Puteți fi mai clar? Vreți să spuneți că din cauza extensiei compilatorul crede că e vorba de un fișier header, nu unul sursă? Nu pare să fie asta, am schimbat extensia în .c și-mi dă aceeași eroare. Poate trebuie făcut altceva?
nu, nu asta era problema cu siguranta. eroare spune ca nu a gasit stdio.h
nu cred ca pot sa te ajut aici, eu am cautat fisierul ala prin gcc-ul instalat de xcode si nu-l gasesc, nu stiu de unde-l ia dar la tine nu-l gaseste.
Nu prea înțeleg. Adică înțeleg că nu găsește stdio.h, dar n-ar trebui ca fișierele antet să vină cu compilatorul? Dacă nu, poate e nevoie să le caut, dar nu știu unde. Dv. când programați, nu scrieți #include xxxx.h? Dacă da, și merge, atunci le aveți. La mine poate că problema e că nu am acele .h, și de aceea un apel la un .h dă eroare ca cea a mea. Ce să fac totuși? Poate ar trebui să omit directiva #include și celelalte directive preprocesor? Ah, legat de asta mi-a venit o idee.
Poate că n-am instalat și preprocesorul? Cum se numește, să știu să-l găsesc?
Chiar nu vreau să supăr pe nimeni, dar când intru aici aș vrea să citesc despre Xcode. Dacă se vorbește de Fink propun să se facă un nou topic/discuție Fink.
Chiar nu vreau să supăr pe nimeni, dar când intru aici aș vrea să citesc despre Xcode. Dacă se vorbește de Fink propun să se facă un nou topic/discuție Fink.
O chestie mica dar care ma seaca: Cand scrii o functie si ti-o autocompleteaza, iti indica si ce parametri primeste acea functie. Primul parametru poti sa-l scrii dand enter ca sa-ti autocompleteze functia si iti selecteaza el automat primul parametru, dar cum sari la al doilea?
O chestie mica dar care ma seaca: Cand scrii o functie si ti-o autocompleteaza, iti indica si ce parametri primeste acea functie. Primul parametru poti sa-l scrii dand enter ca sa-ti autocompleteze functia si iti selecteaza el automat primul parametru, dar cum sari la al doilea?
la mine face ca-n pozele de mai jos, am doua xcodeuri si niciunul nu e antic, 3.1 si 3.2
donkey, cmd+n iti dai seama ca nu face asa ceva fara sa incerci, face new file.
trebuie sa caut undeva toate scurtaturile posibile inseamna.