Salut,
N-am ajuns la capatul posturilor, dar am si eu o idee; poate parea crazy, dar nu se stie…
De ce nu facetti(m) un ONG? Acum este super simplu; e nenvie de 3 persoane parca - ma pot interesa, dac e cazul.
Si ar fi mult mai pe bune decat diverse ONG-uri de pompat subventii. Macar asa, 2% din impozitul pe venit se poate redirectiona catre acest ONG, in loc sa-l pape PARLAMENTUL si alte institutii gen Transgaz etc.
Si nu mai e nevoie de butonul “donati”...
Oricum, eu as dona bucuros si fara acest buton.
Asta am propus și eu acum vreo 3-4 ani… Nu am priceput de ce nimeni nu a vrut, rămînea să o fac eu cu nevastă-mea și fi-meu îl mare, trei, era suficient, după care am ajuns la concluzia că nu era nici fair, nici profitabil ca asociația macuser să Associatio Cattilinica Pommica.
păi nu putem deocamdată să depășim faza asta, destul de simplă ca idee…
până la fondurile europene, mai avem pușculițele noastre
nu e o problemă de bani
De pilda, suna simplist dar deocamdata asta este - sustinerea utilizatorilor de computere Apple in Romania. De fapt, asta si face macuser.ro, nu-i asa?
Un fel de “Apple Club”. Nu i-am spus “fan” deoarece suna prea “fotbal” si nu îmi (mai) place fotbalul de la noi.
O asociatie cu un statut juridic are o cu totul alta greutate in relatiile cu autoritatile locale, sau chiar cu producatorii de echipamente informatice.
O chestune formala, dar (poate) utila.
Nu m-am gandit la a deveni un “aspirator” de fonduri europene, in bunul sens incetatenit la noi (vezi postul urmatoar dupa cel al lui Iaru).
Desi… pot exista idei si poate finantari.
vorbim de doua lucruri diferite
forumul o sa mearga mai repede sau mai bine cind o sa fie UN PROGRAMATOR dispus sa-si piarda timpul pentru a optimiza unel lucruri
daca gasim omul priceput, negociem suma
daca nu ne ajung banii, facem subscriptie publica prin vinzare de actiuni
dupa aia bem bere
dupa aia punem tara la cale
samd
Problema cu ONG-ul e următoarea: Cineva trebuie să fie administrator și să alerge câteva zile în fiecare lună cu hârtii la diverse cozi pe la diverse instituții ale statului. Și nu poate sări nici o alergătură din astea pe motive de servici, concediu sau lehamite. Toți cei de aici avem slujbele noastre care nu ne prea permit chestia asta.
Și după aia dacă e asociație non-profit, toți banii primiți trebuie volens-nolens cheltuiți legal până la sfârșitul anului fiscal pentru chestii legate de activitatea asociației. Altă veselie posibil generatoare de nemulțumiri și posibile flame-war-uri pe forum cu titluri gen “Ne-ați furat baniiiiiii !!!!”
Între timp XServe-ul nostru forjează cu CPU-ul 100% la cod nu foarte optimizat.
PS: Cine vrea să îi meargă mai repede - să foloseasca temele Macuser08 sau Default. Alea cu light și gray mânâncă mai mult CPU.