iMovie, intrebare!
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 28.01.08

Acum cateva zile am capturat un film de pe camera video si apoi l-am prelucrat in iMovie. Toata prelucrarea mi-a luat vreo 4-5 ore, dar, fiind repezit, la final mi-am dat seama ca filmul are o calitate slaba (din cauza capturii de pe camera). Exista vreo posibilitate sa inlocuiesc filmul brut (cel asupra caruia s-au efectuat modificarile) cu unul de aceeasi lungime dar codat la o calitate mai mare?
N-as vrea sa iau iar totul de la 0.

Mersi!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Banuiesc ca e vorba de iMovie 09 si ca ai capturat la 960x540 si ai fi vrut la 1920 (1440)x1080.
Ai putea, cred, sa exporti un XML, cu limitarile de rigoare, si apoi sa aplici acel XML, in Final Cut, noii capturi. Nu sunt insa sigur ca merge, asa ca mai simplu e sa o iei de la inceput.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

da, e vorba de iMovie 09. Doar ca voiam sa capturez la 760x…. si am capturat la jumate adica 300 si ceva x .... Ma rog, ma grabeam si trebuia sa-l termin in timp scurt, dar acum l-as putea reface.
Ceea ce mi-a trecut mie prin cap e sa inlocuiesc filmul original, direct de pe harddisk iar apoi cand dau export din iMovie el practic sa prelucreze noul film. Oare o merge? Doar ca nu stiu unde e stocat filmul brut (cred ca in libraria lui iPhoto).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

E stocat în proiectul salvat (click drepta - Show Package Contents)

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Chiar, ia incearca asa: captureaza din nou filmul, intr-un event nou. Apoi du-te din Finder in Movies - iMovie Events si ia de acolo filmul nou importat si pune-l in eventul precedent, capturat prost. Ar trebui sa aiba acelasi nume cu filmul vechi, deci sa-l inlocuiesti pe acela (vezi ca-l pierzi daca nu-l copiezi in alta parte).
Apoi deschide iMovie, poate se lasa pacalit de smecherie.

Sa-mi zici si mie, te rog, daca a mers.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

exect asa ma gandeam si eu sa fac. Am sa incerc diseara cand ajung acasa.