9 din 15
9
ce se întîmplă cu macuser.ro?
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 05.01.09

refresh-ul nu este relevant ...

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09
jeffe - 15 Octombrie 2009 02:30 PM

refresh-ul nu este relevant ...

ok, atunci ce e relevant? asta dacă vrem să fim constructivi

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05
sigxcpu - 15 Octombrie 2009 02:24 PM

Domnilor, eu renunt la distractia asta.
Am facut in mai multe randuri, public si privat, request-uri pentru a obtine acces la prima mana in sistem, pentru a elimina telefonul fara fir si, implicit, timpul extrem de lung intre fazele comunicarii.
Niciuna din cererile mele nu a fost onorata cu un raspuns, fie pozitiv, fie negativ, justificat sau nejustificat. Ele au fost, pur si simplu ignorate sau, complet pe langa, facand trimitere la marea cerere de programator angajat.

Ai trimis mailul ieri la 14:31, suntem 4 admini (am schimbat deja 6 mailuri intre noi despre subiect) si trebuie sa ne decidem daca ii dam cuiva acces nelimitat si nerestrictionat la toate mesajele noastre personale si datele utilizatoilor. Poate din perspectiva ta e o decizie usoara, dar pentru mine nu e. Vreau sa am mai multe info despre implicatii. Daca tu nu ai rabdare 24-48 de ore pentru un raspuns.. ce pot sa zic, nu zic nimic sa nu o sparg. Serverul merge acum, nu e cazut sa aiba nevoie de fix urgent…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

M-am mai oferit de cand ati mutat, nu mai stiu daca pe privat sau public. Una e publica pe 12 octombrie si a mai fost una cand am fost redirectionat la thread-ul cu “cautam programator”, mai veche. Deci exista timp.

Rabdare are oricine, cu conditia sa primesti feed-back. Poate ar trebui sa fie scrise RFC-uri si pt. comunicare interumana wink

21.1.1 100 Trying

This response indicates that the request has been received by the
  next-hop server and that some unspecified action is being taken on
  behalf of this call (for example, a database is being consulted).

Citat din RFC 3261 (SIP).

Eu am reclamat ca se ignora request-ul. Faptul ca s-au consumat intern biti pe mail tot la categoria “ignorat” intra. Sergiu putea spune: “domnu’, este grava asta si trebuie sa discutam toti adminii despre implicatii. vorbim zilele urmatoare. papapapa” smile

Relativ la “Serverul merge acum, nu e cazut sa aiba nevoie de fix urgent… “, in domeniul unde am lucrat eu (si lucreaza o parte din cei de aici), “ce daca merge greu? merge” nu prea era o situatie acceptata. Deformatie profesionala.

P.S. Da, fac spume cand nu imi raspunde/da explicit reject nevasta-mea la telefon.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Fmac - 15 Octombrie 2009 01:55 PM

Din ce constat eu timpii afișați jos nu se potrivesc cu viteza de refresh a paginii, în sensul că pagina vizibil se încarcă mai greu dar bănuiesc că are o influență și puterea mașinii mele, legătura la net, etc.

Timpul de executare a scriptului depinde numai și numai de server, nu are treabă cu computerele noastre.

În continuarea observațiilor mele, menționez că deseori când vreau să văd un atașament (poză) de pe forum, se încarcă o bucată după care stă câteva clipe, apoi iar o ia din loc, și tot așa. N-ar trebui să se întâmple asta la pozulici de câțiva zeci de kB.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Sorry dar la servici nu prea am timp să stau pe forum și nici nu pot accesa serverul de acolo.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRankRankRank
Administrator

Mulțumim de ajutor.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
sigxcpu - 15 Octombrie 2009 04:00 PM

Relativ la “Serverul merge acum, nu e cazut sa aiba nevoie de fix urgent… “, in domeniul unde am lucrat eu (si lucreaza o parte din cei de aici), “ce daca merge greu? merge” nu prea era o situatie acceptata. Deformatie profesionala.

Haha, eu n-as mentiona cuvantul profesional in contextul asta. Zeci, sute de mailuri cu rugaminti de bugfix pentru programatori am trimis fara nici un semn de confirmare. Unele chiar pentru forumul asta. Uneori am aflat de la client ca programatorul si-a facut treaba si functia in cauza e activa (eu platind programatorul subcontractat).

