Trepied Sony ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

Salutare,

Am nevoie de o parere argumentata,vreau sa imi cumpar acest trepied pentru a-l folosi cu o camera HDV Sony HDR-HC 5.Vreau sa stiu daca merita banii vreo 320lei de la un magazin cunoscut.Oricum mai multi bani de dat nu am disponibili.
Ma intereseaza sa aiba miscare fluida sa pot face panuri si tilturi in conditii decente.

http://www.sony.ro/product/[cenzurat]-tripods/vct-60av

numai bine.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

io zic că găsești și mai ieftin…
gugălit :0

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Am avut pana acum 3 sau 4 tipuri de trepied. Am ajuns sa am unu ca cel din imagine sau un pic mai inalt, nu stiu exact. Intr-un singur cuvant: MERITA toti banii! Toate balamalele interne sunt unse cu ulei special si sunt foarte foarte fine. Asta era problema mea mare la cele vechi: cand miscam incet camera trepiedul tremura si facea zgomot; era groaznic.

Pe langa asta, telecomanda cu fir iar face toti banii. Ai control mult mai bun, ai buton de zoom fin, ai buton de zebra si de foto.

Eu zic sa ti-l cumperi, e foarte bun.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Am inteles,o sa il iau atunci cu toate ca pe specificatiile de compatibilitate referitoare la camera mea nu o sa am zebra!Dar cred ca ma descurc,oricum fara trepied nu faci treaba.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Se spune ca un trepied bun face cat juma’ de operator.

Trepiedul respectiv este OK in categoria lui, dar ...

Fiind foarte usor trebuie sa “inveti” sa faci pan-uri fluide cu el. Deasemeni, mare grija sa nu intre praf sau nisip la capul panoramic. Piesele sunt parte din plastic, parte din zamac. Se uzeaza foarte repede.

Tinand cont ca un trepied profesional costa undeva intre 2000 si 4000 de euro, cred ca acel model merita cei aproape 100 euro. Nu te zgarci la aprox. 1 milion pentru un no name.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Lucrez la editare si zilnic ma lovesc pe filmare de probleme de tehnica si aparatura…..cu toate ca baietii aia au cu ce,un minim acolo dar practica ii omoara!
Stiu ca trebuie sa il tin in husa neaparat si ca e sensibil la mozerie acum sper sa ma descurc cu el pentru inceput.
Evident nu voi lua niciodata un noname,ca nu merita asta e clar.Abia merita astea ‘de firma’ facuta in china si doar abtipildul original pe ele.
La ce camera am ar trebui unul de 300E macar dar nu imi permit,cu riscurile de rigoare.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Revin cu primele impresii.Intr-adevar nu este asa de rigid si mai am de invatat cum sa fac ca la finalul panului sa nu imi mai apara reculul pe imagine…nu are reglaj de tensiune la miscareevident si poate ma misc sub 5sec. sau forta si viteza prea mare…inca nu stiu,ramine de vazut ce trebuie sa imbunatatesc.La tilturi e ok,la fel si telecomanda de pe el.Este destul de usor insa mai greu de stapinit mai ales cind nu ai experienta cu un trepied,sper sa o capat prin exercitiu si teste curind.Pina acum cred ca am ales bine la banii astia.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Pune o greutate pe el. Nu e gluma.
Se practica .... un saculet de nisip ( care face parte din arsenalul oricarui grip assistant - masinist pe romaneste, sau asistent de camera ), asezat pe “talpica”, iar daca nu ai acea talpica ( si din ce stiu eu la categoria aia de trepied nu exista ), la baza bratelor stabilizatoare.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Chiar ma gindeam ce sa fac ca nu are cirlig de agatat greutate pe mijlocul lui cum am mai vazut.Deci nu e din vina mea neaparat reculul ci din cauza faptului ca e flexibil el ca trepied,una e sa fie tot de metal mai greu si ranforsat la baza si alta cu componente ce sunt flexibile,nu?
Asta ar trebui sa ajute?

http://www.f64studio.ro/det.php?id=205&pid=7767

Semnătură