Windows pe Mac/Mac pe Mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Galaţi
Macuser din: 12.04.09

Un dăştept, “prieten” bineînţeles, a şters ( formatat NTFS ) tot hardul unui MacBook Pro A1226, de 2,4 GHz, ca să instaleze Vista. Vista merge, normal, da’ acu’ cioflingaru’ vrea Mac înapoi. Acu’ apare problema. DVD-ul cu Mac OSX Leopard e buşit. Bineînţeles că sună la Applestore support şi ăia de acolo îi dau cu flit, că e cumpărat din Franţa, pe bune, cu factură şi toate alea. Acum eu ştiam că suportul Apple e universal, indiferent de ţara unde te afli. Aşa e ? Dacă da, cum poate obţine o copie ? Sau, dacă nu, cum pot să îi reinstalez Macul pe Mac, practic, dacă dispun de vreo 2-3 imagini .dmg, luate de aiurea, de Leopard ?
Scuze dacă deranjez pe vreun macuser înrăit, da’ moi n-am parale de Mac şi, drept să vă spun, consider Macul o jucărie super dar fuaaaaarte costisitoare. Am mai avut un G5 pe mână, frumos, n-am ce zice, intuitiv şi stabil, vreo două săptămâni am mers pe net fără neam de antivirus, am testat aplicaţii petru mac fără să-mi ţâţâie c¤¤u de frică să nu afecteze SO. Fără probleme ! Frumos ! Dar asta e.
Mulţumiri în avans!
Fără periuţe, văd că macuserii nu sunt atât de înveşunaţi ca pinguinii, sau de habarnamişti care ştiu totul ca windozerii ( deşi şi eu ştiu totul despre Windows ).

[ Modificat: 17 Mai 2009 03:01 AM de groovycheat ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Vezi si in wiki despre discuri. Dar ai 2 alternative: cumperi discurile sau le imprumuti de la un prieten. Apple nu se angajeaza sa-ti schimbe discurile daca nu-ti mai merg.  Scrie in profil de unde esti si o sa te ajute cineva. Macuserii sunt saritori.

S-a tot discutat, chiar daca OSul vine cu Macul, e ilegal sa iei de pe net copii, si de aceea aici pe forum adminii au decis ca astfel de cereri nu sunt binevenite. Sper sa respecti asta, foloseste PM-ul daca vrei sa aranjezi detalii.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

P.S.: In mod particular pe Air iti trebuie un DVDrom extern, pe USB, de pe care sa bootezi si sa instalezi. Mai merge sa bootezi de pe CDromul altui mac sau pc prin reteaua Wifi, dar nu ti-as recomanda, dureaza si poate din cauza naturii instabile a WiFi-ului eu n-am reusit sa duc pana la capat o instalare prin Network Boot.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)

Oricum trebuie să facă rost de cele două DVD-uri de sistem, va avea envoie de ele totdeauna și, uite, un caz tipic. Sistemul vine cu macul, deci, dacă s-a stricat, se face cumva rost de un DVD original, nu e ilegal. De asemenea, nu e ilegal să-ți faci backup copy a DVd-urilor de sistem, eu așa am la toate, în caz de nevoie. AQRe nevoie de EXACT acele DVD-uri pt acel model sau versiunea retail (generică).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 16.05.09

ti le imprumut pe ale mele.

Semnătură 

macbookpro,2,5ghz,4GBram,GeFosrce 8600 GT

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: Galaţi
Macuser din: 12.04.09

Mulțumesc tuturor pentru sprijin. Am rezolvat cu DVD retail Leopard 10.5.6. Îmi pare rău că nu am avut bani să cumpăr eu Macul ăla, de vreo trei ani sunt applecat de-acasă, vorba lui nenea Iaru, fan Apple. Asta e, poate mai cresc la buzunare, no ? ( 6/49, că altă șansă...)