Va rog sa ma lamuriti daca se poate…
Configuratia este urmatoarea: PC cu win xp prof si iMac G3 cu Panther 10.3 legate in retea printr-un pouter. In retea se vad, se pot schimba fisiere intre ele, etc…Ce ma intereseaza pe mine: in pc am partajat cd-rw-ul si il vad de pe iMac, pot sa citesc fisierele de pe discurile pe care le bag in el. Eu vreau sa pot folosiacest cd-rw in iMac pentru a scrie cd-uri. Nu il vad in DiskUtility, si nici in Toast, program pe care l-am instalat pt a scrie). In Toast, nu imi apare nici un dispozitiv de scriere, insa are o optiune unde spune sa ii dau adresa dispozitivului de scriere. Aici m-am blocat:cum se introduce adresa, in ce format, .......
Daca ma puteti lamuri…
Multumesc.
Sharing-ul ala de care pomeneste Dacu se face prin intermediul ToastAnywhere, adica ai nevoie de OS X si Toast pe computerul cu CD writer. Dar tu zici ca ai PC cu XP, asa ca ma indoiesc ca exista vreo solutie.
Dacule, ierte-mi-se îndrăzneala, dar cred că asta merge numai mac-to-mac, adică dacă ai unitatea optică în alt mac decît cel cu care vrei să arzi cd-ul.
Am incercat ce mi-a spus Dacu si nu merge. Am mai incercat si ceva setari prin firewall, adica l-am dezactivat, si tot nu merge.
Am mai incercat si altceva: am pus cd-rw-ul printr-un adaptor IDE-USB la iMac si tot nu il vede ca inscriptor…
mai aveti ceva idei?
P.S. : eu plec in delegatie si ma intorc vineri….va multumesc de intelegere!
Am incercat ce mi-a spus Dacu si nu merge. Am mai incercat si ceva setari prin firewall, adica l-am dezactivat, si tot nu merge.
Am mai incercat si altceva: am pus cd-rw-ul printr-un adaptor IDE-USB la iMac si tot nu il vede ca inscriptor…
mai aveti ceva idei?
P.S. : eu plec in delegatie si ma intorc vineri….va multumesc de intelegere!
Acum ceva timp am încercat și eu diverse metode să văd un dvd-rw într-un pc alături (share-uit, desigur) și nu a mers, inclusiv cu alegerea manuală a ip-ului. Toast vede asta, cred, numai mac-to-mac./ Dar m-ai provocat, mai încerc. Asta era în Panther, în Tigru nu am mai încercat.
am gasit o setare in Toast:ToastAnywere comutat pe ON, insa dupa ce m-am uitat prin Help, am vazut ca asta te lasa sa folosesti cd-rw-ul de pe mac din afara lui. Invers…......inca nu am gasit ceva…dar mai incerc…
Nope - doar Mac->Mac merge cu Toast.
Mac->Linux merge dar complicat din linia de comanda.
Viteze de scriere maxime (recomandate de mine):
Retea 10 Mbps: CD 4x, DVD Nu se poate
Retea 100 Mbps: CD 40x, DVD 6x