After Effects CS3 si 8GB Ram ....
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 02.07.06

Am o problema ...

Masina mea are 8GB ram ... Iar AE-ul imi vede doar 3gb ... DE CE? ...

Are legatura cu 32bit, 64bit ? ...stiam ca pe mac nu se ia inconsiderare chestia asta ... fiind universal binary ...

anyways , vreau solutii.

Cheers

Semnătură 

I’m new here, please be nice.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member

stats :

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

atât vede și photoshop, nu? smile
așa sunt scrise aplicațiile…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

After Effects CS3 este un program pe 32bit. Faptul că este universal binary nu are nicio legătură. Un executabil Mach-O universal binary este pur și simplu un executabil ce conține cod pentru mai multe arhitecturi.

Nu există soluții. Vezi dacă CS4 are versiune pe 64 bit (mă îndoiesc, parcă numai Photoshop CS4 din suita adobe are versiune 64 bit).

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

uite o discuție care poate te ajută...

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

cred ca tre sa ai cs4 ca sa poata folosi tot ramul v. aici http://www.adobe.com/go/64bitsupport

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

și CS4 are aceeași limitare la RAM

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

eu vorbeam de AE nu de photoshop. recunosc ca nu am testat pentru ca nu am mai mult de 2gb de ram dar uite ce spune pdf ul ala din linkul care l am dat:

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu te contrazic, dar…
poate ne lămurește altcineva, care are ram și soft și mașină puternică
wink

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.09.08

Salut.
Din cate stiu eu AE cs3 ar merge pacalit sa recunoasca mai mult ram.
Nu am facut-o pt ca inca nu mi-a trebuit. Mie imi foloseste 60% din 3 Gb (am 4 ) la render si ram preview mi-l face intr-un timp decent in functie de proiect asa ca nu ma plang.

Uite niste documentatii:

http://livedocs.adobe.com/en_US/AfterEffects/8.0/help.html?content=WS9F936D13-E76A-41e4-BF8F-577132AB4723.html

mai exact citeste ce a zis acest baiat:

Todd_Kopriva said on Sep 3, 2008 at 10:25 AM :
To use all 8GB (or 16GB, or 20GB…) on a multi-core computer running a 64-bit operating system (like Mac OS X), use the Render Multiple Frames Simultaneously multiprocessing feature. With this feature, each instance (process) of the 32-bit After Effects application can use the amount of RAM described above.

If you have more questions, please use the After Effects user-to-user forum, which is a much better forum for questions and answers than is a series of comments on a documentation page.

Here’s a link to the After Effects user-to-user forum:

http://www.adobeforums.com/webx/.ee6b2fe/

Semnătură 

MacBookPro 15”
2.2 Ghz i7
8 Gb ram
750 Gb hdd
1 Gb video

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Mi se pare o tampenie. Atunci pentru ce dracului sa mai pun 16gb pe el ? ... Aveam de gand sa pun maxim. Am nevoie de cat mai mult ram, am scene foarte complexe.

Nu am multi-core, daca ati observat este ultima generatie de G5 ... Este dual procesor. Si nu este cu Leopard, este cu Tiger. 

Nu pot sa pun CS4, deoarece nu functioneaza pe arhitectura G5. Doar Intel.  ... Plus ca nu am licenta la el.

Photoshop-ul nu-mi zice nimic de ram ... Oricum la Photoshop nici nu se pune problema de ram. 3Gb este mai mult decat decent.

Acuma intrebarea me este alta ...

After Effects CS3 a aparut in July 2, 2007 ....  Iar Power Mac G5 in August 2006 ... Diferenta nu este mare de ani ... in contunuare urma sa se fabrice cred… Asta nu inseamna ca After Effects-ul si toata gama Adobe ar trebui sa fie facuta / scrisa pentru generatia G5 ? ...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

“trebuia”? De cand un business (mai ales cel Adobe) e guvernat de ce cred userii ca “trebuia” sa se intample? Ah, userii care pirateaza softwareul, evident.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.09.08
eXist - 19 Mai 2009 06:55 AM

Acuma intrebarea me este alta ...

After Effects CS3 a aparut in July 2, 2007 ....  Iar Power Mac G5 in August 2006 ... Diferenta nu este mare de ani ... in contunuare urma sa se fabrice cred… Asta nu inseamna ca After Effects-ul si toata gama Adobe ar trebui sa fie facuta / scrisa pentru generatia G5 ? ...

Aici e o problema de marketing din punctul meu de vedere si anume: De ce ar fi facut adobe AE-ul CS3 sa mearga flawless si sa-ti recunoasca tot ramul cand stim cu totii ca odata la un an jumate apar alte game de produse, alte macuri etc etc.
Daca nu-ti permiti sa iti upgradezi procesorul nu ai nicio solutie. Motorul de render din AE foloseste mai mult proc decat ram :(

Din pacate nu cred ca exista o solutie sa-l faci sa mearga mai repede decat merge.

Semnătură 

MacBookPro 15”
2.2 Ghz i7
8 Gb ram
750 Gb hdd
1 Gb video

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

eu crd ca e vorba despre marketingul celor din intrustria producatoare de hardware: “sa ai cat mai mult ram” “acum noua arhitectura care suporta xxxGb de ram”. pai si la ce foloseste daca softwareul este inca pe 32de biti si nu stie sa foloseasca decat 3gb..

Semnătură 

•touch•