De aia sunt “dresat” de programatori sa nu astept nimic si sa fie extatic de fericit ca se taraie forumul, aplicatia web, ce e. Varianta a doua e in poza si asta e cu adevarat motiv de spume.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
sigxcpu - 15 Octombrie 2009 02:24 PM

Domnilor, eu renunt la distractia asta.
Am facut in mai multe randuri, public si privat, request-uri pentru a obtine acces la prima mana in sistem, pentru a elimina telefonul fara fir si, implicit, timpul extrem de lung intre fazele comunicarii.
Niciuna din cererile mele nu a fost onorata cu un raspuns, fie pozitiv, fie negativ, justificat sau nejustificat. Ele au fost, pur si simplu ignorate sau, complet pe langa, facand trimitere la marea cerere de programator angajat.

Hai sa va explic de ce nu veti avea niciodata un programator angajat, cu care sa indepliniti obiectivele: fondurile sunt mici (dupa cum scria in acel topic), deci avem solutiile:
1. senior part-time, cand vine seara de la munca (cati dintre voi faceti asta?)
2. senior full-time (costa mult)
3. junior (lipsit de experienta, deci, probabilistic vorbind, incapabil de a putea indeplini obiectivele - in timp util).

Oferta noastra (cel putin a mea) a fost de a face aceasta munca for free, fiind animati de aceeasi dorinta de a imbunatati performanta sistemului. Dezavantajul ar fi ca nu exista commitment. Totusi, macuser.ro (EE) este o aplicatie de 2 lei in PHP cu un mysql in spate. Chiar nu trebuie contracte de infratire si sange baut de toate partile.

Din experienta mea, pot asigura ca orice idee, indiferent de natura ei, poate fi ucisa de birocratie wink

sigur, tu ai dreptatea ta
dar eu trebuie sa am incredere in tine
si cu posturi de genul asta, nu-mi dovedesti nimic…

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

Iti inteleg punctul de vedere. Eu sunt programator, dar imi place sa cred ca nu fac parte din categoria celor pe care-i doare in ... dupa ce dau start la aplicatie.

Oricum, subiectul era optimizarea, ce nu are nicio treaba cu programarea pentru moment. Vorbim strict de administrare de baze de date (DBA). Mai vedem cum vine treaba cu programarea dupa ce sunt/suntem 100% siguri ca am atins limita optimizarii software (in backend) si a platformei hardware ( de exemplu sa nu dai la cos un CPU pentru ca OS-ul nu e cea mai fericita alegere, ci sa schimbi OS-ul).

Daca va hotarati ca va supuneti riscului de a va citi intimitatile, propunerile mele sunt urmatoarele (in ordinea asta):
- migrare aplicatie pe masina lui jeffe
- hot backup la mysql si migrare pe masina lui jeffe
- teste pe noua masina pt. a ne asigura ca e totul in regula
- shutdown la forum si mutare baza de date la “rece”, pentru a avea un snapshot clar si consistent (se poate face in timpul noptii, eu nu am program fix si sunt treaz la ore random).
- start masina noua

acum ne ocupam de xserve
- reinstalare cu debian lenny pt. PPC
- teste si omorat la sange pt. a vedea daca sunt probleme cu al doilea CPU (poate sunt hardware)
- mutare inapoi aplicatie + snapshot la cald pt. teste
- oprit tot si mutare snapshot DB la rece
- start macuser.ro

De aici incepem cu optimizarile la detaliu, deoarece avem hardware-ul cum trebuie la dispozitie.

Cum suna?

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRankRankRank
Administrator

profesional, ar suna mai bine ca toata discutia sa se poarte pe PM
sau trimite pe PM la sergiu numarul tau de telefon

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRank
Member
Din: Sf. Gheorghe
Macuser din: 02.08.09

treceți la treabă băieți
că vreți, că puteți
baftă!

Semnătură 

MacBook Pro 13”, iPad Air 2, iPhone 6 plus, Apple TV

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu vă certați și ziceți cum merge acum față de vineri ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRankRankRank
Administrator

Script Executed in 1.0930 second
simbată noaptea, 40 de oameni logați
dar încă sacadează la afișare
să vedem ziua, cu mai multă lume

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 01.10.08
psergiu - 13 Octombrie 2009 08:53 PM

mysqld-ul este criminalul - dă în disc și în cpu rău de tot - scrie într-una.

FSurile sunt montate cu “noatime” sau macar “relatime”?

e o setare banala, dar eficienta (si nimeni nu prea tine cont de ea - old habits die hard…)

http://kerneltrap.org/node/14148

9 din 15
9