3 din 8
3
Xcode
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Eclipse şi NetBeans sunt primele care îmi vin în minte. Dar poți încerca C/C++ şi în XCode.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 03.08.09
donkey - 14 Septembrie 2009 01:12 PM

Eclipse şi NetBeans sunt primele care îmi vin în minte. Dar poți încerca C/C++ şi în XCode.

Da, dar eu nu am XCode, asta e problema. Am NetBeans, dar pare numai pt. Java, nu are și C/C++. Rămâne Eclipse, despre care nu știu nimic. Are compilator C/C++? Întreb asta fiindcă se pare că pe sistemul meu nu există un astfel de compilator, se pare că din cauză că nu am XCode. Știu, o să-mi spuneți să descarc XCode, dar nu pot, am Internet prea lent. Eclipse poate suplini aceste lipsuri?

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Eclipse nu are compilator de C.
Foloseste GCC, care vine la un loc cu XCode-ul.

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member

Prin urmare, n-am noroc, ar trebui să o las baltă. Altceva era dacă GCC era integrat in sistem, de ex., în subsistemul BSD din OS X. Dar înca nu depun armele smile . Nu există un alt compilator de C echivalent cu GCC?

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 11.08.09

Exista un plugin de Eclipse, numit CDT (C/C++ Development Tools). Vezi aici: http://www.eclipse.org/cdt/ , poate te ajuta.

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Crilutz - 14 Septembrie 2009 02:02 PM

Exista un plugin de Eclipse, numit CDT (C/C++ Development Tools). Vezi aici: http://www.eclipse.org/cdt/ , poate te ajuta.

Cum am zis si mai sus, CDT merge peste gcc.
http://wiki.eclipse.org/CDT/User/FAQ

What is the default configuration supported by the CDT?
This is a bit of a moving target, but currently the compiler supported (from an error parsing point of view) is gcc, the debugger interface will work with gdb 5.2.1 (or higher) and the default build command is GNU “make”.

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Toata lumea care a citit ce s-a discutat a inteles ca nu ai xcode si cauti ceva fara xcode. Ce nu inteleg eu este de ce nu ceri ajutor in sensul asta, sa-ti dea cineva xcode. sa nu mai spun ca 15 ore pt download nu e mult, doar sa nu pice conexiunea.
gcc singur nu cred ca este deloc mare, dar nici de unde se ia si cum se instaleaza nu stiu. dar chiar daca reusesti asta ramane cealalta problema ca tu vrei totul de-agata. eu ti-am oferit o solutie pentru aplicatii web+desktop intr-un singur compiler de cativa de mega + textmate. mai ramane sa ai rabdare, ca ar putea deveni frustrant cateodata.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Moderator

si un mic search m-a adus la asta: http://stackoverflow.com/questions/1052844/mac-os-x-free-c-compiler
apoi asta: http://www.codeblocks.org/

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRank
Jr. Member
.ral:cr - 14 Septembrie 2009 04:16 PM

Toata lumea care a citit ce s-a discutat a inteles ca nu ai xcode si cauti ceva fara xcode. Ce nu inteleg eu este de ce nu ceri ajutor in sensul asta, sa-ti dea cineva xcode. sa nu mai spun ca 15 ore pt download nu e mult, doar sa nu pice conexiunea.
gcc singur nu cred ca este deloc mare, dar nici de unde se ia si cum se instaleaza nu stiu. dar chiar daca reusesti asta ramane cealalta problema ca tu vrei totul de-agata. eu ti-am oferit o solutie pentru aplicatii web+desktop intr-un singur compiler de cativa de mega + textmate. mai ramane sa ai rabdare, ca ar putea deveni frustrant cateodata.

Nu prea-mi place să cer un disc cu XCode de la alții, mai ales dacă nu-i cunosc (nu vreau să jignesc pe cineva, așa sunt eu). Mă mulțumesc cu sfaturi și link-uri date aici, pe forum. Poate că 15 ore de download nu-i mult dacă nu cade conexiunea, dar aici e problema, ea cade uneori, și în aceste condiții e mai mult o loterie dacă reușesc sau nu. De asta nu vreau să descarc XCode, cu toate că m-am înscris pe site-ul Apple.
Mulțumesc pt. link-urile date, o să încerc. Despre Haxe, mi se pare că la el vă referiți, problema e că limbajele suportate de el (am înteles că suportă mai multe), nu prea au manuale în română, pe când C/C++ si Java au o gramadă, și sunt mult mai răspindite. Dar Haxe poate fi soluția de rezervă, în caz că dau greș cu celelalte.

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Vino la întâlnirea Macuser din București în ultima joi a lunii și s-o găsi cineva să ț-il dea pe un stick (mai ales dacă zici că vii și îl ceri). Vezi forumul de Întâlniri.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Până atunci, cred că poți încercai Fink, între ale cărui pachete există dacă nu mă înşel şi gcc “de unul singur”—o versiune mai veche, dar există. Pe urmă când îți pui Xcode poți să îl dezinstalezi ca să nu întâmpini vreo problemă.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRank
Jr. Member
donkey - 15 Septembrie 2009 04:37 PM

Până atunci, cred că poți încercai Fink, între ale cărui pachete există dacă nu mă înşel şi gcc “de unul singur”—o versiune mai veche, dar există. Pe urmă când îți pui Xcode poți să îl dezinstalezi ca să nu întâmpini vreo problemă.

Mulțumesc, poate e ceea ce căutam. Dar ce este Fink? E greu/complicat de instalat și dezinstalat?

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Moderator

este exact ce-ti place tie, o aplicatie fara interfata. poti scrie comenzi in terminal si poti instala alte aplicatii cu ea. aplicatii care au fost modificate sa mearga de pe linux pe osx.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRank
Jr. Member

Fără interfață? Poate mă descurc. Am căutat, și se pare că există interfețe GUI pentru Fink. Astfel, aș putea instala Fink, și apoi o interfață pentru el. De exemplu, Fink Commander (asta am găsit).

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRank
Jr. Member

Bună ziua. Am instalat Fink, cu tot cu Fink commander, și apoi gcc-4. Problema: am vrut să testez compilatorul, în acest scop am scris urmatorul cod, luat literă cu literă dintr-un manual de C:

#include <stdio.h>
main()
{
printf(“Hello,world\n”);
}

Iar compilatorul îmi întoarce o eroare ca asta:

salut.h:1:19: error: stdio.h: No such file or directory
salut.h: In function ‘main’:
salut.h:4: warning: incompatible implicit declaration of built-in function ‘printf’

Ce pot face? Codul nu e bun sau eu nu știu să folosesc gcc-ul? Am lucrat în maniera din manual: am scris codul într-un editor de limbaje (Editra), l-am salvat cu un nume și extensia .h (așa setează Editra ca extensie pentru C, e corect?), și l-am dat ca argument compilatorului, care mi-a dat eroarea de mai sus. Sunt complet începător, nu știu ce să fac să funcționeze. Aveți vreo idee de ce apare eroarea?

3 din 8
3

‹‹ .      Intrebare A/UX ››