eu m-am mai oferit o data sa va ajut si nu a zis nimeni nimic. ma ofer si acu’ daca e nevoie si am cu ce (si nu contra cost).
puteti instala orice pe server? eu as incepe cu un caching mai agresiv + memcache. ram e destul?
@zup: ei cauta solutia ideala, cu un programator pe bani, care sa faca tot felul de modificari (masive, presupun) in EE. Si eu m-am oferit pentru optimizare, mai ales ca sunt suficient de multi oameni aici, fiind o comunitate IT oriented, ce pot veni cu un aport de experienta (fara bani, fiind cointeresati sa mearga treaba bine). Eu sunt adeptul acestui tip de solutii. Ei aleg varianta in care ramai fata batrana asteptandu-l pe Fat Frumos.
Nefiind forumul nostru, putem doar sa ne plangem ca nu merge
dom’le eu vreau sa fac munca patriotica, dar in pasi mici de optimizare, asa cum se face in mod normal.
zup sunt sigur ca a avut fix aceeasi idee.
ne vedem la o bere, ne imprietenim ca sa fim suficient de trusted pt. acces si incepe sa studiem bubele pana ii dam de cap.
am inteles de la o cunostinta comuna (unde aveti hosting-ul) ca sunt probleme cu al doilea CPU in nu stiu ce *BSD e pus acolo (nu stiu daca asta e informatia exacta).
daca problema e de OS si nu de hardware, poate e bine sa schimbam OS-ul, fiind CPU bound nu cred ca se poate permite luxul pierderii unui procesor.
aplicatia in sine (overall) este extrem de simpla, deci usor de abordat dpdv optimizare (nu rescris PHP-uri neaparat): php app + apache (probabil), un Mysql in spate (postgres?) si o cale pt. a putea trimite mail-uri in exterior.
lipseste ceva?
am 2 propuneri:
- ne imprietenim suficient de tare pentru a putea primi acces administrativ pe server
- ne imprietenim mai superficial si frecam problema cu consola deschisa de voi, in fata voastra
din start sa stabilim ca o eventuala propunere de participare la macuser meeting iese din discutie. nu am fost niciodata adeptul adunarilor largi
Haidi bre și la bere Nu e adunare largă - e adunare bună
Am instalat ieri symon pe server să colecteze & facă grafice de utilizare cpu & de toate - să strângă și el 2-3 zile de biți și le arăt și poporului.
O să postez aici al nostru my.cnf de la mysql dacă are cineva idei mai bune de cum să-l optimizeze. Serverul stă cu peste 1Gb de ram (din 2) free și nealocați în momentul ăsta.
Singurele două OS-uri care au suport stabil pentru modelul ăsta de XServe G4 sunt OpenBSD și OSX. Cum 10.5 va merge ca ochiul mortului pe G4, rămâne doar 10.4 - și eu nu las un server direct în internet cu 10.4 pe el - cu OpenBSD dorm MULT mai liniștit că nu-l poate crăcăna nimeni.
Singurele două OS-uri care au suport stabil pentru modelul ăsta de XServe G4 sunt OpenBSD și OSX. Cum 10.5 va merge ca ochiul mortului pe G4, rămâne doar 10.4 - și eu nu las un server direct în internet cu 10.4 pe el - cu OpenBSD dorm MULT mai liniștit că nu-l poate crăcăna nimeni.
Ce are 10.4 Server? E atât de nesigur de-l eviți cu așa îndârjire?
Ce are 10.4 Server? E atât de nesigur de-l eviți cu așa îndârjire?
Chiar dacă aș opri purcoiul de servicii ne-necesare cu care vine OS X Server și aș pune un firewall cu ipf la fel de restrictiv ca cel care e acum, 10.4 vine cu versiuni antice de la toate programele. Și micro-kernelul Darwin nu e extrem de performant pe post de server.
nu am mereu timp, dar daca e nevoie pot gasi. cat de mult tineti la apache? ce ziceti de un nginx sau lighttpd?
nu ati zis daca se poate instala memcache. e destul de important asta pentru ca putem face cache direct in ram.
care “bottleneck-ul” pana la urma, sigur e cpu-ul?