Salut! easy mode de sus nu are legatura, a fost numai un titlu pompos insa as avea nevoie de ceva sfaturi de la voi, fiind unele lacune pe care le-am descoperit cand m-am apucat de lucru de voie de nevoie… si anume:
1. Am inceput sa fac un document pe 2 coloane. Capitolele nu se termina la sfarsit de pagina ci uneori se intampla sa fie la jumatatea paginii sau mai jos/sus. Ambele coloane trebuie sa se termine pe orizontala - poza atasata. Una din probleme vine atunci cand trebuie sa montez fisierul pt tipar, cartea in sine nu sufera amanare si din cand in cand mai scot cate un montaj din ceea ce am facut.
Acum, ce nu cunosc:
a. pot face capitole separate si sa le import in vre-un fel automat? adica sa se continue de unde am ramas (fie ca este la mijlocul paginii, fie mai sus aproape de partea de sus a paginii, fie chiar de la inceputul paginii?
b. exista vre-o sansa sa las fisierul deoparte si sa incep altul (doar pt a nu avea sute de pagini intr-un singur document) dar atunci cand scot pdf-ul pt un import in montaj, sa imi tina minte numarul paginii si nu sa imi puna pagina 45 ca fiind pagina 1 (daca incep cu pagina 45 un nou document) ? Ma intereseaza sa imi lase numarul paginii atunci cand il import din nou in indd, sa stiu ce pagina import.
2. Problema cu tabelele. Fac import pt fiecare capitol din fisiere de word si sunt tabele destule in fiecare din fisierele de word. Am setat cateva preferinte pt tabele, dar problema cu resize fiecare in parte (stiu cum si unde se face resize-ul cu dimensiunea pe care o vreau), settings de ce parti din tabel sa apara si ce nu, unde sa fie contur al tabelului unde nu bla bla… le fac manual. Sau aproape, cred am gasit varianta cea mai scurta insa, ma intreb, nu este niciun preset de genul - setez un tabel cum vreau sa arate in final, fac un table style sau ceva de genul cu setarile tabelului meu si cand selectez celelalte tabele -> click table my style si totul este la fel ca primul? restul tabelelor sunt identice. cer prea mult? ma gandeam ca asa as mai simplifica un pic, eu nu am gasit sa se poate cu un click dar din nou revin, nu cunosc atat de bine indd si intreb doar daca este o varianta mai rapida.
Sper sa nu cer prea mult cu topicul, poate sunt intrebari simple dar nu le cunosc raspunsurile si de aceea si intreb.
Mersi.