1 din 2
1
Fir-ar să fie de fi…
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Voi ați observat că, dacă în acest forum (sau în altele codate UTF 8) folosiți Safari și scrieți orice cuvînt care conține secvența fi, după ce o scrieți, nu apare pe ecran (în timpul scrisului dispare), dar este afișată OK, de ex. dacă dați pe Preview și după aceea. Doar că e derutant. Cu alte aplicații web e OK.
Asta pare a se întîmpla numai dacă forum-ul e codat UTF8, dacă nu are UTF 8, e OK! Tudore, e UTF 8, nu?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

E UTF8. Dar la mine totul apare OK, nu am probleme cu ligaturile.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Ce codat vorbesc baietii… numai ei stiu ce zic. smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pe bune, nu inteleg nimic!
Eu folosesc Safari si scriu cu fi si nu dispare nimic: filatura, filiatie, afirmativ, cartofi…

Ne ‘xplicati si noua?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Lasa oamenii sa vorbeasca… poate isi transmit mesaje criptate ceva. Deci UFT8 da altero? Ramane cum am stabilit. smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
nevrozel - 05 Iunie 2006 04:12 AM

Lasa oamenii sa vorbeasca… poate isi transmit mesaje criptate ceva. Deci UFT8 da altero? Ramane cum am stabilit. smile

Nu vorbesc criptat, frați macuseri. Uite, scriu în acest forum și scriu a fi, ființă, filatură...
iar pe ecran văd ce vedeți în poza 1.
După ce scriu însă și dau Preview, văd ca în poza 2.
Cum, vouă vă apare OK cînd scrieți orice cuvînt cu fi…fiind… filosof

Am raportat bug-ul la Apple, n-au zis că nu ar fi așa, dar nimic… Ah, iar nu văd pe „fi”, fir-ar să fie…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Pentru cei ce nu înţeleg despre ce e vorba…
Pentru combinaţii de litere de tipul “fl”, “ffl”, sau “fi”, unele fonturi au nişte caractere speciale numite ligaturi, care unesc cele două (trei) litere într-una singură, cu scopul de a crea un aspect vizual mai plăcut şi de a elimina ambiguitatea rezultată din coliziunea celor două (trei) forme geometrice ale literelor. A se vedea în exemplul ataşat cum arată ligaturile (sus, fontul Lucida Grande; jos e Verdana care nu are ligaturi). Mac OS X ştie să detecteze prezenţa ligaturilor într-un font, şi le afişează ori de câte ori este posibil acest lucru.

Cattus, probabil ca ai o versiune de Verdana care nu are in setul de caractere ligatura fi. Sau mai degrabă are un loc liber acolo, pentru că nici versiunea mea nu afişează ligaturile, în schimb sistemul pune corect “fi”, nelegat. (Momentan, forumul foloseste Verdana peste tot.) Poate ar fi bine să dai o curăţire a font cache-urilor.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cool baieti. smile
Parca suntem in Codul lui da Vinci aici… smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

am observat aceeasi problema in indesign…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu am Verdana 2.45 si nu am nici o problema de felul asta; de aia nici nu pricepeam de nici o culoare despre ce e vorba.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Și eu am pațit-o, dar dupa reistalarea sistemului nu mai am probleme.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Verdana 2.45 am acum.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Eu n-am avut problema d’astea.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

e simplu - cine are sisteme mai vechi, pe care le-a updatat, se mai intilneste cu tot felul de mici probleme…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
dacuBurebista - 05 Iunie 2006 03:53 PM

e simplu - cine are sisteme mai vechi, pe care le-a updatat, se mai intilneste cu tot felul de mici probleme…

Hmm, deci asta ar insemna ca e bine sa instalezi “pe curat” din cand in cand.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Si eu am avut astfel de probleme care mi-au disparut dupa ce am reparat fonturile. Cum se face asta??? Manual, fara alte programe. Deschis FontBook, cautat in lista de fonturi daca exista unele marcate cu o bulina neagra in partea dreapta. Acelea le-am expandat (familia de font si am sters componentele marcate cu bulina - de regula erau dublate-). Eventual un “relaunch Finder” dupa asta si gata.
P.S. Sfatul a fost pentru necunoscatori.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

1 din 2
1

‹‹ Vine MILITIA -      NEWS ››