Doi colegi, unul cu iPhone si celalalt cu iPod Touch, m-au intrebat daca le-as putea transfera aplicatiile mele din iTunes library si n-am stiut ce sa le spun. Pe de alta parte, va fi cu atat mai important sa stiu chestia asta in caz ca-mi iau noul iPhone. Am facut un calcul si rezultatul a fost destul de socant - 215 Euro dati pe aplicatii din august 2008 pana acum. Cu siguranta n-as avea chef sa mai platesc inca atat daca-mi schimb telefonul…
Daca iti pui in Itunes2 contul tau si-l autorizezi, poti sa copiezi aplicatia si o va recunoaste. Asa am facut eu cu iFonul jumatatii.
Dezavantajul la prieteni e ca le pui contul tau (cu cardul tau atasat) pe telefonul lor si in Mac-ul lor. Teoretic ii intreaba parola de fiecare data pe iFon, dar in Itunes nu. Ceea ce inseamna ca daca se joaca dea’ cumparatul, cardul tau o sa sufere. Daca dai logout de pe calculator ar trebui sa ramana aplicatiile functionale si sa nu mai poata sa cumpere.
Poti sa autorizezi maxim 5 computere. iFoane oricate daca le sincronizezi cu acelasi calculator, deci n-ai nici o problema cand iti cumperi un telefon nou.
DA. Poti istala respectivele aplicatii pe alt iPhone sau iPod Touch atata timp cat ele sunt sincronizate cu unul din cele 5 computere autorizate in iTunes pe contul tau. Sau daca ei vin la tine sa le pui aplicatiile, totul e ok pana in momentul in care sinconizeaza terminalul: iphone respectiv iPod’ul cu alt device care nu e definit ca fiind autorizat. In acel moment pierd aplicatiile