1 din 2
1
Un bug nasol de Illustrator?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Domnilor, nu stiu daca s-a mai pus sau daca s-a mai vorbit. De ce un document de Illustrator CS2 nu poate fi printat pe o imprimanta postscript, daca are fonturi? Imediat ce il treci la curbe, poate. Dar asta-i nashpa, ca, daca mai ai ceva de corectat, s-a impuscat francu’. Trebuie sa vectorizezi, sa dai print si sa dai undo. Dar daca ai inchis… Stie cineva o solutie la asta?
Paranteza. Nici embedarea fonturilor in epsuri nu mai merge. Quarkul refuza sa imprime epsurile de CS2 cu fonturi embedate!
Atentie: NUMAI la imprimate postscript!
Ei?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Cum adica “nu poate fi printat”? Da vreo eroare programul? Sau imprimanta? Sau nu ies fonturile?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 11.10.05

Ai cumva CS2 “CE”, deobicei astea se vand in Romania si au intr-adevar “ceva “baguri”, De exemplu, unul nou instalat pe un sistem virgin, G5 dual 2.5: salvezi, deschizi din nou si nu mai gaseste pozele. CS2 fara “CE” nu are probleme. Sa asteptam CS3.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

iti face asa cu orice font?
poate ca au fonturile ceva!
asa mi se intampla mie in Freehand rolleyes

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

subscriu

e problema de fonturi (si de aici, e alta discutie…)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dati-mi voie! Stati oleaca. Nu printeaza CU NICI UN FONT!
Nu am probleme de fonturi… HM! Cita vreme eu le-am creat, am pretentia ca nu au nici o eroare!
Nici postscript, nici truetype, nice otf. Pur si simplu, nu printeaza. Si asta pe 3 calculatoare.
Nu am CS2 CE (nici nu stiu ce e aia!) Am CS2, pur si simplu. Cu CS simp0lu nu da eroarea asta. De aia va intreb!
Si sa stiti ca sint ff mindru de fonturile mele: cu ele lucreaza Catavencu, Dilema, Altitudini, SportPlus, B24. Toate sint reconstruite de mine si n-au dat NICIODATA vreo eroare! (La tipar)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

mi-a scos peri albi un font - am copiat o familie de fonturi dupa o masina pe alta si boldul se pierduse - nu mai era…. m’am incapatinat sal copii de citeva ori si degeaba, pina nu am regenerat cu fontographer toata familia, nu a vrut sa mearga…

io cred ca e totusi de la font

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

nici mie nu vrea sa imi printeze cu helvetica de sistem nici sa il tai, trebuie sa fac curbe si apoi merge…CS2 si aici…
pe de alta parte, cu alte fonturi vrea..

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Of, deci oleaca de dreptate am.
Am trei calculatoare la Catavencu: 1 g4 dual si 2 G5 dual. De pe nici unul nu trage. Am incercat cu helvetica. Nu. Cu fonta de Catavencu - nu. Cu fonte de sistem, nu. Mermeleste ce mermeleste si gata. Ieri m-a sunat o prietena: ii venise o imprimanta color ps 3, nu printa si pace. Cu nici un font. I-am spus ce si cum. O data curbizate, a printat.
Dar ce nu am facut! Am curatat cache-urile de fonturi, de sistem. Am verificat fonturile cu FontDoctor. N-a vrut.
Am deschis in CS simplu (Illustrator 11) si a mers. Acu, nu-mi mai spuneti ca e de la font! E de la aplicatie. Credeam ca stiti un pont!
Ca asa a fost cu Photoshopu’: obisnuiesc sa repar pdf-urile care se dau la Catavencu (imagini prost prelucrate sau cu murdarii de jpg - bagate fara stirea mea). Ei, de cind cu CS2, dupa prelucrare, imaginea sarea in pagina. Pas de mai retuseaza. Redeschideam documentul, redeschideam imaginea, corectie, update, ps, pdf! Si iata ca updatele de 9.0.1 zice clar. In anumite circumstante, imaginile din pdf-uri isi modifica pozitia. QED! Au reparat-o!
Ce ma mira e ca Illustratorul 12 a iesit de multa vreme pe piata si nimeni nu protesteaza!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
iaru - 06 Iunie 2006 06:55 AM

Domnilor, nu stiu daca s-a mai pus sau daca s-a mai vorbit. De ce un document de Illustrator CS2 nu poate fi printat pe o imprimanta postscript, daca are fonturi? Imediat ce il treci la curbe, poate. Dar asta-i nashpa, ca, daca mai ai ceva de corectat, s-a impuscat francu’. Trebuie sa vectorizezi, sa dai print si sa dai undo. Dar daca ai inchis… Stie cineva o solutie la asta?
Paranteza. Nici embedarea fonturilor in epsuri nu mai merge. Quarkul refuza sa imprime epsurile de CS2 cu fonturi embedate!
Atentie: NUMAI la imprimate postscript!
Ei?

nene florin, chestia asta nu mi s’a intamplat niciodata pana acum. ori de le scot pe o imprimanta postscript (io am xante), ori de fac postscriptu’ ca sa le rasterizez pe vreo masina, toate fonturile ies. o sa mai fac niste teste relativ la limbajul postscript (level 2 sau 3) dar nu cred ca acolo e buba.
pe de alta parte la mine quarku’ 6 nu vrea neam eps’uri facute de cs2. doar de cs1. quark 7 pe mac n’am, asa ca aici n’am experienta.
poate mai dai niste detalii, ce imprimanta ai, cum e setata cand dai print, etc. eventual ce os, io am 10.3.9

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Salut, si multumesc de raspuns.
Am quarku 6.5. Daca dau la anumite tipografii epsuri vectoriale de CS2, nu merge. E suficient sa le salvez de CS simplu si merge. Dar la alte tipografii (alea care au ps 3, cum ar fi FED sau Romania libera), merge! Deci: n-am nici o greata cu epsurile de CS 2, daca sint LA CURBE. Daca nu, nu. Refuza sa printeze si cu asta, basta. Ce e ciudat (si, repet, am Tiger) e ca nici documentul simplu, .ai, nu printeaza daca nu-i la curbe. O fi vreo setare de Illustrator? Am cautat la setarile dinainte de print si nimic. Nu-i dau de cap. Cred ca o sa intru pe site-ul lu’ Adobe!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.11.05

vezi de setarile astea

Fișiere atașate
Picture 1.pdf  (Dimensiune Fişier 37 - Downloads: 160)
 Semnătură 

iMac G5 2GHz, 2GB RAM, 20”

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ciudatenie a ciudateniilor! A inceput sa printeze! Nu mai inteleg nimic.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

bre… a trecut vintu pe’acolo grin chemati un sobor de preoti ca de nepatruns sunt caile macului

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda, iti vine sa rizi. Da’ ce stiu eu e ca eu n-am vîndut!
Oricum, dupa ce am umblat la setari si am pus la font dowloading, complete, a mers. Apoi, am pul la loc, none, si iar a printat! !!!
Vînt din pupa!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

la mine nu vrea atunci cand folosesc helvetica bold din sistem. regular merge insa bold pe hp 4 plus nu vrea fara curbe…

1 din 2
1

‹‹ photoshop free?      hasuri in illustrator ››