Sigur o sa fie free of charge, adica o sa aiba reclame pe acolo. Google a anuntat Office killer pe AJAX de multa vreme! Nu stiu exact daca vor sa scoata multi bani din asta, dar cred ca doar vor sa opreasca cercul vicios al dependentei de M$ si Office (si cine a citit vreodata despre vreo dependenta fizica sau psihica stie exact despre ce vorbesc). Sa nu uitam ca gigantul de lut isi ia vreo juma din venituri din licentele de Office.
Acu sa vedem ce o sa-i doara pe enduseri si corporatii/guverne mai mult: bandwidth sau 400USD per calculator si un giga de prostii. Iar varianta bussiness cu un server de Goffice si 5000 de useri la el sigur o sa fie mai ieftina decat 5000 de licente.
Ideea e foarte buna (de multi ani de zile se tot vehiculeaza ideea asta de “distributed computing”, cu aplicatiile pe un server si nu pe fiecare computer). Dar…: cati o sa aiba incredere in Google sa-si puna contabilitatea dubla (:)) pe serverele lor, mai ales dupa ce Google a turnat informatii catre guvernul chinez?
Dar…: cati o sa aiba incredere in Google sa-si puna contabilitatea dubla (:)) pe serverele lor
HAHAHA asta a fost buna. Contabilitate in Excel… bine ca nu pe hartie igienica.
Dar stii ca statul roman ia contabilitatea/declaratiile numai pe programe de dos/windoze si numai pe diskete de 3,5”? Pana si bietul MacGallery isi tine contabilitatea (unica, sunt sigur) pe un PC cu windoze!! Offtopic: Poate e momentul unui iMac intel cu Bootcamp?!
Daca in jde mii de ani statul va accepta si alte formate, sunt sigur ca Google va scoate primul template-ul pentru declaratii si nu Microshtift.
P.S. Daca te duci la financiar o sa vezi un maldar de diskete “la liber”, adica statu nu vrea sa le pastreze si le da inapoi cui vrea sa le ridice. Oare sunt sterse? Oare un unerase? Oare se poate afla salariul Escăi asa? Oare mai aberez mult? Cui ii ie frica de Google sa ridice mana!
contabilitate in excel - da, am vazut firme care fac asa ceva
si, am vazut una si mai si: am fost sa achit o amenda la administratia financiara si am vazut acolo niste neni care transpirau de zor apasint tastele de la niste pc-uri antice cu doua degete ca niste cirnaciori polonezi… aveau o productivitate de 1litera/1.5-2 secunde // in total, dura cam 20 de minute de persoana
ideea e ca nu calculatoarele erau de vina…
Ei, normal ca vorbeam de contabilitatea primara, aia pe care o tin secretarele (pardon, asistentele…).
Mai pe la toate ONGurile raportarile si bugetele (catre donatori) se fac in Excel, ca nimeni nu e asa de cretin ca statul roman cu cerintele lui (ma rog, cerintele europene se apropie vertiginos…).
Iar Google a fost de tot [cenzurat] cand a ciripit la guvernu’ chinez prieten! Pe de alta parte, nu vrea sa ciripeasca la guvernu’ american in ceea ce priveste “teroristii”. Dar sunt sigur ca nu e vorba de morala aici, ci doar de bani…
Ideea e foarte buna (de multi ani de zile se tot vehiculeaza ideea asta de “distributed computing”, cu aplicatiile pe un server si nu pe fiecare computer). Dar…: cati o sa aiba incredere in Google sa-si puna contabilitatea dubla (:)) pe serverele lor, mai ales dupa ce Google a turnat informatii catre guvernul chinez?
cel care a turnat a fost yahoo. nu google. era un sarman de ziarist.
Da, am gresit: Google nu a turnat, dar se autocenzureaza ca sa aiba voie de la guvernu’ chinez sa opereze pe piata lor. Tot nu-mi place.
Faceti un mic experiment: mergeti pe http://www.google.cn si tastati “Tiananmen”. Apoi pe google.ro, de exemplu, acelasi Tiananmen si vedeti diferentele.
SOFIA, 6 iulie - Compania Google, care deţine cel mai utilizat motor de căutare prin intermediul Internetului, intenţionează să deschidă birouri permanente în Bulgaria, a anunţat unul dintre vice-preşedinţii firmei, Vinton Cerf, citat de agenţia Novinite.
Cerf, unul dintre “părinţii fondatori” ai Internetului, vizitează Bulgaria la invitaţia preşedintelui Gheorghi Pârvanov, pentru a discuta despre modalităţile de dezvoltare a firmelor din sectorul IT şi de creştere a accesul la Internet în această ţară.
“Compania mea, şi multe altele, consideră că Internetul ar trebui să fie deschis şi accesibil pentru toată lumea”, a precizat Cerf.
Oficialul Google s-a întâlnit, miercuri, cu lideri ai companiilor bulgare de IT şi cu membri ai comisiei parlamentare pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţii.
Cerf a declarat că ar prefera ca neutralitatea Internetului să fie stabilită prin lege.
Vice-preşedintele Google a mai precizat că companiile precum Google vor fi atrase de Bulgaria şi vor stabili activităţi în această ţară atunci când vor găsi servicii de calitate în domeniul Internetului, personal calificat şi întreprinderi mici şi milocii flexibile.
N-a mai murit, dom’le, capra bulgarilor?? Ne iau si turistii, acum ne-o iau inainte si cu IT-ul… ntz, ntz, ntz… trebuie sa facem ceva… Sa le omoram capra cu mainile noastre!!
ce destinatie turistica, toti se gandesc cum sa faca mai multi bani din orice…
cred ca mai bine bulgaria decat romania, daca ar fi vrut sa vina aici ar fi avut mai multe piedici…
contabilitate in excel - da, am vazut firme care fac asa ceva
si, am vazut una si mai si: am fost sa achit o amenda la administratia financiara si am vazut acolo niste neni care transpirau de zor apasint tastele de la niste pc-uri antice cu doua degete ca niste cirnaciori polonezi… aveau o productivitate de 1litera/1.5-2 secunde // in total, dura cam 20 de minute de persoana
ideea e ca nu calculatoarele erau de vina…
Și la oficiile poștale e la fel, de cîțiva ani. Inițial am crezut că doamnele alea vor bate mai repede, aș: expedierea unei scrisori recomandate sau trimiterea unui mandat durează mai mult decît înainte, deoarece doamnele folosesc un deget, eventual două, iar per persoană durează cam zece minute. Fără calculatoare, dura cam un minut.
În documente, figurează că Poșta Română s-a computerizat. Eu pînă acum n-am dat de o doamnă / domnișoară care să bată amărîta aia de recipisă în mai puțin de 10 minute, hai 9 minute. Dacă pici pe zilele de pensii sau de alocații, ai pus de o oră la coadă.