Font explorer cu bube sau activare aleatorie si incorecta a fonturilor
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Salutare.

Caz concret: am o familie de fonturi pe care am activat-o cu font explorerx. De la un restart la altul/shutdown, imi deschide documentul din Indd schimbandu-mi intre ele tipurile de font: bold, regular, light samd. Uneori chiar nu gaseste tipul de font pe care l-am folosit, desi in FontExplorer este activat.

Ce este gresit? am dat acum o curatare, refresh fonts din fontexplorerx si un repair permisions. Am incercat cateva restarturi acum si nu mai schimba nimic. Asta sa fi fost? de aici sa fi avut problemele?

Indd este 3.0, FontExplorerX ultima versiune, X Tiger.

Mersi de ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
szhoul - 21 Mai 2009 03:57 PM

Salutare.

Caz concret: am o familie de fonturi pe care am activat-o cu font explorerx. De la un restart la altul/shutdown, imi deschide documentul din Indd schimbandu-mi intre ele tipurile de font: bold, regular, light samd. Uneori chiar nu gaseste tipul de font pe care l-am folosit, desi in FontExplorer este activat.

Ce este gresit? am dat acum o curatare, refresh fonts din fontexplorerx si un repair permisions. Am incercat cateva restarturi acum si nu mai schimba nimic. Asta sa fi fost? de aici sa fi avut problemele?

Indd este 3.0, FontExplorerX ultima versiune, X Tiger.

Mersi de ajutor.

N-ai dat, se pare, ce era cel mai util, clean font cache, cu niscai utilitar precum MainMenu. Fă și un clean de sistem.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

caută daca ai duplicat de font
în font explorer / tools - ai niste opțiuni excelente de curățare de caches wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ar trebui să ne explici dacă ai fonturi duplicate (cu acelaşi nume, cu acelaşi ID).
Ia cauta in FE dacă ai aşa ceva.
De trei ani, de cînd există, FE nu a dat decît rareori greşeli, şi numai pe perioade scurte, fiind imediat updatat de Lynotipe.
Oricum, ăsta e primul pas: Clear applications font cache, apoi system şi… restart.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

Fonturi duplicat nu stiu sa fi pus, oricum altceva nu folosesc decat FE.

Ca o concluzie scurta, am dat un clean app font cache si merge ok, nu mai da probleme. Multam pentru raspunsuri, mi-au fost de mare ajutor.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

font explorer / view —-> show conflicts

și vezi cum setezi și în preferințe, la import font, dacă se întâmplă sa ai deja fontul