07
Cattus, soția ca soția, dar eu habar n-am. Cred că oricum, e bine ca shell-ul să fie, dar să fie de firmă
Semnătură
iPhone 5c
Trimis: 15 Mai 2009 01:53 AM
[ Ignoră ]
[ # 6 ]
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07
Semnătură
Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away!
Trimis: 15 Mai 2009 02:12 AM
[ Ignoră ]
[ # 7 ]
Member
Semnătură
Membru retras.
Trimis: 15 Mai 2009 02:21 AM
[ Ignoră ]
[ # 8 ]
Member
Softul forumului e greșit și a stricat linkul de mai sus.
Link bun: http://tinyurl.com/yyacx8
Semnătură
Membru retras.
Trimis: 15 Mai 2009 03:52 AM
[ Ignoră ]
[ # 9 ]
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08
Pfu’ si eu care credeam ca se refera la produsele petroliere
Dar cu ajutorul comenzii enuntate de @aramdune am aflat ca folosesc bash :D
Semnătură
Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!
Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08
! Rectific, Macul meu foloseste bash, iar eu folosesc macul. Atata timp cat merge bine, poate sa foloseasca ce shell vrea el, corect ?
Approps, daca imi schimb shell-ul se imbunatateste ceva ?
Semnătură
Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!
Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB
Member
Ba nu, ai zis bine inițial . E per user. Mac-ul folosește ceva scripturi bash (dar nu prea multe) dar astea nu-s influențate de ce shell îți setezi tu ca user. Dacă îți schimbi shell-ul poți să îți îmbunătățești viața, în cel mai bun caz, dar totuși, daca nu folosești shell-ul UNIX prea des nu are rost să te complici, pentru că nu o să ai niciun avantaj .
Semnătură
Membru retras.
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07
Nu cred că mulți utilizatori de Mac și-ar schimba shell-ul. Eu folosesc bash pentru că m-am învățat cu el de pe vremea când doar bash-ul făcea auto-complete :D
Acum mi-e lene să stau să reînvăț toate “șmecheriile” pentru câteva comenzi gen for i in * ; do ... ; done
Deși în bash de fiecare dată mă încurc la a=$(($a+1)) (ca să scriu aci am căutat într-un scriptuleț funcțional), e mai simplu în zsh?
Pe de altă parte la cât îl folosesc pe mac, nu sunt sigur dacă aș fi schimbat default-ul, oricare ar fi fost acela